• Home
  • نفیسه زاوه زاد

    List of Articles نفیسه زاوه زاد


  • Article

    1 - مدل‏سازی نرخ تنفس پرتقال رقم والنسیا حاوی پوشش اسانس آویشن شیرازی به منظور طراحی سیستم بسته‏بندی اتمفسر اصلاح شده
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 1 , Year , Spring 1401
    در این پژوهش اثر دما (4، 10 و 25 درجه سانتی گراد)، غلظت گاز اکسیژن و اسانس آویشن شیرازی (در سه غلظت 125، 250 و 500 پی پی ام) بر نرخ تنفس پرتقال رقم والنسیا جهت طراحی سیستم بسته بندی اتمفسر اصلاح شده بررسی شد. مدل سازی وابستگی نرخ تنفس با استفاده از مدل میکائیل- منتن انج More
    در این پژوهش اثر دما (4، 10 و 25 درجه سانتی گراد)، غلظت گاز اکسیژن و اسانس آویشن شیرازی (در سه غلظت 125، 250 و 500 پی پی ام) بر نرخ تنفس پرتقال رقم والنسیا جهت طراحی سیستم بسته بندی اتمفسر اصلاح شده بررسی شد. مدل سازی وابستگی نرخ تنفس با استفاده از مدل میکائیل- منتن انجام شد. نتایج حاصله نشان دهنده کارآمدی مدل در تخمین نرخ تنفس در زمان نگهداری با تغییر غلظت گازهای اتمفسری بود. همچنین مدل سازی وابستگی نرخ تنفس به دمای نگهداری بر مبنای معادله آرینوس انجام شد. نتایج نشان می دهد با افزایش دمای نگهداری، زمان رسیدن به حالت تعادلی گاز‌های بسته بندی کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر پارامتر 〖 K〗_(m.o2)در معادله میکائیل- منتن با افزایش دما به صورت خطی افزایش و 〖 R〗_O2^max⁡T با رفتاری نمائی تغییر نمود. این در حالی است که افزایش سطح اسانس موجب کاهش هر دو پارامتر 〖 R〗_O2^max⁡T و 〖 K〗_(m.o2)شد. انرژی فعال سازی بر مبنای پارامتر 〖 R〗_O2^max⁡T در غیاب اسانس معادل 12/53 کیلو ژول بر مول و K_(m.o2) معادل با 58/21 بود و مقادیر ذکر شده در حضور اسانس به ترتیب به 61/55 کیلو ژول بر مول و 41/22 افزایش پیدا کرد. Manuscript profile