• Home
  • بهزاد اکبرزاده نجار

    List of Articles بهزاد اکبرزاده نجار


  • Article

    1 - بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی بیوسورفکتانت‌های مشتق شده از لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پنتوزوس و لاکتوباسیلوس کازئی
    Food Hygiene , Issue 1 , Year , Summer 2023
    بیوسورفکتانت‌ها ترکیبات آمفی پاتیکی هستند که توسط بسیاری از میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند و به علت ویژگی های منحصر به فردشان طیف وسیعی از فعالیت‌های بیولوژیکی را از خود نشان می دهند. هدف از این مطالعه تعیین پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی بیوسورفکتانت‌های جدا شده از More
    بیوسورفکتانت‌ها ترکیبات آمفی پاتیکی هستند که توسط بسیاری از میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند و به علت ویژگی های منحصر به فردشان طیف وسیعی از فعالیت‌های بیولوژیکی را از خود نشان می دهند. هدف از این مطالعه تعیین پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی بیوسورفکتانت‌های جدا شده از لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پنتوزوس و لاکتوباسیلوس کازئی بوده است. فعالیت آنتی اکسیدانی بیوسورفکتانت در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از توانایی مهار رادیکال های آزاد2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) و هیدروکسیل و فعالیت های ضد میکروبی با استفاده از روش انتشار در چاهک آگار علیه باکتری های پاتوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فعالیت مهاری DPPH و هیدروکسیل بیوسورفکتانت ها در غلظت 5 میلی گرم در میلی لیتر به ترتیب 51/78-99/81 درصد و 51/69- 56/71 درصد بود و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به لاکتوباسیلوس پلانتاروم بود (05/0>P). نتایج مهار رشد میکروبی نشان داد تمامی بیوسورفاکتانت ها فعالیت ضد میکروبی بالایی داشتند و فعالیت ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (گرم مثبت) بالاتر از سایر باکتری ها (گرم منفی) بود (05/0>P). فعالیت ضد میکروبی بیوسورفاکتانت های مختلف، اختلاف معنی داری نسبت به هم نداشتند. در مجموع بر اساس نتایج حاصله، به نظر می رسد می‌توان از بیوسورفکتانت‌های حاصل از لاکتوباسیلوس ها به‌عنوان آنتی‌اکسیدان‌ و ضد میکروب طبیعی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود. Manuscript profile