تاثیر نور ماوراء بنفش بر تولید رنگدانه و خصوصیات مورفولوژیکی قارچ موناسکوس پورپورئوس
الموضوعات :آسیه پهلوانی نژاد 1 , مهشید جهادی 2 , نفیسه سادات نقوی 3 , محمد علی ضیاء 4
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان،ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایرا
4 - گروه علوم پایه، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران
الکلمات المفتاحية: رنگدانه, مورفولوژیکی, موناسکوسپورپورئوس, نور ماوراء بنفش,
ملخص المقالة :
توجه مصرفکنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنیهای طبیعی، اهیت نیاز به پژوهشهای در زمینه تولید رنگدانههای طبیعی بهویژه رنگدانههای میکروبی را دو چندان نموده است. از اینرو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپورئوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در زمانهای ( 20،30 ،45 ،60 ثانیه) و فواصل (20 ،30 ،35 سانتیمتر) به صورت تصادفی تیمار گردید. سپس تعداد شش کلنی مشکوک برای بررسی ویژگی مورفولوژیکی انتخاب شد و پس از آن تولید رنگدانه و رشد زیستتودهی آنها در حالت مایع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نور ماوراء بنفش موجب ایجاد تغییر مورفولوژیکی در قارچ موناسکوس پورپورئوس شد. تولید رنگدانه در نمونههای تیمارشده نسبت به سویه وحشی بهطور معناداری افزایش یافت (p
_||_