فهرست مقالات Mehrdad Attai Kachoii


  • مقاله

    1 - بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان نعناع فلفلی، پونه کوهی و زیره سیاه بر روی باکتری های جدا شده از مواد غذایی
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 3 , بهار 1395
    نیاز به جایگزینی نگهدارنده‌های سنتتیک با یک منبع طبیعی سبب شده تا کارخانجات تولید مواد غذایی از گیاهان دارویی به عنوان نگهدارنده استفاده کند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضد میکروبی اسانس استخراج شده از پونه کوهی، نعناع فلفلی و زیره سیاه روی باکتری‌های اشریشیاکلای چکیده کامل
    نیاز به جایگزینی نگهدارنده‌های سنتتیک با یک منبع طبیعی سبب شده تا کارخانجات تولید مواد غذایی از گیاهان دارویی به عنوان نگهدارنده استفاده کند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضد میکروبی اسانس استخراج شده از پونه کوهی، نعناع فلفلی و زیره سیاه روی باکتری‌های اشریشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از مواد غذایی انجام شد. پس از تهیه گیاهان دارویی، اسانس‌گیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام و اثرات ضد میکروبی اسانس‌ها بر روی سوش‌های اشریشیا کلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم جداسازی شده از شیر خام و گوشت، ارزیابی شد. قطر هاله عدم رشد هر یک از اسانس‌ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ساده در محیط مولر هینتون آگار تعیین شد. سوش‌های باکتریایی جدا شده از گوشت مقاومت آنتی بیوتیکی بیشتری نسبت به اسانس‌های تست شده داشتند اما الگوی اثر بخشی اسانس‌ها روی سوش-های جدا شده از هر دو منبع یکسان بود. اسانس استخراج شده از گیاه پونه کوهی بیشترین اثر ضد میکروبی را روی استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین را روی اشریشیاکلای، نعناع فلفلی بیشترین اثر ضد میکروبی را روی اشریشیاکلای و کمترین را روی استافیلوکوکوس اورئوس و زیره سیاه بیشترین اثرات ضد میکروبی خود را روی استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین را روی سالمونلا تیفی موریوم داشت. با توجه به اثرات ضد باکتریایی اسانس‌های ذکر شده، امکان کاربرد آنها به عنوان نگهدارنده ضد میکروبی در گوشت و فراورده‌های آن و همچنین فراورده‌های لبنی وجود دارد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - ارزیابی اثر ضد میکروبی فیلم‌های تهیه شده از کیتوزان حاوی اسانس اسطوخدوس بر روی برخی از باکتری های غذازاد
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 3 , بهار 1395
    امروزه استفاده از فیلم های میکروبی طبیعی به عنوان بازدارنده های رشد میکروب های خطرناک خصوصا در مواد غذایی افزایش پیدا کرده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرضد میکروبی فیلم های کیتوزان حاوی 4-1 درصد اسانس اسطوخودوس بر روی برخی از باکتری های بیماریزای غذازاد (لیستریا مو چکیده کامل
    امروزه استفاده از فیلم های میکروبی طبیعی به عنوان بازدارنده های رشد میکروب های خطرناک خصوصا در مواد غذایی افزایش پیدا کرده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرضد میکروبی فیلم های کیتوزان حاوی 4-1 درصد اسانس اسطوخودوس بر روی برخی از باکتری های بیماریزای غذازاد (لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس ارئوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس، و اشریشیا کلی O157:H7) انجام پذیرفت. ابتدا اسانس گیاه اسطوخودوس با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه و برای‎ ‎بررسی‎ ‎ترکیبات‎ ‎سازنده‎ ‎اسانس،از‎ ‎دستگاه‎ ‎رنگ نگار گازی‎ ‎متصل‎ ‎به‎ ‎طیفسنج‎ ‎جرمی‎ ‎استفاده گردید. بیشترین اجزاء اسانس به ترتیب 1،8سینئول ( 16/49 %)، بورنئول ( 75/10 %) ، کامفور ( 94/8 %) و لینالول ال (95/3 %) و آلفاپینن ( 2/3 %) بودند‎.‎ سپس دیسک های کروی از فیلم های کیتوزان حاوی غلظت های 4-1درصداسانس اسطخودوس بر روی کشت های باکتری های مذکور قرار داده شد. نتایج این مطالعه نشانگر اثر ضد میکروبی فیلم های کیتوزان حاوی اسانس در جلوگیری از رشد میکروارگانیزمهای مورد آزمایش میباشد(05/0 < p) و فیلم های کیتوزان حاوی 4 درصد اسانس توانایی جلوگیری از رشد تمام میکروارگانیسم ها را داشتند. شفافیت فیلم ها نیز با افزایش غلظت کیتوزان کاهش یافت. این نتایج نشان داد که فیلم های کیتوزان حاوی اسانس اسطخودوس اثر مناسبی جهت بسته بندی برخی مواد غذایی دارد. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسانس بادرنجبویه و اسطوخدوس با آنتی بیوتیک بر برخی باکتری‌های مواد غذایی
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 10 , زمستان 1402
