-
مقاله
1 - تولید نوشیدنی فراسودمند حاوی باسیلوس کوآگولانس با استفاده از شیره انگور و عرق پوست لیموترشبهداشت مواد غذایی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1398امروزه تمایل مصرف کنندگان به محصولات غذایی فراسودمند مانند انواع نوشیدنی های پروبیوتیک رو به افزایش است. هدف از این پژوهش، تولید نوشیدنی فراسودمند از شیره انگور و عرق پوست لیموترش حاوی باسیلوس کوآگولانس بود. در این مطالعه تجربی شیره انگور و عرق پوست لیموترش تهیه و سپس ت چکیده کاملامروزه تمایل مصرف کنندگان به محصولات غذایی فراسودمند مانند انواع نوشیدنی های پروبیوتیک رو به افزایش است. هدف از این پژوهش، تولید نوشیدنی فراسودمند از شیره انگور و عرق پوست لیموترش حاوی باسیلوس کوآگولانس بود. در این مطالعه تجربی شیره انگور و عرق پوست لیموترش تهیه و سپس تیمارهای حاوی 9 و 12 درصد شیره انگور به همراه 25 درصد عرق پوست لیموترش و CFU/ml 107 باکتری باسیلوس کوآگولانس تولید شد. نتایج نشان داد که میزان اسیدیته در طی زمان نگهداری روند افزایشی و میزان pH روند کاهشی داشت. همچنین بریکس و الکل روند ثابتی داشتند. میزان ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی در نمونه حاوی 12 درصد شیره انگور نسبت به نمونه حاوی 9 درصد بیشتر بود (p <0.05). خاصیت آنتی اکسیدانی نیز در طول زمان روند کاهشی داشت بهطوریکه در تیمار 1 از 4/153 به 72/97 (میلی مول Fe+2در گرم) و در تیمار 2 از 35/123 به 52/80 (میلی مول Fe+2 در گرم) رسید. طبق نتایج بهدستآمده پس از 90 روز، تیمارهای تهیهشده نوشیدنی فاقد آلودگی میکروبی (کلی فرم ها، اشریشیا کولای، کپک و مخمر) بودند. همچنین شمارش باکتری باسیلوس کوآگولانس به میزان کمتر از CFU/ml 107 گزارش نشد. ارزیابی حسی نشان داد پذیرش کلی تیمار 1 نسبت به تیمار 2 بیشتر بود ولی بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. با توجه به نتایج بهدستآمده تیمار بهینه، تیمار حاوی 12 درصد شیره انگور به همراه 25 درصد عرق پوست لیموترش و CFU/ml 107 باکتری باسیلوس کوآگولانس بود. پرونده مقاله -
مقاله
2 - بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در زمینه بهداشت و نگهداری مواد غذاییبهداشت مواد غذایی , شماره 1 , سال 8 , بهار 1397رعایت بهداشت و نگهداری صحیح مواد غذایی در زمان توزیع، خرید و مصرف آنها، از اصول مهم در پیشگیری از ابتلای انسان به انواع عوامل بیماریزای منتقله از غذا میباشد. این تحقیق با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در زمینه بهداشت و نگهداری مواد چکیده کاملرعایت بهداشت و نگهداری صحیح مواد غذایی در زمان توزیع، خرید و مصرف آنها، از اصول مهم در پیشگیری از ابتلای انسان به انواع عوامل بیماریزای منتقله از غذا میباشد. این تحقیق با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در زمینه بهداشت و نگهداری مواد غذایی در سال 1393 انجام شد. این مطالعه توصیفی مقطعی، بر روی تعداد 286 نفر از دانشجویان دختر و پسر صورت گرفت. دادهها از طریق پرسشنامه حاوی سؤالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به اصول بهداشت و نگهداری مواد غذایی بود. نتایج مطالعه نشان داد که میانگین میزان آگاهی دانشجویان درباره بهداشت و نگهداری مواد غذایی 53/13±23/62 درصد و میانگین میزان نگرش آنها 41/0±37/2 بود. میانگین نمرات آگاهی پسران نسبت به دختران بالاتر بود (01/0 P<). با افزایش سن میزان نگرش دانشجویان نسبت به بهداشت و نگهداری مواد غذایی افزایش داشته است (01/0 >P). همچنین آگاهی دانشجویانی که دارای سابقه مسمومیت غذایی بودند نسب به افرادی که هیچ سابقه مسمومیت غذایی نداشتند، بهطور معنیداری بیشتر بود (01/0 >P). این پژوهش نشان داد که سطح آگاهی دانشجویان نسبت به بهداشت و نگهداری مواد غذایی در سطح قابل قبولی می باشد. پرونده مقاله -
مقاله
3 - بررسی اثر پوشش کیتوزان همراه با اسانس لیمو بر کیفیت میکروبی ماهی قزل آلامیکروب شناسی مواد غذائی , شماره 2 , سال 2 , تابستان 1394استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند اسانس ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنایع غذایی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش کیتوزان همراه با اسانس لیمو بر کیفیت میکروبی ماهی قزل آلا بود. در این مطالعه تجربی، پس از تهیه اسانس لیمو، اثرات ض چکیده کاملاستفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند اسانس ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنایع غذایی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش کیتوزان همراه با اسانس لیمو بر کیفیت میکروبی ماهی قزل آلا بود. در این مطالعه تجربی، پس از تهیه اسانس لیمو، اثرات ضد میکروبی اسانس به روش میکرودایلوشن علیه باکتری های شیگلا دیزانتری، لیستریا مونوسیتوژنز، استرپتوکوکوس پایوژنز و سالمونلا تایفی بررسی