فهرست مقالات زهرا دیلمی خیابانی


  • مقاله

    1 - جداسازی باسیلوس های سرئوس از مواد غذایی و مطالعه تاثیر سایتو توکسیسیته آن­ها بر روی سلول های Vero
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 1 , سال 9 , بهار 1394
    مقدمه و هدف:باسیلوس سرئوس از مهم ترین باکتری های عامل مسمومیت غذایی در انسان می باشد. انتروتوکسین های سه جزیی این باکتری شامل کمپلکس های HBLو NHEمی باشد که از ژن های این کمپلکس می توان جهت شناسایی سویه های بیماری زا استفاده نمود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع ژن ها چکیده کامل
    مقدمه و هدف:باسیلوس سرئوس از مهم ترین باکتری های عامل مسمومیت غذایی در انسان می باشد. انتروتوکسین های سه جزیی این باکتری شامل کمپلکس های HBLو NHEمی باشد که از ژن های این کمپلکس می توان جهت شناسایی سویه های بیماری زا استفاده نمود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع ژن های انتروتوکسیژنیک در باسیلوس سرئوس های جدا شده از مواد غذایی مختلف  و اثر آن بر روی سلول های Veroمی باشد.روش کار:در این مطالعه، 220 نمونه غذایی شامل 80 فرآورده گوشتی آماده، تعداد 20 نمونه لبنیات شامل شیر پاستوریزه و محلی و پنیر، خامه و بستنی و20 نمونه برنج و100 نمونه سالاد های سرو شده در رستوران های شهر تبریز و زنجان در بین سال های 1393-1391 جمع آوری شده و از نظر آلوده بودن به باکتری باسیلوس سرئوس هم از نظر بیوشیمیایی و هم مولکولی بررسی گردید. سپس سویه های حاوی کمپلکس NHEHBLو یا هردو کمپلکس با پرایمرهای اختصاصی و روش PCRتفکیک شدند. باسیلوس سرئوس­هایی که هر دو کمپلکس را دارا بودند، جهت بررسی میزان سایتو توکسیسیتی سلول های Veroاستفاده شد.یافته ها:از نمونه های غذایی مورد مطالعه، 100 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند که از این تعداد 40 جدایه حاویNHE ، 23 نمونه حاوی HBLو 17 نمونه هر دو کمپلکس را نشان دادند. انکوباسیون سلول های Veroبا باسیلوس سرئوس های حاوی HBLو NHEنشان داد که این باکتری ها اثر سایتو توکسیک بر روی آن ها داشته و باعث تغییر شکل و از بین رفتن 80 درصد سلول ها شدند.نتیجه گیری:استفاده از تکنیک و روش سریع PCRبرای تشخیص حضور باسیلوس سرئوس انتروتوکسیژنیک در غذا از اهمیت زیادی برخودار است تا از سلامتی غذای مصرفی اطمینان حاصل شود. افزایش اطلاعات درباره بیماری زایی و شیوع ژن های عامل مسمومیت می تواند باعث کاهش مسمومیت های غذایی گردد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - شناسایی باسیلوس سرئوس ها ی انتروتوکسی ژنیک در غذا های گوشتی آماده در شهر زنجان
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 4 , سال 6 , پاییز 1392
    زمینه وهدف: بسیاری از سویه­های باسیلوس سرئوس باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می­شوند. بیماری­های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین­های همولیزین HBL، غیرهمولیتیک NHEو سیتوتوکسین Kایجاد می­گردد. از آنجا که مصرف غذاهای گوشتی آماده در کشورهای درحال توسعه هم­چون ایران چکیده کامل
    زمینه وهدف: بسیاری از سویه­های باسیلوس سرئوس باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می­شوند. بیماری­های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین­های همولیزین HBL، غیرهمولیتیک NHEو سیتوتوکسین Kایجاد می­گردد. از آنجا که مصرف غذاهای گوشتی آماده در کشورهای درحال توسعه هم­چون ایران رو به افزایش می باشد و نیز گزارش دقیقی در رابطه با میزان آلودگی این باکتری در دسترس نمی باشد، هدف از این پژوهش شناسایی و جداسازی باسیلوس سرئوس های انترو توکسی ژنیک و بررسی شیوع آن است.روش کار:در این مطالعه وجود باسیلوس سرئوس در 80 نمونه­ی مواد گوشتی مختلف (سوسیس، کالباس، همبرگر و کباب های آماده) خریداری شده از فروشگاه­ها در شهر زنجان مورد آزمایش قرار گرفت. جداسازی باسیلوس سرئوس با استفاده از محیط کشت اختصاصی استفاده از محیط کشت انتخابی (پلی­میکسین، زرده­ی تخم­مرغ، مانیتول، فنل­رد آگار) انجام گردید. آزمون­های تاییدی بیوشیمیایی و به دنبال آن تایید مولکولی باسیلوس سرئوس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. نمونه­های مثبت باسیلوس سرئوس جهت بررسی ژن های کمپلکسNHمورد آزمایش قرار گرفتند.یافته ها:از 80 نمونه مورد بررسی 32 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند و در بین این تعداد، باسیلوس سرئوس های جدا شده از 14 نمونه حاوی ژن های کمپلکس NHEبودند.نتیجه گیری: استفاده از تکنیک و روش سریع برای تشخیص حضور باسیلوس سرئوس انتروتوکسی ژنیک در غذا از اهمیت زیادی برخودار است تا از سلامتی غذای مصرفی اطمینان حاصل شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - تاثیر عصاره چای سبز بر میزان بیان ژنHER2  در رده سلول­ های سرطانی معده (AGS)