    افزایش مقاومت‌های دارویی علیه باکتری‌ها و افزایش میزان دوز مصرفی داروهای متداول و آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین عوارض ناشی از این داروها موجب شده است تا در سال‌های اخیر توجه بیشتری به عوامل طبیعی مثل گیاهان دارویی که دارای عوارض کمتری هستند جلب شود. از این جهت در این پژوهش بع چکیده کامل
    افزایش مقاومت‌های دارویی علیه باکتری‌ها و افزایش میزان دوز مصرفی داروهای متداول و آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین عوارض ناشی از این داروها موجب شده است تا در سال‌های اخیر توجه بیشتری به عوامل طبیعی مثل گیاهان دارویی که دارای عوارض کمتری هستند جلب شود. از این جهت در این پژوهش بعد از تهیه عصاره الکلی و اسانس از گیاهان بادرنجبویه، و اسطوخدوس این گیاهان، رقت‌‌های متوالی از آن‌ها جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد(MIC) و حداقل باکتری کشی (MBC) در برابر باکتری‌های شیگلا فلکسنری (Shigella Flexnerl)، سالمونلا تیفی موریوم(Salmonella typhimuriom)، اشرشیاکلای (Esherichia coli ) و استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) تهیه گردید. همچنین با استفاده ازروش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده قطر هاله در اسانس‌ها بیشتر از عصاره‌ها بود و نمونه‌ها نسبت به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری نشان دادند. میزان MIC وMBC برای هر کدام از اسانس‌ها و عصاره‌ها در برابر هر کدام از 4 باکتری مورد آزمایش به روش میکرودایلوشن اندازه گیری شد ونتایج حاکی از پایین بودن میزان غلظت MIC و MBC دراسانس‌ها نسبت به عصاره‌ها بود. آنالیز ترکیبات هر کدام از اسانس‌ها و عصاره‌ها توسط دستگاه GC-MS انجام شد که اسانس‌ها نسبت به عصاره‌ها دارای ترکیبات بیشتری که همین دلیل برخواص ضد آنتی‌بیوتیکی بیشتر آن‌ها می‌باشد. لذا نتایج تحقیق حاضر، مشخص کرد که اسانس و عصاره بادرنجبویه و اسطوخدوس اثرات ضد باکتریایی دارند؛ بنابراین می‌توانند بعنوان فراورده‌های گیاهی طبیعی جهت کنترل عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرند. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - Effects of Vermicompost and Chemical Fertilizers on Phonological and Phytochemical Traits of Soybean (Glycine max L.)
    Research On Crop Ecophysiology , شماره 1 , سال 12 , زمستان 2017
    Abstract One of the basic principles of sustainable agriculture is the use of organic fertilizers in agricultural ecosystems with the purpose of eliminating or substantially reducing the use of chemical inputs. To evaluate the effect of different amounts of vermicompos چکیده کامل
    Abstract One of the basic principles of sustainable agriculture is the use of organic fertilizers in agricultural ecosystems with the purpose of eliminating or substantially reducing the use of chemical inputs. To evaluate the effect of different amounts of vermicompost on some phonological and phytochemical traits of soybean, an experiment was conducted at Agriculture and Natural Resources Research Center of Shahrekord in 2013. The experiment was conducted in a randomized complete block design including vermicompost treatments (10, 20, 30, 40 and 50 ton.ha-1), chemical fertilizer based on soil testing analysis in the amount of 300 (kg.ha-1) (N.P.K: 20.20.20), and control (no fertilizer). The results showed that 40 ton.ha-1 vermicompost had a positive and significant effect on the soybean phonological stages, the content of chlorophyll a and b and carotenoid. Significant reduction of the required GDD from planting to germination, flowering, and pod stage, but required GDD was observed from increased the pod stage to full maturity was significantly increased. In addition, the chlorophylls a and b content and carotenoid were increased in comparison with control treatment. It appears that due to the positive effects of organic fertilizers on soil physical and chemical properties and gradual releasing of the soil’s required elements along with the high capacity of the humidity perseverance, they can be appropriate alternatives for chemical fertilizers. Keywords: Soybean, Vermicompost, Photochemistry, Phonological, GDD, Chlorophyll a and b, Carotenoid پرونده مقاله