تاثیر عصاره چای سبز بر میزان بیان ژنHER2 در رده سلول های سرطانی معده (AGS)
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیسپیده درخشان 1 , زهرا دیلمی خیابانی 2
1 - کارشناس ارشد ژنتیک، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان.ایران.
2 - استادیار،گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان. ایران
کلید واژه: ژن HER2, چای سبز, سرطان معده,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان است. نتایج مطالعات ارتباطی میان ژن HER2و یکی از علل ایجاد سرطان معده را به اثبات رسانده است. فعالیت کاتچین های گیاه چای سبز با خاصیت ضدسرطانی موجب مهار سلولهای سرطانی میشود. با در نظر گرفتن این سه فاکتور ، تغییرات میزان بیان ژن HER2پس از تیمار سلولهای سرطانی معده با عصاره چای سبز بررسی گردیدروش کار:غلظت های 800 ، 1200 و 2000 μg/mlاز عصاره چای سبز در 2 گروه 48 و 72 ساعت بر سلول های AGSتیمار گردید. استخراج RNA، سنتز cDNAو بررسی میزان بیان ژنها توسط Real time PCRانجام شده و تغییرات بیان ژن مذکور با کمک آنالیزهای آماری انجام گردید.یافته ها:نتایج آنالیز داده ها نشان دهنده افزایش میزان بیان ژن HER2در غلظت 800 و کاهش میزان بیان در غلظت 1200 و 2000 μg/mlبوده و این کاهش متاثر از افزایش غلظت و افزایش زمان می باشد. در گروه 72 ساعت و غلظت 2000 μg/mlعصاره چای سبز حداکثر کاهش میزان بیان ژن HER2مشاهده شده است.نتیجه گیری:عصاره چای سبز در غلظت های بالا(2000 μg/ml)، موجب کاهش میزان بیان ژن HER2شده که این عامل می تواند موجب جلوگیری از رشد و پیشروی سلول های سرطانی معده شود.
Inroduction & Objective: Gastric cancer is second leading cause of cancer related death in the world. Use of anticancer herbal drugs because of having fewer side effects is of importance. green tea is one of herbal medicines which contain anticancer effect.The aim of this study has been to investigating changes in gene expression of HER-2 in green tea treated human AGS adenocarcinoma cells lines. Material and Methods:AGS cells were treated with the aqueous extract of green tea in different concentrations including 800,1200 and 2000 μg/ml. After 48 hrs and 72hrs treatment, RNA extraction has been done. Following cDNA synthesis, the rate of expression of HER-2 gene was evaluated using Real time PCR. Results: The over expression of HER-2 gene has been shown in 800 μg/ml of green tea extract. In dose of 1200 μg/ml and 2000 μg/ml of green tea extract significant reduction in HER-2 gene have been shown and the most reduction has been observed in 72 hours treatment and the concentration of 2000 μg/ml green tea extract.Conclusion:Green tea extract in high concentrations, is the reason of decreasing the rate of HER2 gene expression and this factor can prevent the development and progression of gastric cancer cells.