Subject Areas :
نازیلا اولادزاد 1 , حجت کاراژیان 2 , هومن بهمن پور 3
1 - گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه ، ایران.
3 - گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
Keywords:
Abstract :
. آزاد بخت، م.، ضیایی، ه.، یوسفی، ذ.، شعبانخانی، ب. و مهرعلیان، ع.ا.، 1384، بررسی میزان تاثیر عصاره آبی چوبک در انگل زدایی از سبزی جعفری و مقایسه آن با ماده ضد عفونی کننده و پاک کننده تجاری در شهر ساری، فصلنامه گیاهان دارویی، 15، 51-58.
2. افشاری جویباری، ح.، فرحناکی، ع.، مجذوبی، م.، مصباحی، غ. و نیاکوثری، م. 1391. بررسی روند تغییرات رنگ خرمای مضافتی در طی خشک کردن به منظور انتخاب دمای بهینه هوای خشک کن. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 9(36): 1-10.
3. امینیان، م. و عابدی نیا، ا.ر.، 1390، بررسی امکان جایگزینی شکر با شیره انگور در شیرینی سنتی حلوای شیره، همایش ملی صنایع غذایی، قوچان، 9- 10 اسفند.
4. پایان، ر.١٣٧٧. مقدمه ای بر تکنولوژی فراورده های غلات. انتشارات نوپردازان، تهران.
5. توکلی پور، ح. و کلباسی، ا.، 1392، بررسی ویژگی های رئولوژیکی شیره انگور، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 40(10): 129-137.
6. جهان بین، ک.، 1392، بررسی ترکیب و خواص فیزیکوشیمیایی صمغ جدید حاصل از ریشه گیاه چوبک خراسانی، بیست ویکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، شیراز، 7-9 آبان.
7. دستخوش، ز. و سرافراز، س.، 1380، استخراج و خالص سازی ساپونین گونه ای چوبک و تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی و همولیتیک آن، هشتمین سمینار سراسری دانشجویان داروسازی کشور، کرمان، 22- 24 اسفند.
8. ساغری، و. و شکوری، ش.، 1392، بررسی تاثیر جایگزینی شیره انگور با شکر در بیسکوئیت غنی شده، دومین همایش ملی صنایع غذایی، قوچان، 9- 10 اردیبهشت.
9. سجادی، ا.، رمضانی، م. و مقیمی پور، ا.، 1379، استخراج و بررسی فعالیت بین سطحی ساپونین گیاه آکانتافیلوم اسکواروزوم، هفتمین همایش علوم دارویی ایران، مشهد مقدس، 5-7 شهریور.
10. سجادی.ا، حسین زاده.ح ، مهاجری.ا ، (1381)،اثر جذب افزایی ساپونین تام چوبک بر جذب انسولین از راه بینی و تاثیر آن بر قند خون در رت، مجله دیابت و لیپید ایران. دوره 2، شماره:24-17.
11. عالمی، ا.، امام جمعه، ز. و میرزایی، ح. 1391. اثر فشار و دمای تغلیظ بر برخی خصوصیات کیفی آب هندوانه. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 34(9): 37-44.
12. فاطمی، حسن. ١٣٧٨. شیمی مواد غذایی. چاپ اول، شرکت سهامی انتشارات دانشگاه تهران، .
13. فروزنده، ف.، مفتون آزاد، ن.، فرحناکی، ع. و حسینی، ا. 1392. تولید کنسانتره از میوه انجیر خشک (واریته سبز) و بررسی تغییرات رنگ آن در طول تغلیظ. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 10(41): 141-148.
14. کیهانی.و، کاراژیان. ح .(1390)، ارزیابی مقدماتی ویژگی های کف زایی و امولسیون کنندگی عصاره گیاه چوبک به منظور جایگزینی آن با سفیده تخم مرغ در تولید کیک اسفنجی.
15. کیهانی.و ، مرتضوی.ع ، کریمی.م ، کاراژیان.ح ، شیخ الاسلامی.ز ،(1390)، مقایسه ویژگی های امولسیون کنندگی و کف زایی عصاره گیاه چوبک با سورفاکتانت های سنتزی مختلف ، همایش ملی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان.
16. کیهانی.و ، مرتضوی.ع ، کریمی.م ، کاراژیان.ح ، شیخ الاسلامی.ز ،(1390)، بهینه سازی استخراج امولسیفایر خوراکی گیاه چوبک با امواج فراصوت، نخستین همایش فراملی بهینه سازی زنجیری تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی، گرگان، 21-20 اردیبهشت.
17. کیهانی.و ، مرتضوی.ع ، کریمی.م ، کاراژیان.ح ، شیخ الاسلامی.ز ،(1390)، بررسی تاثیر عصاره چوبک و امولسیفایر منو و دی گلیسرید بر ویژگی های کیفی خمیر کیک روغنی، همایش ملی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان.
