تاثیر نور ماوراء بنفش بر تولید رنگدانه و خصوصیات مورفولوژیکی قارچ موناسکوس پورپورئوس
محورهای موضوعی : میکروب شناسی صنعتی مواد غذائیآسیه پهلوانی نژاد 1 , مهشید جهادی 2 , نفیسه سادات نقوی 3 , محمد علی ضیاء 4
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان،ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایرا
4 - گروه علوم پایه، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران
کلید واژه: رنگدانه, مورفولوژیکی, موناسکوسپورپورئوس, نور ماوراء بنفش,
چکیده مقاله :
توجه مصرفکنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنیهای طبیعی، اهیت نیاز به پژوهشهای در زمینه تولید رنگدانههای طبیعی بهویژه رنگدانههای میکروبی را دو چندان نموده است. از اینرو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپورئوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در زمانهای ( 20،30 ،45 ،60 ثانیه) و فواصل (20 ،30 ،35 سانتیمتر) به صورت تصادفی تیمار گردید. سپس تعداد شش کلنی مشکوک برای بررسی ویژگی مورفولوژیکی انتخاب شد و پس از آن تولید رنگدانه و رشد زیستتودهی آنها در حالت مایع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نور ماوراء بنفش موجب ایجاد تغییر مورفولوژیکی در قارچ موناسکوس پورپورئوس شد. تولید رنگدانه در نمونههای تیمارشده نسبت به سویه وحشی بهطور معناداری افزایش یافت (p
People's concerns about the use of synthetic additives have doubled the importance of the need for research in the field of production of natural pigments, especially microbial pigments. Therefore, in this study, the spore suspension of Monascus purpureus was treated using ultraviolet light at random times (20, 30, 45, 60 seconds) and intervals (20, 30, 35 cm). Then, six suspicious colonies were selected to study the morphological characteristics and their pigment production and biomass growth were studied as liquid culture. The results showed that ultraviolet light caused morphological changes in Monascus purpureus. Pigment production in treated samples increased significantly compared to wild strain (p
_||_