شد. همچنین اثر کیتوزان حاوی اسانس لیمو در غلظت های 25/0% و 5/0% بر روی کیفیت میکروبی ماهی قزل آلا در دما های 1±2 درجه سانتیگراد و 1±8 درجه سانتیگراد در روز های صفر، 3 و 6 بررسی شد. نتایج نشان داد که حداقل میزان غلظت مهارکنندگی باکتری ها و حداقل میزان باکتری کشی باکتری ها برای چهار باکتری یکسان بود و به ترتیب برابر با 41/1 و 81/2 میلی گرم در میلی لیتر بود. استفاده از کیتوزان همراه با اسانس لیمو سبب کاهش شمارش کلی باکتری ها، سرمادوست ها و انتروباکتریاسه ها در دو دمای مذکور در ماهی قزل آلا شد (05/0>p). همچنین اثرات ضد باکتریایی اسانس لیموی تنها در حالت سینرژیستی اسانس لیمو با کیتوزان کمتر بود (05/0>p). بنابراین میتوان از این پوشش همراه با اسانس جهت افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل آلا استفاده نمود. پرونده مقاله -
مقاله
4 - بررسی فراوانی آلودگی به Sarcocystis درگاوهای کشتار شده در شهرستان کاشان به روش هضم بافتی ، سال 1398میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 8 , بهار 1400سارکوسیستیس تک یاخته بسیار شایعی است که انسان و طیف وسیعی از حیوانات را در سرتاسر جهان آلوده میکند.. گاو به عنوان یکی از منابع مهمی غذایی انسان در معرض آلودگی به این انگل می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع آلودگی به سارکوسیستیس در گاوهای کشتار شده در منطقه چکیده کاملسارکوسیستیس تک یاخته بسیار شایعی است که انسان و طیف وسیعی از حیوانات را در سرتاسر جهان آلوده میکند.. گاو به عنوان یکی از منابع مهمی غذایی انسان در معرض آلودگی به این انگل می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع آلودگی به سارکوسیستیس در گاوهای کشتار شده در منطقه کاشان در سال 1398 می باشد. در این مطالعه مقطعی تعداد162 نمونه بصورت تصادفی از 54 گاو ( هر گاو سه نمونه شامل عضله، دیافراگم و مری) تهیه گردید. پس از ثبت مشخصات حدود 20-15 گرم از هر نمونه طبق روش دابی و همکاران در طول شب در محلول هضمی و در دمای 27درجه قرار گرفت. سپس نمونهها سانتریفوژ شدند و از رسوب حاصل دو گسترش تهیه و با روش گیمسا رنگ آمیزی گردید و از نظر وجود سیستیزویت مورد بررسی میکروسکپی قرار گرفتند. در مجموع در %4/94لاشه مورد بررسی سیستیزویتهای سارکوسیستیس مشاهده گردید. میزان آلودگی در عضله، دیافراگم و مری به ترتیب %7/90،% 87 و%5/81 بود اما اختلاف مشاهده شده از نظر آماری معنی دار نبود در بررسی ماکروسکپی تنها در یک مورد کیستهای ماکروسکپی مشاهده شد.این مورد همزمان از نظر میکروسکپی نیز آلوده بود.بررسی حاضر نشان داد که میزان آلودگی به سارکوسیستیس در گاوهای کشتار شده در کاشان مانند سایر نقاط ایران از میزان بالایی برخوردار است لذا اقدامات بهداشتی جهت کاهش آلودگی در دام و نیز دقت در پخت کامل گوشت و فراوردههای گوشتی جهت جلوگیری از آلودگی انسان توصیه میشود.. پرونده مقاله -
مقاله
5 - Carcinogenic, Non-carcinogenic and Dermal Sensitization Risk Assessment of Heavy Metals in Liquid and Solid Lipsticks Highly Used in Kashan, IranFahimeh Karamali Gholamreza Hoseindoost Gholam Reza Mostafaii Golmabas Mousavi Reza Sharafati ChaleshtoriJournal of Chemical Health Risks , شماره 5 , سال 11 , پاییز 2021The present study aimed to investigate the levels of lead (Pb), nickel (Ni), cadmium (Cd), and chromium (Cr) in highly used lipsticks in Kashan, Iran. The average concentrations of metals in lipsticks were lower than the maximum admissible limits determined by the Food چکیده کاملThe present study aimed to investigate the levels of lead (Pb), nickel (Ni), cadmium (Cd), and chromium (Cr) in highly used lipsticks in Kashan, Iran. The average concentrations of metals in lipsticks were lower than the maximum admissible limits determined by the Food and Drug Administration (FDA). The highest and lowest levels of systematic exposure dose (SED) were found for Cr and Pb metals, respectively. However, the SEDs of all metals were less than the reference doses (RFD). The hazard index (HI) of non-carcinogenic risk for all metals was less than 1 and there is no threat to consumers in the concentrations of the metals in the lipsticks. Also, for all metals, the margin of exposure (MoE) and the lifetime cancer risk (LCR) were higher and lower than 104 and 10-6, respectively. Therefore, the possibility of carcinogenic risks of these metals due to the use of lipsticks is low. The results showed that the dermal sensitization quantitative risk assessment (SQRA) for Ni was greater than 1 and no dermal sensitization risk is observed. پرونده مقاله