تهیه و بررسی رفتار پاداکسندگی فیلم های خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی روغن اسانس نعنا و روغن زیتون
الموضوعات :
1 - دانشیار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
الکلمات المفتاحية: آنتی اکسیدان, نعناع, اندازه گیری الکتروشیمیایی, پلیمر زیست تخریب پذیر,
ملخص المقالة :
ساخت فیلم های خوراکی بر پایه بسپار زیست تخریب پذیر کربوکسی متیل سلولز حامل اسانس استخراج شده از گیاه نعنا، به عنوان منبع پاد اکسنده، در این کار گزارش شده است. برای بهبود کیفیت این فیلم ها از موادی مانند کلسیم آسکوربات به عنوان پیونددهنده، ساکاروز به عنوان کشسان کننده، روغن زیتون به عنوان آب گریزکننده فیلم ها استفاده شده است. نتیجه های آزمون های کنترل کیفی که بر فیلم ها انجام شد، نشان داد که افزودن اسانس نعنا و روغن زیتون موجب بهبود معنا دار کیفیت فیلم پایه شده است. به طوری که در فیلم اصلاح شده رطوبت 27 درصد، تورم 31 درصد، حلالیت 30 درصد و نفوذ پذیری بخار آب 39 درصد کاهش یافت. نتیجه های به دست آمده از نمودارهای تنش-کرنش نشان داد با افزودن کلسیم آسکوربات به ترکیب فیلم، میانگین مقاومت کششی 3/8 برابر و ازدیاد طول در نقطه ی شکست 2/3 برابر افزایش یافت. با توجه به اندازه گیری های الکتروشیمیایی، فیلم های حاوی اسانس نعنا ویژگی پاداکسندگی داشتند و پایداری و کارایی اسانس در داخل آن ها زیاد بود.
_||_