تهیه و بررسی رفتار پاداکسندگی فیلم های خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی روغن اسانس نعنا و روغن زیتون
محورهای موضوعی : شیمی تجزیه
1 - دانشیار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
کلید واژه: آنتی اکسیدان, نعناع, اندازه گیری الکتروشیمیایی, پلیمر زیست تخریب پذیر,
چکیده مقاله :
ساخت فیلم های خوراکی بر پایه بسپار زیست تخریب پذیر کربوکسی متیل سلولز حامل اسانس استخراج شده از گیاه نعنا، به عنوان منبع پاد اکسنده، در این کار گزارش شده است. برای بهبود کیفیت این فیلم ها از موادی مانند کلسیم آسکوربات به عنوان پیونددهنده، ساکاروز به عنوان کشسان کننده، روغن زیتون به عنوان آب گریزکننده فیلم ها استفاده شده است. نتیجه های آزمون های کنترل کیفی که بر فیلم ها انجام شد، نشان داد که افزودن اسانس نعنا و روغن زیتون موجب بهبود معنا دار کیفیت فیلم پایه شده است. به طوری که در فیلم اصلاح شده رطوبت 27 درصد، تورم 31 درصد، حلالیت 30 درصد و نفوذ پذیری بخار آب 39 درصد کاهش یافت. نتیجه های به دست آمده از نمودارهای تنش-کرنش نشان داد با افزودن کلسیم آسکوربات به ترکیب فیلم، میانگین مقاومت کششی 3/8 برابر و ازدیاد طول در نقطه ی شکست 2/3 برابر افزایش یافت. با توجه به اندازه گیری های الکتروشیمیایی، فیلم های حاوی اسانس نعنا ویژگی پاداکسندگی داشتند و پایداری و کارایی اسانس در داخل آن ها زیاد بود.
The production of edible films based on the carboxymethyl cellulose as a biodegradable polymer containing the essential oil extracted from the mint plant, is reported in this work. To improve the quality of these films, materials such as calcium ascorbate as a binder, sucrose as an emulsifier, olive oil to make the films hydrophobic and mint essential oil as a source of antioxidants have been used. The results of the quality control tests showed that the addition of peppermint essential oil and olive oil significantly improved the quality of the base films. So that 27% of humidity, 31% of swelling, 30% of solubility and 39% of water vapor permeability were reduced in the case of the modified films. The results of the stress-strain diagrams showed that by adding calcium ascorbate to the composition of the films, the average tensile strength increased by 3.8 times and the elongation at break point increased by 2.3 times. According to the electrochemical measurements, the films containing peppermint essential oil had antioxidant properties and the stability and longevity of the essential oil inside the film was high.
_||_