بررسی اثر فرآیند استخراج به روشهای پرکولاسیون و مایکروویو بر ترکیبات زیست فعال جلبک قرمز Gracilariacorticata
محورهای موضوعی : روشهای استخراج ترکیبات موثره
آتوسا شاعری
1
(
گروه علوم و صنایع غذایی، واحدعلوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران.
)
مسعود هنرور
2
(
گروه علوم و صنایع غذایی، واحدعلوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران.
)
نرگس مورکی
3
(
گروه شیلات، دانشکده علوم وفنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران.
)
کلید واژه: استخراج, مایکروویو, ترکیبات زیست فعال, پرکولاسیون, جلبک Gracilariacortica,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه بکارگیری روش پرکولاسیون و روش تسهیل شده با مایکروویو جهت استخراج ترکیبات فنولی، کاروتنوئیدی و کلروفیل از جلبک قرمز Gracilaria corticata بود. طی این پژوهش در روش تسهیل شده با مایکروویو از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (10، 20 و 30 دقیقه)، توان (90، 180 و 270 وات) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده گردید. در روش پرکولاسیون نیز از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (24، 48 و 72 ساعت) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده در طی این پژوهش مشخص شد که در روش پرکولاسیون اثر متقابل حلال و زمان، اثر متقابل حلال و نسبت حلال به نمونه، توان دوم نوع حلال روی محتوی کلروفیل aاستخراج شده تاثیر معنیداری داشت (05/0>p). برای استخراج کاروتنوئیدها در روش پرکولاسیون حلال نوع 1 (آب) و نسبت حلال به نمونه برابر 20 بیشترین کارآیی را داشتند. متغیرهای روش استخراج پرکولاسیون و روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو تاثیر معنیداری روی محتوی فنل نداشتند. در روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو متغیر نسبت حلال به نمونه و توان دوم نوع حلال تاثیر معنیداری (05/0>p) روی محتوی کلروفیل عصارهها داشتند. برای استخراج کاروتنوئیدها با استفاده از روش تسهیل شده با مایکروویو، نوع حلال و نسبت حلال به نمونه تاثیر معنیداری روی راندمان استخراج داشتند (05/0>p).
خلیجفارس. نشریه علوم و فنون شیلات،جلد 6، شماره3، 145-131.
_||_