فهرست مقالات zahra Rezayatmand


  • مقاله

    1 - اثر کلرید سدیم بر خصوصیات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و بیان دو ژنADS و CYP71AV1دخیل در مسیر بیوسنتزی آرتمیزینین در گیاه افسنطین (Artemisia absinthium)
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , شماره 4 , سال 17 , پاییز 1401
    تنش شوری یکی از عوامل مهم در رابطه با کاهش میزان رشد و تغییر در فرآیند‌های فیزیولوژیکی و متابولیسمی گیاهان می‌باشد. در این تحقیق جهت بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد فیزیولوژی، بیوشیمیایی و بیان ژن در گیاه افسنطین، آزمایشی در سه سطح شوری(0، 75، 150 میلی‌مولار کلرید سدیم) در چکیده کامل
    تنش شوری یکی از عوامل مهم در رابطه با کاهش میزان رشد و تغییر در فرآیند‌های فیزیولوژیکی و متابولیسمی گیاهان می‌باشد. در این تحقیق جهت بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد فیزیولوژی، بیوشیمیایی و بیان ژن در گیاه افسنطین، آزمایشی در سه سطح شوری(0، 75، 150 میلی‌مولار کلرید سدیم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای انجام گرفت. بررسی نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش میزان پارامتر‌های رشدی گیاه مانند طول ساقه، طول ریشه، وزن تر ساقه، وزن تر ریشه، وزن خشک ساقه، خشک ریشه شد، همچنین شوری سبب کاهش میزان یون‌های پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن و افزایش میزان سدیم در گیاه گردید. افزایش تنش شوری میزان پرولین، مالون دی آلدهید، ترکیبات فنلی و فعالیت برخی آنزیم‌های آنتی اکسیدان را افزایش و میزان پروتئین در گیاه را کاهش داد. میزان بیان ژن‌های CYP71AV1 و ADS نیز به‌ترتیب در غلظت‌های 150 میلی‌مولار و 75 میلی‌مولار کلرید سدیم بیشترین میزان کاهش را نشان داد که این امر باعث کاهش میزان آرتمیزینین در گیاه افسنطین گشت. با توجه به نتایج این پژوهش می توان عنوان نمود که گیاه افسنطین بــرای مقــابله با تنـش شوری حاصل از کلرید سدیم از سیستم افزایش فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی و مواد تنطیم کننده پتانسیل اسمزی و ترکیبات فنلی استفاده نموده است وکاهش بیان ژن ADS می‌تواند عامل موثر در کاهش مقدارآرتمیزینین گیاه افسنطین باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تاثیر سودوموناس آئروژینوزا ریزوسفری بر رشد گیاه بادرنجویه Melissa officinalis
    زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی , شماره 3 , سال 1 , پاییز 1401
    جوامع میکروبی جایگاه مهمی در عملکرد و بهره وری اکوسیستم های کشاورزی دارند. جنس تاکسونومیک سودوموناس گروهی از گونه های باکتریایی را در بر می گیرد که می توانند شراکت های سودمند متقابلی را با گیاهان مختلف ایجاد کنند. هدف از این مطالعه تعیین و جداسازی سویه های سودوموناس ب چکیده کامل
    جوامع میکروبی جایگاه مهمی در عملکرد و بهره وری اکوسیستم های کشاورزی دارند. جنس تاکسونومیک سودوموناس گروهی از گونه های باکتریایی را در بر می گیرد که می توانند شراکت های سودمند متقابلی را با گیاهان مختلف ایجاد کنند. هدف از این مطالعه تعیین و جداسازی سویه های سودوموناس بدست آمده از خاک ریزوسفر گیاه بادرنجویه M. officinalis بود. علاوه بر این، بررسی خصوصیات مورفولوژیکی M. officinalis که با سودوموناس استاندارد و ریزوسفری تیمار شده بود، انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل ۳ گروه مختلف بودند: تلقیح سودوموناس ریزوسفر با غلظت CFU/ml;۱۰۹ و ۱۰۶، تلقیح استاندارد سودوموناس با غلظت CFU/ml ۱۰۹ و ۱۰۶ و گروه کنترل که فاقد باکتری بود. برای جداسازی موثر باکتری ها از محیط کشت تخصصی مانند محیط King B استفاده شد. نتایج بیوشیمیایی و مولکولی نشان داد که سویه جدا شده سودوموناس آئروژینوزا بود. تیمار استاندارد سودوموناس با غلظت nbsp;CFU/ml ۱۰۹ بیشترین طول ریشه 24.1 سانتی متر را نشان داد، در حالی که تیمار فاقد حضور سودوموناس کمترین طول ریشه را با 12.9 نشان داد. تیمارهای با سودوموناس آئروژینوزا ریزوسفری بیشترین مقادیر را برای طول ساقه و همچنین وزن ریشه و ساقه نشان دادند. در این میان تیمار شاهد کمترین اندازه‌گیری را برای این ویژگی‌های ذکر شده به دست آورد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تأثیر سودوموناس آئروژینوزا ریزوسفری بر رشد و کیفیت گیاه بادرنجویه M. officinalis قابل توجه بوده و در نتیجه رشد کمی و کیفی گیاه افزایش یافته است و بیشترین مقدار طول و وزن ریشه از طریق تلقیح باکتری با سودوموناس آئروژینوزا به دست آمد. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - Investigating the antibacterial and phytochemical effect of methanol and acetone extracts of the Cupressus sempervirens and Juniperus excelsa on some important foodborne diseases
