ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی شیرشتر در رتهای آلوده به سالمونلا تیفی موریوم
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییمهنوش فاطمی 1 , فرشته قندهاری 2 , متین عباسی 3
1 - استادیار گروه بیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2 - استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
کلید واژه: آنتی اکسیدان, سالمونلوزیس, سالمونلاتیقی موریوم, شیر شتر,
چکیده مقاله :
مقدمه: مطابق با طب سنتی ایران شیر شتر به دلیل داشتن ویتامینها، پروتئینها و آنزیمهای مختلف دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی میباشد. علاوه بر این شیر شتر دارای اثرات مهاری قوی بر علیه باکتری هاست. در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانیشیر شتر بر علیه استرس اکسیداتیو حاصل از عفونت سالمونلا تیفی موریوم در شرایط vivo in بررسی شد. به دنبال عفونت، سلول هایفاگوسیت التهابی فعال و با تولید سایتوکین های پیش التهابی منجر به آزادسازی رادیکال های آزاد اکسیژن می گردند که از طریق چندینمکانسیم از جمله پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و آسیب اکسیداتیو پروتئین ها و DNA باعث آسیب های سلولی می گردند.مواد و روش ها: رت های نژاد ویستار ( g 150±20 ) خریداری و به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه A : رت های آلوده به سالمونلاتیفی موریوم با شناسه ( 14028 ATCC ), گروه B : آلوده به سالمونلا تیفی موریوم ( CFU/ml 1.5*10) و تیمار با شیر شتر 33mg/kg،گروه C : آلوده به سالمونلاتیفی موریوم و تیمار با mg ۵ آنتی بیوتیک سفیکسیم، گروه :D تیمار با شیر شتر به تنهایی و گروه E : کنترلتزریقی. پس از پایان دوره تیمار, حیوانات را بیهوش و به منظور اندازه گیری سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز وسوپراکسیداز, بافت های روده,کبد وکلیه حیوانات جدا شد.یافته ها: نتایج حاصل از ارزیابی سطح فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت ها نشان داد که سطح فعالیت این آنزیم ها در گروه هایآلوده به سالمونلا تیفی موریوم کاهش, در حالیکه به دنبال تیمار با شیر شتر و همچنین شیر شتر و آنتی بیوتیک این کاهش تا سطح نرمالتعدیل شد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که شیر شتر نقش مفیدی به عنوان مکمل غذایی و آنتی اکسیدانی در بهبود ورفع آسیب های کبدی و کلیوی حاصل از باکتری سالمونلاتیفی موریوم دارد
Introduction: Camel milk has high antioxidant activity because of vitamins, protein anddifferent enzymes and it can play an important role in the reduction of oxidative stress.Furthermore, camel’s milk has a stronger inhibitory effect against bacteria. In this researchsurvey the protective effect of camel milk against oxidative stress infection caused bySalmonella typhimurium in vivo conditions has been investigated. Salmonella infectionactivated phagocytic inflammatory cells by producing pro- inflammatory cytokines causes therelease of nitrogen and oxygen free radicals which it results in its cellular damage throughlike membranes lipids peroxidation and DNA and protein oxidative.Materials and Methods: Male Wistar rats (150±20g) divided into five groups (n=8). Group < br />A: contaminated with Salmonella typhimurium (ATCC14028). Group B: Contaminated withSalmonella typhimurium and treated by camel milk (33ml/kg). Group C: contaminated withSalmonella typhimurium (1.5×108) and treated by camel milk and antibiotic cefixime(400mg/kg). Group D: treatment with camel milk. Group E: Injection control. Aftercompletion of the course, animals became unconscious. The animals decreased and theirintestine, liver, and kidney were separated and the level of enzyme activity like SOD andCAT were checked in the tissues.Results: Statistical analysis showed that the level of activity of enzymes SOD and CATdecreased in the tissues of the infected group to Salmonella typhimurium, and by followingtreatment with camel milk and treatment with camel milk and antibiotics, this reductionincreased to a normal level.Conclusion: Camel milk plays a useful role as antioxidant nutritional supplement againstSalmonella typhimurium in rats.
Abbas, S., Hifsa, A., Aalia, N. & Lubna, S.)2013). Physico-chemical analysis and composition of camel milk. International Research, 2(2), 85-98.
Afifi, M. E. (2010). Effect of Camel’s Milk on Cisplatin-Induced Nephrotoxicity in Swiss Albino Mice. The American Journal of Biochemistry and Biotechnology, 6 (2), 141-147.
Al-Hashem, F. (2009). Camel milk protects against aluminium chloride-induced toxicity in the liver and kidney of white albino rats. Journal Biochemistry and Biotechnology, 5, 98-108.
Brown, H. B. (2005). Tylosin and cholertetracyclin for the prevention of liver abscecces. Journal of Animal Science, 40(2), 207-213. De-Valdez, G., Bib, G. F. & Bachmann, M. R. (1988). Antimicrobial effect of the lactoperoxydase /thiocyanate/hydrogen peroxide (LP) system on the activity of thermophilic starter culture. Milch wissenschaft, 43, 350-352. El-Agamy, S. I., Ruppanner, R. & Ismail, A. (1992). Antibacterial and antiviral activity of camel milk protective proteins. Journal of Dairy Research, 59,169-175.
