تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم و برویس جدا شده از دستگاه گوارش ماهی و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی ( Cyprinus carpio) در مقایسه با پروبیوتیک پریمالاک DOR: 20.1001.1.17359880.1400.14.2.5.4
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمیثم رامشگر 1 , محمدرضا قمی 2 , سیدمسعود هاشمی 3 , سید مهدی حسینی فرد 4 , سید رضا طبری پور 5
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2 - هیات علمی -دانشیار گروه شیلات.دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
3 - هیات علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
4 - هیات علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
5 - هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
کلید واژه: "شاخص های ایمنی", "شاخص های رشد", "کپور معمولی",
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: گروه های مختلف باکتری های اسیدلاکتیک باکتری هایی می باشند که در اکوسیستم های مختلف وجود داشته با تولید انواعی از فرآورده های میکروبی به اشکال مختلف اثرات مثبت زیادی در اکوسیستم های زیستی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به نقش آن ها در درمان بیماری های عفونی و دخالت در رشد و تولید فاکتورهای مهم زیستی اشاره کرد. بنابراین نیاز به شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک دارای پتانسیل پروبیوتیکی در اکوسیستم های مختلف می باشد. هم چنین از آن جایی که در صنعت آبزی پروری اعمال مدیریت در رشد و بهداشت و پیش گیری از بروز بیماری های عفونی از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است، استفاده از ترکیبات محرک سیستم ایمنی میتوانند موجب تقویت سیستم ایمنی گردند و توان موجود را برای رشد بیشتر و مواجهه با شرایط نامساعد محیطی بالا ببرند. این ترکیبات شامل انواع پروبیوتیک ها می باشند، لذا هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.razii و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio بوده است.روش کار: برای رسیدن به این منظور از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.raziiلاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی با انجام تست های میکروبی و مولکولی جداسازی و شناسایی شدند. در نتیجه 3 باکتری شناسایی شد که 2گونه از آن L.plantarum و یک گونه از آن L.brevis بوده است. تعداد240 قطعه ماهی کپور معمولی با وزن 2±15 گرم بین 12مخزن فایبرگلاسی500 لیتری با تراکم ذخیره سازی 20 عدد مـاهی در چهار تیمار(3 تکرار) که این تیمارها شامل گروه شاهد، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل برویس به تعداد 106 ، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل پلانتاروم به تعداد 106 و گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به پروبیوتیک پریمالاک بودند.توزیع و تغذیه شدند.یافته ها: در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که لاکتوباسیل و پریمالاک دریافت کرده بودند، شـاخص هـای رشـد آن ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد لاکتوباسیل و پریمالاک بودند نشان دادند. هم چنین در فاکتورهای ایمنی نیز تعداد RBC و WBC ، پرتئین تام، آلبومین، گلوبولین، C3 افزایش و میزان کورتیزول کاهش یافت.
Different groups of lactobacilli have probiotic potential of bacteria that have many positive effects on biological ecosystems in various forms. Also, in intensive fish farming, their use is one of the ways to improve growth, nutrition and survival indices. In the meantime, various researches have been done on probiotics as practical supplements in fish nutrition. Therefore, the need to identify lactobacilli with probiotic potential seems to be very important. Therefore, the aim of this study was to isolate and identify lactobacilli with probiotic potential from the gastrointestinal tract of Capoeta.Razii and its effect on growth and safety indices of common carp Cyprinus carpio.To achieve this, lactobacilli with probiotic potential were isolated and identified from the gastrointestinal tract of Capoeta.Razii by microbial and molecular tests. Of the 3 bacteria identified, 2 were L.Pantarum and one was L. Brevis.240 pieces of common carp weighing 15 2 2 g were distributed and fed among 12 fiberglass tanks of 500 liters with a storage density of 20 fish in four treatments (3 replications). At the end of the experiment, in the group of fish that received Lactobacillus and Primalak, their growth characteristics such as weight gain, specific growth rate, feed conversion ratio and survival percentage showed a higher and more desirable level than the group of fish whose diet did not contain Lactobacillus and Primalak. (0.05). Also in immune factors, the number of RBC and WBC, total protein, albumin, globulin, C3 increased and the amount of cortisol decreased.
