سابقه و هدف: یکی از پرکاربردترین منابع سلولی در مهندسی بافت و بهینهسازی محیطهای کشت، سلول-های بنیادی مزانشیمی(MSCs) میباشد. در مطالعه حاضر، سلولهای بنیادی موش به عنوان همکشتی مورد استفاده قرار گرفت. از آنجاییکه مشکل عمده روش کشت جنین در شرایط آزمایشگاهی قابلیت حیات More
سابقه و هدف: یکی از پرکاربردترین منابع سلولی در مهندسی بافت و بهینهسازی محیطهای کشت، سلول-های بنیادی مزانشیمی(MSCs) میباشد. در مطالعه حاضر، سلولهای بنیادی موش به عنوان همکشتی مورد استفاده قرار گرفت. از آنجاییکه مشکل عمده روش کشت جنین در شرایط آزمایشگاهی قابلیت حیاتی کاهش یافته جنینهای آزمایشگاهی در مقایسه با همتاهایشان در شرایط حیاتی است، هدف از این مطالعه ارزیابی لقاح و کشت جنین گاوی در همکشتی با سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی (ADMSCs) است.مواد و روشها: در این مطالعه، پس از آماده سازی وجداسازی سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی، این سلولها در کف چاهکها کشت شدند. سه روز پس از کشت سلولی، تخمک و جنینهای گاوی به روی تک لایه منتقل گردید و تا 7 روز کیفیت بلوغ و نوع تسهیم سلولی بررسی گردید. یافتهها: میزان بلوغ و زندهمانی و تسهیم سلولی جنینها تا روز هفتم ارزیابی شد. این مطالعه نشان داد که همکشتی با سلولهای بنیادی مزانشیمال بطور معنیداری زندهمانی و تسهیم جنین را در مقایسه با گروه کنترل (جنینهای بدون همکشتی) افزایش داده است (05/0˂P )، بطوریکه میزان بلوغ تخمکهای گاوی گروه همکشتی با سلولهای مزانشیمال نسبت به گروه کنترل به ترتیب 82 و 78 درصد و همچنین میزان تقسیم سلولی تا مرحله بلاستوسیست در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب 33 و 26 درصد بوده است. نتیجه گیری کلی: نتایج کلی طرح نشان می دهد که تسهیم جنین در مقایسه با جنین های بدون هم کشتی افزایش و میزان تقسیم سلولی نیز افزایش داشته است.
Manuscript profile
مقدمه: کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در برخی غذاها از جمله قهوه، کاکائو، کولا، چای، شکلات و برخی نوشیدنیها یافت میشود. با توجه به اینکه مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای حاوی کافئین از جمله شکلات، چای و قهوه در ایران بسیار زیاد میباشد و همچنین اثرات مصرف آن روی ب More
مقدمه: کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در برخی غذاها از جمله قهوه، کاکائو، کولا، چای، شکلات و برخی نوشیدنیها یافت میشود. با توجه به اینکه مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای حاوی کافئین از جمله شکلات، چای و قهوه در ایران بسیار زیاد میباشد و همچنین اثرات مصرف آن روی بیماریهای قلبی-عروقی هنوز کاملاً شناخته شده نیست، هدف از تحقیق حاضر، مطالعه و بررسی اثرات کافئین روی بیماریهای قلبی-عروقی میباشد.روش تحقیق: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانهای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شد. همچنین از نقطه نظرات منتشر شده توسط متخصصین ذیربط بهره لازم گرفته شد.یافتهها: نتایج تحقیقات نشان داد که مصرف چای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق ندارد. مطابق نتایج بدست آمده مصرف شکلات هم باعث کاهش فشارخون سیستولی و هم دیاستولی خواهد شد. به طور کلی نوشیدن قهوه باعث افزایش فشار خون، نامنظم شدن ضربان قلب، افزایش کلسترول خون، افزایش سطح هموسیستئین و افزایش خطر حملات قلبی میشود. همچنین مطالعات متعددی نامنظم بودن ضربان قلب جنین را ناشی از مصرف بیش از حد کافئین در زنان باردار گزارش کردند.نتیجهگیری: مطابق نتایج بدست آمده، مصرف چای اثرات مضری روی بیماریهای قلبی و عروقی ندارد بلکه در برخی از موارد نیز اثرات مثبتی هم گزارش شده است. مصرف شکلات، کاکائو و قهوه دارای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق دارد. با توجه به اثرات کافئین روی زنان باردار، مصرف قهوه و مواد حاوی کافیئن باید در دوره بارداری کاهش یابد.
Manuscript profile
از آنجایی که مصرف افزودنی ها جهت افزایش راندمان تولید در پرورش جوجه ها دارای عوارض جانبی همچون آسیب کبدی می باشند، اهمیت استفاده از گیاهان دارویی از جمله برگ گردو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها مورد توجه است. 50 عدد جوجه به 3 گروه آزمایشی و 2 گروه کنترل (سالم و سمی) تقسی More
از آنجایی که مصرف افزودنی ها جهت افزایش راندمان تولید در پرورش جوجه ها دارای عوارض جانبی همچون آسیب کبدی می باشند، اهمیت استفاده از گیاهان دارویی از جمله برگ گردو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها مورد توجه است. 50 عدد جوجه به 3 گروه آزمایشی و 2 گروه کنترل (سالم و سمی) تقسیم شدند. سه گروه آزمایشی از روز 21 دوره به مدت 14 روز به میزان 5/0، 1و 5/1 گرم عصاره آبی برگ گردو به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را دریافت کردند. در انتهای دوره گروه های تیماری و گروه کنترل سمی یک میلی لیتر تترا کلرید کربن را به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند و گروه کنترل سالم تزریقی نداشت. خونگیری و نمونه برداری بافت کبد انجام گرفت. نتایج نشان داد در دوز 0.5 و 1 بافت کبد تخریب سینوزوئیدی و بهم ریختگی سلولی داریم اما در دوز 1.5 عروق و مجاری صفراوی سالم و سلول ها مرتب هستند. آنزیم های کبدی در گروه 1.5 کاهش میزان نسبت به گروه های با دوز پایین تر و کنترل سمی را داشته اند (P<0/05). بیان BID در دوز 1 و 1.5 کاهش و بیان Bcl2 در دوز 1 و 1.5 افزایش در مقایسـه بـا گـروه کنتـرل را دارند(P<0/001). عصاره برگ گردو در دوز بالا با افزایش ژن آنتــی آپوپتوتیــک Bcl-2 و کــاهش بیــان ژن آپوپتیک BID، مانع از ایجاد آپوپتوز و آسیب بافتی و افزایش آنزیم های کبدی شده است که نشان دهنده مقاومت کبد در برابر سمیت ccl4 میباشد.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications