فهرست مقالات مبینا پویامنش


  • مقاله

    1 - مطالعه خواص ضد‌میکروبی پوشش‌ نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات نقره
    بهداشت مواد غذایی , شماره 2 , سال 10 , تابستان 1399
    امروزه ذرات فلزی به پلیمرهای مورداستفاده در بسته‌بندی مواد غذایی اضافه می‌شوند تا خواص مکانیکی و ضدمیکروبی را بهبود دهند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی پوشش‌های نانو کامپوزیت‌ با دانسیته کم (LDPE) حاوی 5/17، 5/12، 5/7 و 5/2 درصد نانوذرات نقره بررسی گردید. برای تولید نانو چکیده کامل
    امروزه ذرات فلزی به پلیمرهای مورداستفاده در بسته‌بندی مواد غذایی اضافه می‌شوند تا خواص مکانیکی و ضدمیکروبی را بهبود دهند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی پوشش‌های نانو کامپوزیت‌ با دانسیته کم (LDPE) حاوی 5/17، 5/12، 5/7 و 5/2 درصد نانوذرات نقره بررسی گردید. برای تولید نانوذرات نقره روش احیاء شیمیایی با استفاده از احیاکننده ‌تری‌سدیم سیترات انتخاب شد. به‌منظور تأیید سنتز نانو ذرات نقره، مشخصه‌یابی توزیع ذرات نقره و ساختار کریستالی نقره به‌ترتیب از آزمون‌های UV-Visible، SEM و XRDاستفاده شد. نانو ذرات بلورین با متوسط اندازه 20 نانومتر تأیید شدند. به‌منظور بررسی خاصیت ضدمیکروبی پوشش‌ها، رشد باکتری‌ در حضور پوشش‌های نانو نقره با درصدهای مذکور به روش سنجش دانسیته نوری (OD) به‌وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول‌موج 600 نانومتر انجام گرفت. میزان مهاجرت ذرات نانو نقره نیز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که پوشش حاوی 5/17درصد نانو نقره بیشترین تأثیر را داشت و پوشش حاوی 5/2 درصد فاقد هرگونه تأثیر بود. همچنین مقایسه تأثیر پوشش‌ها بر اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد که تأثیر پوشش‌ها روی استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر بوده است. نتایج حاکی از وابستگی بین درصد نانوذرات نقره استفاده‌شده و خاصیت ضدمیکروبی بود. به‌این‌ترتیب که با افزایش درصد نانوذرات نقره، خاصیت ضدمیکروبی افزایش پیدا کرد. همچنین با افزایش درصد نانوذرات نقره میزان رهایش نانوذرات از پوشش نیز افزایش یافت. درنهایت با توجه به‌قرار گرفتن میزان مهاجرت نانو ذرات نقره از هر چهار نوع پوشش نانوکامپوزیتی در محدوده مجاز، پوشش 5/17 درصد به‌عنوان کارآمدترین پوشش انتخاب شد. پرونده مقاله