ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی منطقه مغان و مشگین شهر
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکیبهبود جعفری 1 , علیرضا منادی 2 , علی رضایی 3 , سیامک علیزاده 4 , چنگیز احمدی زاده 5 , ابوالفضل برزگری 6 , مهرداد پاشازاده 7 , حامد جعفرزاده 8
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه میکروبیولوژی، تبریز ،ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه علوم بالینی، تبریز، ایران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان، اهر، ایران
5 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
6 - دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران
7 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
8 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، تبریز، ایران
کلید واژه: پروبیوتیک, انتروکوکسی, محصولات لبنی,
چکیده مقاله :
انتروکوکسی نقش مهمی در صنعت لبنیات دارد. همچنین بعضی از انتروکوکسی ها با منشاء لبنیات به عنوان پروبیوتیک گزارش شده اند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی انتروکوکسی ها از محصولات لبنی سنتی مناطق مشکین شهر و مغان (اردبیل) و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها می باشد. در حضور بافر فسفات سالین ( pH برابر 5/2) 26 ایزوله مقاوم به اسید و در حضور نمک های صفراوی، 10 ایزوله مقاوم، 7 ایزوله با تحمل بالا، 6 ایزوله با تحمل ضعیف و 3 ایزوله حساس شناسایی شد. شناسایی بیوشیمیایی تعلق ایزوله ها به گونه های انتروکوکس آویوم (E .avium)، انتروکوکس فاسیوم (E. faecium)، انتروکوکس دورانس (E. durans) و انتروکوکس فکالیس ( E. faecalis) را نشان داد. همچنین فعالیت آنتاگونیستی بررسی شده با روش چاهک گذاری نشان داد که ایزوله ها دارای قدرت مهارکنندگی علیه اشریشیا کولی، یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریا اینوکوا هستند. بررسی حساسیت به آنتی بیوتیک های مختلف نشان داد که تمامی سویه ها به ونکومایسین و کلرامفنیکل حساس بودند. همچنین همه آنها به سولفامتوکسازول مقاوم بودند. نتایج بیان می کند که محصولات لبنی سنتی منبع مهمی برای ارگانیسم هایی با خاصیت پروبیوتیکی می باشند.
Enterococci have important role in the dairy industry. Also some of enterococcies with dairy origin have been reported as probiotics. The aim of this study is isolate and identify enterococcies from traditional dairy products of Meshkinshahr and Moghan(Ardabil) regions and evaluate the potential probiotic of them. In the presence of phosphate saline buffer (PH equal to 5/2) 26 acid resistant isolates and in the presence of bile salts, 10 resistant isolates, 7 isolates with high tolerance, 6 isolates with poor tolerance and 3 susceptible isolates were identified. Biochemical identification showed isolates belonging to species of E.avium, E.faecium, E.durans and E.faecalis. Also antagonistic activity was investigated with well diffusion method showed that isolates with inhibitory ability against Escherichia coli are Yersinia enterocolitica and Listeria innocua. Susceptibility study to various antibiotics showed that all strains were susceptible to vancomycin and chloramphenicol. Also all of them were resistant to solfamethacsazol. The results indicate that traditional dairy products of these regions are important source for organisms with probiotic properties.
- مرتضوی، س.ع. و صادقی ماهونک، ع.ر.1382. میکروبیولوژی غذایی. (ترجمه)، تالیف: ادمز،ام.ار. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، صفحات: 326-325.
- Acharya, M.R.and Shah, R.K. 2002. Selection of human isolates of Bifidobacteria for their use as probiotics, Jour. App Biochern. Biotechnol. 102-103:81-98.
- Chateau, N., Deschamps, A. M.andHadjSassi, A.1994.Heterogeneityof bile salts resistance in the Lactobacillus isolates of aprobiotic consortium, Jour. Letters in Applied Microbiology. 18: 42–44.
- Harrigan, W.F.andMcCance M.E.1966.Laboratory Methods in Microbiology, (Fourth Edition), Pub.Academic Press. New York.
- Ipak, G., Vijay, K.andJuneja, M. A.2006.Probiotics in Food Safety and Human Health, Jour. CRC Press, Taylor & Francis Group.
- Lalitha, M.K.2007.Manual on Antimicrobial Susceptibility Testing,Pub.Retrived January 3.
- Park, Y.S., Lee, J.Y., Kim, Y.S.and Shin, D.H. 2002. Isolation andcharacterization of lactic acid bacteria from feces of newborn baby and from dongchimi, Jour.Agricultural andFood Chemistry. 50: 2531–2536.
- Pennacchia, C., Ercoloni,D., Blaiotta, G., Pepe, O., Mauriello,G,.and Villani F.2004.Selection of Lactobacillus strains fromfermented sausages for their potential use as probiotics. MeatScience, Barking. 67:309-317.
- Salminen, S.1996.Uniqueness of probiotic strains, Jour. IDF Nutr News Lett. 5: 16–8.
- Sperti, G. S.1971.Probiotics, Pub. West Point, CT: Avi Co. 69: 105-107.
- Tamime, A.Y. 2002, Fermentedmilks:a historical food with modern applications-areview, Jour. European Clinical Nutrition, 56(Supplement 4), S2-S15.
- Wood, B. J. B.andHolzapfel, W. H.1995. The genera of lactic acid bacteria, 1st ed. Blackie Academic and Professional, Jour. Glasgow, United Kingdom.