فهرست مقالات هستی پورمددکار


  • مقاله

    1 - ارایه روشی حساس و گزینش‌پذیر برای اندازه‌گیری تترا بوتیل بنزوکینون در روغن‌های خوراکی
    بهداشت مواد غذایی , شماره 2 , سال 9 , تابستان 1398
    حضور مقادیر کم ترشری بوتیل هیدروکینون یا محصول متابولیتی آن، تترا‌ بوتیل بنزوکینون (TBQ)، به‌دلیل تمایل زیاد به گروه‌های تیول‌دار پروتئین‌ها یا دیواره سلول‌ها ممکن است مانع تکثیر سلولی و بروز ناهنجاری‌های بیولوژیک شوند. هدف از این پژوهش ساخت یک نانوحسگر الکتروشیمیایی بر چکیده کامل
    حضور مقادیر کم ترشری بوتیل هیدروکینون یا محصول متابولیتی آن، تترا‌ بوتیل بنزوکینون (TBQ)، به‌دلیل تمایل زیاد به گروه‌های تیول‌دار پروتئین‌ها یا دیواره سلول‌ها ممکن است مانع تکثیر سلولی و بروز ناهنجاری‌های بیولوژیک شوند. هدف از این پژوهش ساخت یک نانوحسگر الکتروشیمیایی برپایه پلیمر قالب مولکولی برای شناسایی TBQ در نمونه‌های روغن خوراکی می‌باشد. این مطالعه از نوع متدولوژیک بوده و جامعه آماری شامل نمونه‌های روغن خوارکی حاوی TBQ است. تأثیر عوامل مختلف نظیر مقدار پلیمر قالب مولکولی و نانولوله‌های کربنی در ساخت الکترود کربن سرامیکی اصلاح ‌شده و هم‌چنین pH محلول پیش تغلیظ و زمان اقامت نانوحسگر تهیه شده در محلول پیش تغلیظ بر میزان جریان حاصل از اکسایش TBQ براساس روش سطح پاسخ بهینه‌سازی شد. برای تعیین مقدار TBQ موجود در نمونه‌های روغن از روش ولتامتری پالس تفاضلی استفاده شده است. مورفولوژی پلیمرهای قالب مولکولی و حسگر تهیه شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی تشریح شد. شرایط بهینه برای جداسازی و اندازه‌گیری TBQ در روغن خوراکی شامل 10 میلی‌گرم نانولوله کربنی چند دیواره، 30 میلی‌گرم پلیمر قالب مولکولی برای تهیه الکترود کربن سرامیکی اصلاح شده به‌عنوان نانوحسگر و مدت زمان 8 دقیقه در محلول حاوی بافر فسفات 1/0 مولار با 0/10=pH حاصل گردید. روش پیشنهادی قادر به شناسایی TBQ در نمونه‌های روغن در محدوده غلظتی 680-6 نانومولار با حد تشخیص 1/3 نانومولار می‌باشد. بر اساس نتایج به‌دست آمده، روش‌ پیشنهادی مبتنی بر حسگر تهیه شده می‌تواند به‌عنوان ابزاری مناسب جهت اندازه‌گیری TBQ در نمونه‌های روغن خوراکی در صنایع و آزمایشگاه‌های تخصصی به‌کار برده شود. پرونده مقاله