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1396
    زمینه و هدف:سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان است. نتایج مطالعات ارتباطی میان ژن HER2و یکی از علل ایجاد سرطان معده را به اثبات رسانده است. فعالیت کاتچین ­های گیاه چای سبز با خاصیت ضد­سرطانی موجب مهار سلول­های سرطانی می­شود. با در نظر گرفتن این سه فاکتور ، تغییرات م چکیده کامل
    زمینه و هدف:سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان است. نتایج مطالعات ارتباطی میان ژن HER2و یکی از علل ایجاد سرطان معده را به اثبات رسانده است. فعالیت کاتچین ­های گیاه چای سبز با خاصیت ضد­سرطانی موجب مهار سلول­های سرطانی می­شود. با در نظر گرفتن این سه فاکتور ، تغییرات میزان بیان ژن HER2پس از تیمار سلول­های سرطانی معده با عصاره چای سبز بررسی گردیدروش کار:غلظت های 800 ، 1200 و 2000 μg/mlاز عصاره چای سبز در 2 گروه 48 و 72 ساعت بر سلول ­های AGSتیمار گردید. استخراج RNA، سنتز cDNAو بررسی میزان بیان ژن­ها توسط Real time PCRانجام شده و تغییرات بیان ژن مذکور با کمک آنالیز­های آماری انجام گردید.یافته ها:نتایج آنالیز داده ­ها نشان دهنده افزایش میزان بیان ژن HER2در غلظت 800 و کاهش میزان بیان در غلظت 1200 و 2000 μg/mlبوده و این کاهش متاثر از افزایش غلظت و افزایش زمان می ­باشد. در گروه 72 ساعت و غلظت 2000 μg/mlعصاره چای سبز حداکثر کاهش میزان بیان ژن  HER2مشاهده شده است.نتیجه گیری:عصاره­ چای سبز در غلظت­ های بالا(2000 μg/ml)، موجب کاهش میزان بیان ژن HER2شده که این عامل می­ تواند موجب جلوگیری از رشد و پیشروی سلول­ های سرطانی معده شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - بررسی تاثیر خاصیت ضدسرطانی عصاره گیاه کاکوتی (Ziziphora) بر میزان بیان ژن (CLDN1) Claudin-1 در رده سلول های سرطانی معده (AGS)
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 64 , سال 16 , پاییز 1402
    زمینه وهدف: کلودین ها) (claudin پروتئین های ساختاری و عملکردی اتصالات محکم در سلول های اپیتلیال هستند. الگوهای بیان تغییر یافته از اعضای مختلف claudin در انواع بیماری ها، به ویژه در سرطان ها، به اثبات رسیده است. گزارش شده است که در سرطان معده claudin-1، 22 برابر افزایش چکیده کامل
    زمینه وهدف: کلودین ها) (claudin پروتئین های ساختاری و عملکردی اتصالات محکم در سلول های اپیتلیال هستند. الگوهای بیان تغییر یافته از اعضای مختلف claudin در انواع بیماری ها، به ویژه در سرطان ها، به اثبات رسیده است. گزارش شده است که در سرطان معده claudin-1، 22 برابر افزایش بیان را نشان داده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن claudin-1 در سلول‌های آدنوکارسینومای معده پس از تیمار سلول‌ها با عصاره گیاهی کاکوتی می باشد. مزیت‌ این عصاره‌ داشتن خاصیت ضد سرطانی و عدم وجود عوارض جانبی می‌باشدمواد و روش ها: سلول‌ی آدنوکارسینومای معده (AGS) در پلیت های 12 چاهکی با 10% FBS و در دمای 37 درجه سلسیوس و انکوباتور 5% CO2 و رطوبت 85% کشت داده شدند. سلول‌ها با غلظت های 800 , 1200 , 2000 μg/ml از عصاره آبی کاکوتی به مدت 48و 72 ساعت تیمار شده سپس استخراج RNA، سنتز cDNA با استفاده از کیت انجام گردید. در نهایت بررسی میزان بیان ژن claudin-1 با پرایمرهای اختصاصی و Real time PCR انجام شده و از ژن GAPDH به عنوان ژن کنترل داخلی استفاده شد. آنالیز داده‌ها با CTΔΔ-2 محاسبه گردید و معنی دار بودن نتایج با T-test بررسی شد.نتایج: آنالیز نتایج نشان داد که در تیمار 48 ساعت سلول‌های AGS با عصاره کاکوتی در غلظت μg/ml 800 و 1200 به ترتیب 7 برابر و 3/2 برابر و در تیمار 72 ساعت، در غلظت μg/ml 800 و 1200 به ترتیب کاهش 5.8 برابر و 10 برابر کاهش در بیان ژن claudin-1 مشاهده گردید و هیچ تغییر معنی داری در غلظت 2000μg/ml در هر دو تیمار مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل، تاثیر تیمار 72ساعت در سلول های AGS با غلظت‌ μg/ml 1200 عصاره کاکوتی در کاهش بیان ژن 1- claudinبه عنوان ژن درگیر در سرطان‌زایی، بیشتر می‌باشد.در این مطالعه، ژن claudin-1 به‌عنوان یکی از عوامل در بدخیمی تومور با تاثیر عصاره کاکوتی به طور قابل توجهی کاهش بیان را نشان داده است. پرونده مقاله