تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم و برویس جدا شده از دستگاه گوارش ماهی و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی ( Cyprinus carpio) در مقایسه با پروبیوتیک پریمالاک DOR: 20.1001.1.17359880.1400.14.2.5.4
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمیثم رامشگر 1 , محمدرضا قمی 2 , سیدمسعود هاشمی 3 , سید مهدی حسینی فرد 4 , سید رضا طبری پور 5
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2 - هیات علمی -دانشیار گروه شیلات.دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
3 - هیات علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
4 - هیات علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
5 - هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
الکلمات المفتاحية: "شاخص های ایمنی", "شاخص های رشد", "کپور معمولی",
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: گروه های مختلف باکتری های اسیدلاکتیک باکتری هایی می باشند که در اکوسیستم های مختلف وجود داشته با تولید انواعی از فرآورده های میکروبی به اشکال مختلف اثرات مثبت زیادی در اکوسیستم های زیستی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به نقش آن ها در درمان بیماری های عفونی و دخالت در رشد و تولید فاکتورهای مهم زیستی اشاره کرد. بنابراین نیاز به شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک دارای پتانسیل پروبیوتیکی در اکوسیستم های مختلف می باشد. هم چنین از آن جایی که در صنعت آبزی پروری اعمال مدیریت در رشد و بهداشت و پیش گیری از بروز بیماری های عفونی از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است، استفاده از ترکیبات محرک سیستم ایمنی میتوانند موجب تقویت سیستم ایمنی گردند و توان موجود را برای رشد بیشتر و مواجهه با شرایط نامساعد محیطی بالا ببرند. این ترکیبات شامل انواع پروبیوتیک ها می باشند، لذا هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.razii و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio بوده است.روش کار: برای رسیدن به این منظور از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.raziiلاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی با انجام تست های میکروبی و مولکولی جداسازی و شناسایی شدند. در نتیجه 3 باکتری شناسایی شد که 2گونه از آن L.plantarum و یک گونه از آن L.brevis بوده است. تعداد240 قطعه ماهی کپور معمولی با وزن 2±15 گرم بین 12مخزن فایبرگلاسی500 لیتری با تراکم ذخیره سازی 20 عدد مـاهی در چهار تیمار(3 تکرار) که این تیمارها شامل گروه شاهد، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل برویس به تعداد 106 ، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل پلانتاروم به تعداد 106 و گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به پروبیوتیک پریمالاک بودند.توزیع و تغذیه شدند.یافته ها: در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که لاکتوباسیل و پریمالاک دریافت کرده بودند، شـاخص هـای رشـد آن ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد لاکتوباسیل و پریمالاک بودند نشان دادند. هم چنین در فاکتورهای ایمنی نیز تعداد RBC و WBC ، پرتئین تام، آلبومین، گلوبولین، C3 افزایش و میزان کورتیزول کاهش یافت.
منابع
1-استاندارد پروبیوتیک های ایران: شماره (2325). (94).
2-اکبری، ح. 1386. بررسی دلائل کاهش مصرف آبزیان و راه کارهایی برای افزایش مصرف آن، مجله شیلات. سال اول، شماره 3.صفحات 41-36.
3-جعفریان، ح. 1387. توسعه آبزی پروری پایدار با استفاده از پروبیوتیک ها در ایران. مجله شیلات، سال دوم، شماره 4، 56-62.
4-سلطانی،م. 1387. ایمنی شناسی ماهیان و سخت پوستان. انتشارات دانشگاه تهران صفحه 264.
5-کلیائی،ز.، آبرومند، ع.، ضیایی نژاد، س. 1395. تاثیر باکتری زیست یار subtilis . Bacillus مستخرج از روده ماهی کپور معمولی carpio. Cyprinus بر عملکرد رشد و بقاء آن. نشریه توسعه آبزی پروری، سال دهم، شماره دوم، صفحات 99 تا108 .
6-مخیر، ب. 1386. بیماری های ماهیان پرورشی. جلـد دوم، چاپ چهارم، انتشـارات دانشـگاه تهـران،440-500 .
7-وثوقی، غ.، شاهسونی، د.، پیغان، ر. 1376. بررسی فاکتورهای خونی ماهی حوض(Carassius auratus). مجله دامپزشکی دانشگاه تهران، دوره 52. شماره 4 صفحات 70تا 61.
8.Bucio Galindo, A.; Hartemink, R.; Schrama,
JW., Verreth, JAJ., Rombouts, FM. (2006). Presence of Lactobacilli in the intestinal content of freshwater fish from a river and from a farm with a recirculation system. Food Microbiol., 23; 476-482.
9.Buller, L. (2004). Bacteria from fish and anther aqutic animal, PP; 1-100.
10.Chang-Ho, Kang., YuJin, Shin., YongGyeong, Kim., Jae-Seong, So. (2016). Isolation of Lactobacillus strains from Shellfish for their potential use as probiotics. Biotechnology and Bioprocess Engineering, 21(1); 46-52.
11.Esmaeili Rad, A., Alishahi, M., Ghornbanpour, M., Zarei, M. (2014). The effects of oral administration of extracted chitosan from white leg shrimp (Litopeneaeus vannamei) on heamtological and growth indices in common carp (Cyprinus carpio). Journal of Veterinary Research, 69; 385- 393.
12.Fuller, R. (1989). Probiotics in man and animals . Jurnal Applied Bacteriology, 66; 365-378.
13.Gatesoupe, F.J. (1999). The use of probiotics in Aquaculture. Aquacult., 180; 47-165.
