تشخیص سویای تراریخته از طریق ژنهای Camv 35S Promotor و Lectin در نمونههای غذای کودک
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسممهسا کاوسی 1 , فاطمه سلمانی زکریا 2
1 - Department of Biology, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 - گروه زیستشناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: ژن, تراریخته, غذای کودک, برچسب گذاری, Lectin ژن Camv 35S Promoter,
چکیده مقاله :
امروزه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، سطح زیر کشت محصولات تغییر یافته ژنتیکی (GMO) در تمامی کشورها افزایش یافته است .در ایران سیستمی برای برچسب گذاری بر روی محصولات تراریخته وجود ندارد. غذای کودک که یکی از مهم-ترین ارکان رشد و تضمین کننده سلامت کودک است، از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، در این پژوهش سعی شد که به کمک بررسی ژن کنترل داخلی Lectin و ژن شاخص تراریختگیCamv 35S Promoter ، محصولات تراریخته با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز (PCR) شناسایی شوند.مواد و روشهابرای این منظور 25 نمونه سویا از مغازهها و 25 نمونه غذای کودک از داروخانههای شهر تهران و یک غذای کودک خارجی با برچسب تراریختگی خریداری شد. DNAنمونهها با کیت استخراج با برند TLAB استخراج شد. پس از بررسی غلظت و کیفیتDNA استخراج شده توسط دستگاه نانودراپ، نمونهها به وسیله روش PCR مورد غربالگری قرار گرفتند.نتایجنتایج بررسی نمونههای سویا نشان داد که، 92% از نمونهها دارای ژن داخلیLectin و 63% دارای ژن Camv 35S Promoter بودند. از 25 نمونه غذای کودک 93% ژن داخلیLectin و 52% ژن شاخص تراریختگی Camv 35S Promoter را داشتند. وجود ژن Camv 35S Promoter بیانگر تراریخته بودن محصول است.نتیجهگیریمیتوان نتیجه گرفت که در نمونههای سویا میزان تراریختگی به صورت قابل توجهی زیاد است و در غذای کودک میزان تراریختگی در نمونههای ایرانی بیشتر از نمونه خارجی میباشد. در حالی که هیچیک از نمونههای مورد بررسی در این تحقیق برچسب تراریختگی نداشتند.
In most countries today the area under cultivation of transgenic crops has increased due to the increasing population.In Iran, there is no system for labeling transgenic products.Although baby food is one of the most important needs for growth and health of the baby, it is no exception.Therefore, in this study,we try to identify the transgenic products by PCR by examining the internal control gene Lectin and Camv 35S Promoter gene transcriptome.25 soybean samples were collected from shops and Twenty-five samples of baby food were collected from pharmacies in Tehran. Samples were extracted with TLAB brand tissue extraction kit. After analyzing the concentration and quality of DNA extracted by the nanodrop machine, the samples were screened by PCR.25 soybean samples were analyzed for 23 of the total samples (%92) for the presence of Lectin internal gene and 15 samples from all samples (%63) had Camv 35S Promoter gene.Of the 25 samples of baby food, 20 (%83) were positive for the presence of the inner gene,Lectin positive, and 13 (%52) were positive for Camv 35S Promoter gene transformation index. None of the products containing Camv 35S Promoter gene, indicating that the product was transgenic, were not labeled.It can be concluded that the rate of transgenicity in the samples tested is significantly higher.In baby foods, the transgenicity rate of Camv 35S Promoter gene was higher in Iranian samples than in foreign samples. In soybean samples, Camv 35S Promoter gene was present in Iranian products, while none of the samples tested had transgenic label
_||_