فهرست مقالات محمد علی ضیاء


  • مقاله

    1 - تاثیر نور ماوراء بنفش بر تولید رنگدانه و خصوصیات مورفولوژیکی قارچ موناسکوس پورپورئوس
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 8 , پاییز 1400
    توجه مصرف‌کنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنی‌های طبیعی، اهیت نیاز به پژوهش‌های در زمینه تولید رنگدانه‌های طبیعی به‌ویژه رنگدانه‌های میکروبی را دو چندان نموده است. از این‌رو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپورئوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در چکیده کامل
    توجه مصرف‌کنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنی‌های طبیعی، اهیت نیاز به پژوهش‌های در زمینه تولید رنگدانه‌های طبیعی به‌ویژه رنگدانه‌های میکروبی را دو چندان نموده است. از این‌رو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپورئوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در زمان‌های ( 20،30 ،45 ،60 ثانیه) و فواصل (20 ،30 ،35 سانتی‌متر) به صورت تصادفی تیمار گردید. سپس تعداد شش کلنی مشکوک برای بررسی ویژگی مورفولوژیکی انتخاب شد و پس از آن تولید رنگدانه و رشد زیست‌توده‌ی آن‌ها در حالت مایع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نور ماوراء بنفش موجب ایجاد تغییر مورفولوژیکی در قارچ موناسکوس پورپورئوس شد. تولید رنگدانه در نمونه‌های تیمارشده نسبت به سویه وحشی به‌طور معناداری افزایش یافت (p پرونده مقاله