    journal of Medicinal Herbs (journal of herbal drugs) , شماره 2 , سال 14 , بهار 2023
    Background & Aim: The unfettered usage of antibiotics has engendered a mounting resistance of bacteria to these agents, thereby necessitating the discovery and development of novel compounds and medications to a greater extent than previously. The focal point of thi چکیده کامل
    Background & Aim: The unfettered usage of antibiotics has engendered a mounting resistance of bacteria to these agents, thereby necessitating the discovery and development of novel compounds and medications to a greater extent than previously. The focal point of this research was to explore the chemical constituents of acetone and methanol-extracted samples of Cupressus sempervirens and Juniperus excelsa, as well as their potential inhibitory actions against a prevalent food-borne pathogen.Experimental: This experimental investigation was conducted on standard strains of Staphylococcus aureus (PTCC 1430), Bacillus cereus (PTCC 1431), Listeria monocytogenes (PTCC 1298), Escherichia coli (PTCC 1399), and Shigella dysentery (PTCC 1188). Following the preparation of methanol and acetone extracts derived from Juniperus excelsa and Cupressus sempervirens using Clevenger apparatus, the antimicrobial efficacy was assessed by both qualitative agar well diffusion method and quantitative macrodilution method. The active constituents present in the methanol and acetone extracts of the plants were identified by gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS) analytical method. Means were compared with Duncan's test at the 5% probability level.Results: The findings of this investigation pertaining to the antimicrobial potency of the extracts, ascertained via the qualitative agar well diffusion method, indicated its efficacy against Gram-positive strains including S. aureus and B. cereus. The methanol extracts of the J. Excelsa were found to produce smaller inhibition zones on the tested bacteria compared to other plant extracts. The highest sensitivity to the acetone extract of C. sempervirens and J. excelsa observed in S. aureus and B. cereus. The extracts obtained from the two plant did not demonstrate any discernible impact on the Gram-negative bacteria that are commonly associated with foodborne pathogens. The findings obtained through gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS) indicated the presence of efficacious components such as Benzene 1,2,4,5-tetramethyl, and Cyclopropane cyclopenta in J. excels extract. The acetone extract of J. excelsa showed more potent antimicrobial constituents than its methanolic counterpart. It is anticipated that in forthcoming times, the acetone extract derived from this botanical specimen may be employed to prevent bacterial-induced foodborne illnesses.Recommended applications/industries: Duo to the existence of a range of bioactive compounds in the acetone extracts obtained from C. sempervirens and J. excels, these extracts have the potential to be used against the development of foodborne infections and diseases caused by bacterial agents. پرونده مقاله