بررسی خواص ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر باکتریهای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز
محورهای موضوعی : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذاییافسانه وفا 1 , مریم قانع 2 , لاله بابائی خو 3
1 - کارشناس ارشد، گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
2 - دانشیار، گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
3 - دانشیار، گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
کلید واژه: لاکتوباسیلوس کازئی, خواص ضدمیکروبی, چای سفید, اشریشیاکلی, لیستریا منوسایتوژنز,
چکیده مقاله :
اثرات ضدمیکروبی چای بر روی بسیاری از میکروارگانیسمها ثابت شده است. پروبیوتیکها، مکملهای غذایی میکروبی هستند که اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارند. این مطالعه بهمنظور بررسی اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر روی اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز، انجام شد. برای این منظور، عصاره چای سفید تهیه شد و خواص ضدمیکروبی آن بر علیه اشریشیاکلی و لیستریا منوسیتوژنز به روش رقیقسازی در لوله و انتشار دیسک، مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین لاکتوباسیلوس کازئی کشت داده شد و پس از تهیه مایع رویی، خواص ضدمیکروبی مایع رویی و اثر همافزایی آن با عصاره چای سفید با روش انتشار چاهک بررسی شد. نتایج، فعالیت ضدمیکروبی قابلتوجهی از عصاره چای سفید با ناحیه بازدارندگی 4/0±15 و 6/0±18 میلیمتر را به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی عصاره چای سفید برای لیستریا منوسایتوژنز 5/6 و 5/12 و برای اشریشیاکلی 5/12 و 25 میلیگرم بر میلیلیتر بود. ترکیب عصاره چای سفید و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی خاصیت بازدارندگی با قطر 6/0±23 و 2/0±20 میلیمتر به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز ایجاد کرد. نتایج نشان داد که چای سفید دارای خواص ضدمیکروبی قابلتوجهی است و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی میتواند فعالیت ضدمیکروبی آن را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. این ترکیب میتواند بهعنوان یک کاندید امیدوارکننده بهعنوان افزودنی غذایی برای مبارزه با باکتریهای بیماریزا منتقله از غذا، در نظر گرفته شود.
The antimicrobial effects of tea have been proven on many microorganisms. Probiotics are microbial food supplements that have beneficial effects on human health. This study was conducted to investigate the antimicrobial effect of Lactobacillus casei and white tea (Camellia sinensis) extract on Escherichia coli and Listeria monocytogenes. For this purpose, white tea extract was prepared and its antimicrobial properties against E. coli and L. monocytogenes were evaluated by broth dilution and disk diffusion methods. L. casei was also cultured and after preparing the supernatant, the antimicrobial properties of the supernatant and its synergistic effect with white tea extract were investigated by well diffusion method. The results showed significant antimicrobial activity of white tea extract with inhibition zones of 15±0.4 and 18±0.6 mm for E. coli and L. monocytogenes, respectively. The minimum inhibitory and bactericidal concentrations of white tea extract for L. monocytogenes were 6.5 and 12.5 and for E. coli were 12.5 and 25 mg/ml. The combination of white tea extract and L. casei supernatant produced inhibitory properties with an inhibition zone of 23±0.6 and 20±0.2 mm for
E. coli and L. monocytogenes, respectively. The results showed that white tea has significant antimicrobial properties and L. casei supernatant can significantly enhance its antimicrobial activity. This combination can be considered as a promising candidate as a food additive to combat foodborne pathogenic bacteria