بررسی خواص ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز
الموضوعات : Food and Agricultural Spoilageافسانه وفا 1 , مریم قانع 2 , لاله بابائی خو 3
1 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
2 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
3 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
الکلمات المفتاحية: لاکتوباسیلوس کازئی, خواص ضدمیکروبی, چای سفید, اشریشیاکلی, لیستریا منوسایتوژنز,
ملخص المقالة :
اثرات ضدمیکروبی چای بر روی بسیاری از میکروارگانیسمها ثابت شده است. پروبیوتیکها، مکملهای غذایی میکروبی هستند که اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارند. این مطالعه بهمنظور بررسی اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر روی اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز، انجام شد. برای این منظور، عصاره چای سفید تهیه شد و خواص ضدمیکروبی آن بر علیه اشریشیا کلی و لیستریا منوسیتوژنز به روش رقیقسازی در لوله و انتشار دیسک، مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین لاکتوباسیلوس کازئی کشت داده شد و پس از تهیه مایع رویی، خواص ضدمیکروبی مایع رویی و اثر همافزایی آن با عصاره چای سفید با روش انتشار چاهک بررسی شد. نتایج، فعالیت ضدمیکروبی قابلتوجهی از عصاره چای سفید با ناحیه بازدارندگی 4/0±15 و 6/0±18 میلیمتر را به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی عصاره چای سفید برای لیستریا منوسایتوژنز 5/6 و 5/12 و برای اشریشیاکلی 5/12 و 25 میلیگرم بر میلیلیتر بود. ترکیب عصاره چای سفید و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی خاصیت بازدارندگی با قطر 6/0±23 و 2/0±20 میلیمتر به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز ایجاد کرد. نتایج نشان داد که چای سفید دارای خواص ضدمیکروبی قابلتوجهی است و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی میتواند فعالیت ضدمیکروبی آن را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. این ترکیب میتواند بهعنوان یک کاندید امیدوارکننده بهعنوان افزودنی غذایی برای مبارزه با باکتریهای بیماریزا منتقله از غذا، در نظر گرفته شود.