14.Ghelichpour, M., Shabani, A., Shabanpour, B. (2010). Genetic diversity of the two populations of common carp (Cyprinus carpio) in Gharahsu and Anzali regions using eight microsatellite markers. Taxonomy and Biosystematics, 5; 41-48.
15.Ghosh, S., Sinha, A., sahu, C. (2007). Effect of probiotic on reproductive performange in female livebearing ornamental fish. Aquaculture Research, 38; 518-526
16.Hevroy, E.M., Espe, M., Waagbo, R., Sandness, K., Rund, M., Hemer, G.I. (2005). Nutrition utilization in Atlantic salmon (Salmo salar) fed increased level of fish prote hydrolysate during a period of fast growth. Aquacult Nutr., 11, 301-313.
17.Jixing Feng , Deng laiLi, LimingLiu ,YongzhengTang , Rongbin Du . (2019). Characterization and comparison of the adherence and immune modulation of two gut Lactobacillus strains isolated from Paralichthys olivaceus . Aquacultur, 499; 381-388.
18.Kandler, O., Weiss, N. (1986). Genus Lactobacillus beijerinck 1901, 212AL. In: Sneath, PHA; Mair, NS; Sharpe, ME and Holt, JG (Eds.), Bergey’s manual of systematic bacteriology. Vol. 2, Baltimore: Williams and Wilkins. PP;1209-1234.
19.Kissil, G. Wm., Lupatsch, I., Elizur, A., Zohar, Y. (2001). Long photoperiod delayed spawing and increased somatie growth in gilthead seabeam (Sparus aurata). Aquacult, 200; 363-379.
20.Mahmoud, A.O., ShunsukeKoshio, D., Ishikawa, M., Yokoyama, S.(2015). Effects of heat killed Lactobacillus plantarum (LP20) supplemental diets on growth performance, stress resistance and immune response of red sea bream, Pagrus major , Aquaculture, 442; 29-36.
21.Mathara, J. M., Schillinger, U., Kutima, P. M., Mbugua, S. K., Holzapfel, W. H. (2004). Isolation, identification and characterisation of dominant microorganisms of Kule naoto: the maasai traditional fermented milk in Kenya. International J Food Microbiol, 94(3); 269-278.
22.Mesalhy, A,. Yousef, A., Ahlam, A., Moahmed Fthi, M. (2008). Studies on Bacillus subtilus and Lactobacillus acidophilus potential probiotics, on the immune response and resistence of Tilapia nilotica to challenge infections. Fish and Shelfish Immunology, 25; 128-136.
23.Metwally, M. A. A. (2009). Effect of garlic (Allium sativum ) on som Antioxidnt activites in tilapia nilotica (Orechromis niloticus). World Jornal of the Fish and Marine Science, 1(1); 56-64.
24.Miranda, JM., Vazques, B I.( 2008). Evolution of resistance in poultry intestinal E. coli during three conminly used antimicrobial therapeutic treatments in poultry . Poult . Sci, 87; 1643 – 1648.
25.Mommsen, T, P., Vijaya, M. M., Moon, T. W. (1999). Cortisol in teleosts: dynamics, mechanisms of action, and metabolic requlation. Reviews in fish Biology and Fisheries, 9;211-268.
26.NguyenVan, N., SatoruOnodab,T. (2019). Evaluation of dietary heat-killed Lactobacillus plantarum strain L-137 supplementation on growth performance, immunity and stress resistance of nile tilapia (Oreochromis niloticus) Aquaculture, 498; 371-379.
27.Ojolick, E.J., Cusack, R., Benfey, T.J., Kerr, S.R. (1995). Survival and growth of all female diploid rainbow trout (Oncorhyncus mykiss) reared at chronic high temperature. Aquacult, 131; 177-187 poultry in Iran. J.Poult.Sci. 2007;44(4); 357-65.
28.Ringø, E., Gatesoupe, FJ. (1998). Lactic acid bacteria in fish: a review. Aquaculture, 160; 177-203.
29.Salaghi, Z., Imanpoor, M. R., Taghizadeh, V. (2013). Effect of different levels of probiotic primalac on growth performance and survival rate of Persian sturgeon (Acipenser persicus). Global Veterinaria, 11; 238-242.
30.Salaghi, Z., Imanpoor, M. R., Taghizadeh, V. (2013). Effect of different levels of probiotic primalac on growth performance and survival rate of Persian sturgeon (Acipenser persicus). Global Veterinaria, 11; 238-242.
31.Sharifuzzaman, S. M., Austine, B. (2014). Development of protectiob in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum) to Vibrio anguillarum following use of the probiotic Kocuria SM1. Fish and Shelfish Immunology, 28; 1-5.
32.Tacon, A.G.J. (1990). Standard methods for the nutrition and feeding of famed fish and shrimp. Argent Laboratories Press., 4-24.
33.Tsai, C. C., Lai, C. H., Yu, B., Tsen, H. Y. (2010). Use of PCR primers and probes based onthe 23S rRNA and internal transcription spacer(ITS) gene sequence for the detection and enumerization of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum in feed supplements. J.Poult.Sci., 34(4); 357-65
34.Zhou, X., Tian, Z. Wang,Y., Li ,W. (2010). Effect of treatment with probiotics as response .Journal of Fish Physio Biochem, 1(3); 501-509.
35. Zapata, A., Ramirez-Arcos, S. (2015). A comparative study of mcfarland turbidity standards and the densimat photometer to determine bacterial cell density. Curr Microbiol. 70(6); 907-9.
_||_