El-Fakharany, E. M., Nawal, A., Bakry, M. H., Lourdes, S., Nezar, A. R. & Elrashdy, M. R. (2012). Anti-infectivity of camel polyclonal antibodies against hepatitis C virus in Huh7.5 hepatoma. Virology Journal, 201, 1-9.
Ferrucci, L. M., Bell, B. P., Dhotre, K. B., Manos, M. M., Terrault, N. A. & Zaman, A. (2010). Complementary and alternative medicine use in chronic liver disease patients. Journal of clinical gastroenterology, 44(2), 40-45.
Grey, C. E. & Adlercreutz, P. (2003). Ability of antioxidants to prevent oxidative mutations in Salmonella typhimurium TA102. Mutat Research, 527(1-2), 27-36.
Huth, P. J., Rains, T. M., Yang, Y. & Phillips, S. M. (2008). Current and Emerging Role of Whey Protein on Muscle Accretion. Health Benefits, 4, 358-369.
Jrad, Z., Girardet, J. M., Adt, I., Oulahal, N., Degraeve, P., Khorchani, T. & El Hatmi, H. (2014). Antioxidant activity of camel milk casein. Malayan Law Journal Ekarstvo, 64 (4), 287-294. Kappeler, S. R., Ackermann, M., Farah, Z. & Puhan, Z. (1999). Sequence analysis of camel (Camelus dromedarius) lactoferrin. International Dairy Journal, 82(9), 481-448.
Korhonen, H. & Pihlanto, A. (2001). Food- derived bioactive peptides opportunities for designing future foods. Current Pharmaceutical Design, 9, 1297-1308. Quita Salwa, M. & Kurdi Lina, A.F. (2010). Antigenotoxic and anticytotoxic effect of camel milk inmice treated with cisplatin. Saudi Journal of Biological Sciences, 17, 159–166.
Yagil, R. (1987). Camel milk-a review. International Journal of Animal Science, 2, 81-99.
Yassin, M., Mohamed Soliman, M., Mostafa, A. E. & MaksoudAli, H. (2015). Antimicrobial Effects of Camel Milk against Some Bacterial Pathogens. Journal of Food and Nutrition Research, 3(3), 162-168.
Abbas, S., Hifsa, A., Aalia, N. & Lubna, S.)2013). Physico-chemical analysis and composition of camel milk. International Research, 2(2), 85-98.
Afifi, M. E. (2010). Effect of Camel’s Milk on Cisplatin-Induced Nephrotoxicity in Swiss Albino Mice. The American Journal of Biochemistry and Biotechnology, 6 (2), 141-147.
Al-Hashem, F. (2009). Camel milk protects against aluminium chloride-induced toxicity in the liver and kidney of white albino rats. Journal Biochemistry and Biotechnology, 5, 98-108.
Brown, H. B. (2005). Tylosin and cholertetracyclin for the prevention of liver abscecces. Journal of Animal Science, 40(2), 207-213. De-Valdez, G., Bib, G. F. & Bachmann, M. R. (1988). Antimicrobial effect of the lactoperoxydase /thiocyanate/hydrogen peroxide (LP) system on the activity of thermophilic starter culture. Milch wissenschaft, 43, 350-352. El-Agamy, S. I., Ruppanner, R. & Ismail, A. (1992). Antibacterial and antiviral activity of camel milk protective proteins. Journal of Dairy Research, 59,169-175.
El-Fakharany, E. M., Nawal, A., Bakry, M. H., Lourdes, S., Nezar, A. R. & Elrashdy, M. R. (2012). Anti-infectivity of camel polyclonal antibodies against hepatitis C virus in Huh7.5 hepatoma. Virology Journal, 201, 1-9.
Ferrucci, L. M., Bell, B. P., Dhotre, K. B., Manos, M. M., Terrault, N. A. & Zaman, A. (2010). Complementary and alternative medicine use in chronic liver disease patients. Journal of clinical gastroenterology, 44(2), 40-45.
Grey, C. E. & Adlercreutz, P. (2003). Ability of antioxidants to prevent oxidative mutations in Salmonella typhimurium TA102. Mutat Research, 527(1-2), 27-36.
Huth, P. J., Rains, T. M., Yang, Y. & Phillips, S. M. (2008). Current and Emerging Role of Whey Protein on Muscle Accretion. Health Benefits, 4, 358-369.
Jrad, Z., Girardet, J. M., Adt, I., Oulahal, N., Degraeve, P., Khorchani, T. & El Hatmi, H. (2014). Antioxidant activity of camel milk casein. Malayan Law Journal Ekarstvo, 64 (4), 287-294. Kappeler, S. R., Ackermann, M., Farah, Z. & Puhan, Z. (1999). Sequence analysis of camel (Camelus dromedarius) lactoferrin. International Dairy Journal, 82(9), 481-448.
Korhonen, H. & Pihlanto, A. (2001). Food- derived bioactive peptides opportunities for designing future foods. Current Pharmaceutical Design, 9, 1297-1308. Quita Salwa, M. & Kurdi Lina, A.F. (2010). Antigenotoxic and anticytotoxic effect of camel milk inmice treated with cisplatin. Saudi Journal of Biological Sciences, 17, 159–166.
Yagil, R. (1987). Camel milk-a review. International Journal of Animal Science, 2, 81-99.
Yassin, M., Mohamed Soliman, M., Mostafa, A. E. & MaksoudAli, H. (2015). Antimicrobial Effects of Camel Milk against Some Bacterial Pathogens. Journal of Food and Nutrition Research, 3(3), 162-168.