تشخیص سویای تراریخته از طریق ژنهای Camv 35S Promotor و Lectin در نمونههای غذای کودک
الموضوعات :مهسا کاوسی 1 , فاطمه سلمانی زکریا 2
1 - Department of Biology, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 - گروه زیستشناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: ژن, تراریخته, غذای کودک, برچسب گذاری, Lectin ژن Camv 35S Promoter,
ملخص المقالة :
امروزه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، سطح زیر کشت محصولات تغییر یافته ژنتیکی (GMO) در تمامی کشورها افزایش یافته است .در ایران سیستمی برای برچسب گذاری بر روی محصولات تراریخته وجود ندارد. غذای کودک که یکی از مهم-ترین ارکان رشد و تضمین کننده سلامت کودک است، از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، در این پژوهش سعی شد که به کمک بررسی ژن کنترل داخلی Lectin و ژن شاخص تراریختگیCamv 35S Promoter ، محصولات تراریخته با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز (PCR) شناسایی شوند.مواد و روشهابرای این منظور 25 نمونه سویا از مغازهها و 25 نمونه غذای کودک از داروخانههای شهر تهران و یک غذای کودک خارجی با برچسب تراریختگی خریداری شد. DNAنمونهها با کیت استخراج با برند TLAB استخراج شد. پس از بررسی غلظت و کیفیتDNA استخراج شده توسط دستگاه نانودراپ، نمونهها به وسیله روش PCR مورد غربالگری قرار گرفتند.نتایجنتایج بررسی نمونههای سویا نشان داد که، 92% از نمونهها دارای ژن داخلیLectin و 63% دارای ژن Camv 35S Promoter بودند. از 25 نمونه غذای کودک 93% ژن داخلیLectin و 52% ژن شاخص تراریختگی Camv 35S Promoter را داشتند. وجود ژن Camv 35S Promoter بیانگر تراریخته بودن محصول است.نتیجهگیریمیتوان نتیجه گرفت که در نمونههای سویا میزان تراریختگی به صورت قابل توجهی زیاد است و در غذای کودک میزان تراریختگی در نمونههای ایرانی بیشتر از نمونه خارجی میباشد. در حالی که هیچیک از نمونههای مورد بررسی در این تحقیق برچسب تراریختگی نداشتند.
_||_