18. کیهانی، و. و کاراژیان، ح. 1392. تاثیر عصاره چوبک به عنوان جایگزین سفیده تخم مرغ بر کیفیت کیک اسفنجی. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، شیراز، 7-9 آبان، صفحات 1-6.
19. مقامی کیا، ح. و قویدل، ر.ا.، 1390، مروری بر فرآوری، ارزش تغذیه ای و کاربردهای شیره انگور، همایش ملی صنایع غذایی، قوچان، 9- 10 اسفند.
20. نصیری، م.، فرحناکی، ع.، نیاکوثری، م.، مجذوبی، م. و مصباحی، غ. 1393. تاثیر شرایط فرآوری بر روی ویژگی های فیزیکی شیمیایی و رفتار جریان کنسانتره آب نارنج. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 24(2): 155-166.
21. Aghel, N., Moghimipour, E., & Raiesdana, A. 2007. Formulation of a herbal shampoo using total saponins of Acanthophyllum squarrosum. Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 6(3): 167-172.
22. Akbulut, M.. & Bilgicli, N. 2010. Effects of different pekmez (fruit molasses) types used as a natural sugar source on the batter rheology and physical properties of cakes, Journal of Food Process Engineering, 33(2): 272-286.
23. Alpaslan, M. & Hayta, M. 2002. Rheological and sensory properties of pekmez (grape molasses) / tahin (sesame paste blends). Journal of Food Engineering, 54: 89–93.
24. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis, 17th Edition. Association of Official Analytical chemists Inc. Arlington, VA.
25. Arslan, E., Yener, M.E. & Esin, A. 2005. Rheological characterization of tahin/pekmez (sesame paste/concentrated grape juice) blends. Journal of Food Engineering, 69: 167-172.
26. Baloch, M., Saleem, S.A., Baloch, A. & Baloch, W.A. 2006. Impact of controlled atmosphere on the stability of Dhakki dates. Swiss Society of Food Science and Technology, (39): 671-676
27. Bonomo, R.C.F., Fontan, R.C.I., Souza, T.S.A., Veleso, C.M., Reis, M.F.T. & Castro, S.S. 2009. Thermophysical properties of cashew juice at different concentration and temperature. Revista Brasileira de Produtos Agroindustriais, Campina Grande, 11(1): 35-42.
28. Celik, I., Yilmaz, Y., Isik, F. & Ustun, O. 2007. Effect of soapwort extract on physical and sensory properties of sponge cakes and rheological properties of sponge cake batters. Food Chemistry, 101: 907-911.
29. - Ghaffari, S.M. 2004. Cytotaxonomy of some species of Acanthophyllum (Caryophyllaceae) from Iran. Biologia Bratislava, 59: 53-60.
30. Gundurao, A., Ramaswamy, H.S. & Ahmed, J. 2011. Effect of soluble solids concentration and temperature on thermo-physical and rheological properties of mango puree. International Journal of Food Properties, 14:(5): 1018-1036.
31. Hostettman, k., Marston, A., Chemistry and pharmacology of natural products: Saponins. University press, UK. 1995.
32. Jahanbin, K., Gohari, A.R., Moini, S., Emam-Djomeh, Z., & Masi, P. 2011. Isolation, structural characterization and antioxidant activity of a new water-soluble polysaccharide from Acanthophyllum bracteatum roots. International Journal of Biological Macromolecules, 49: 567-572.
33. Jahanbin, K., Gohari, A.R., Moini, S., Emam-Djomeh, Z., & Masi, P. 2012. Isolation, purification and characterization of a new gum from Acanthophyllum bracteatum roots. Food Hydrocolloides, 27:14-21.
34. Kaya, A., & Belibagli, K.B. 2002. Rheology of solid Gaziantep pekmez. Journal of Food Engineering, 54: 221-226.
35. Madhlopa, A., Jones, S.A. & Kalenga Saka, J.D. 2002. A solar air heater with composite–absorber systems for food dehydration. Renewable Energy, (27): 27–37.
36. Puntes, E.M., Rubio, L.A., Carullo, C.A., Chernikoff, R.E., Zuritz, C.A. & Cabeza, M.S. 2004. Density, viscosity and coefficient of thermal expansion of clear grape juice at different soluble solid concentrations and temperatures. Journal of Food Engineering, 11(1): 35-42.
37. Ramos, A.M. & Ibarz, A. 1998. Density of juice and fruit puree as a function of soluble solids content and temperature. Journal of Food Engineering, 35: 57-63.
38. Schiman-Czeika, H. 1988. Acanthophyllum. In: Rechinger KH. (ed.) Flora Iranica. Vol 2, Graz, Wien.
39. Temiz, H., & Yesilsu, A.F. 2010. Effect of Pekmez Addition on the Physical, Chemical, and Sensory Properties of Ice Cream. Czech Journal Food Science, 28: 538-546.
40. - Yogurtcu, H. & Kamish, F. 2006. Determination of rheological properties of some pekmez samples in Turkey. 77: 1064-1068.