ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی منطقه مغان و مشگین شهر
الموضوعات :بهبود جعفری 1 , علیرضا منادی 2 , علی رضایی 3 , سیامک علیزاده 4 , چنگیز احمدی زاده 5 , ابوالفضل برزگری 6 , مهرداد پاشازاده 7 , حامد جعفرزاده 8
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه میکروبیولوژی، تبریز ،ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه علوم بالینی، تبریز، ایران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان، اهر، ایران
5 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
6 - دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران
7 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
8 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، تبریز، ایران
الکلمات المفتاحية: پروبیوتیک, انتروکوکسی, محصولات لبنی,
ملخص المقالة :
انتروکوکسی نقش مهمی در صنعت لبنیات دارد. همچنین بعضی از انتروکوکسی ها با منشاء لبنیات به عنوان پروبیوتیک گزارش شده اند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی انتروکوکسی ها از محصولات لبنی سنتی مناطق مشکین شهر و مغان (اردبیل) و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها می باشد. در حضور بافر فسفات سالین ( pH برابر 5/2) 26 ایزوله مقاوم به اسید و در حضور نمک های صفراوی، 10 ایزوله مقاوم، 7 ایزوله با تحمل بالا، 6 ایزوله با تحمل ضعیف و 3 ایزوله حساس شناسایی شد. شناسایی بیوشیمیایی تعلق ایزوله ها به گونه های انتروکوکس آویوم (E .avium)، انتروکوکس فاسیوم (E. faecium)، انتروکوکس دورانس (E. durans) و انتروکوکس فکالیس ( E. faecalis) را نشان داد. همچنین فعالیت آنتاگونیستی بررسی شده با روش چاهک گذاری نشان داد که ایزوله ها دارای قدرت مهارکنندگی علیه اشریشیا کولی، یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریا اینوکوا هستند. بررسی حساسیت به آنتی بیوتیک های مختلف نشان داد که تمامی سویه ها به ونکومایسین و کلرامفنیکل حساس بودند. همچنین همه آنها به سولفامتوکسازول مقاوم بودند. نتایج بیان می کند که محصولات لبنی سنتی منبع مهمی برای ارگانیسم هایی با خاصیت پروبیوتیکی می باشند.