• Home
  • سارا شهریاری

    List of Articles سارا شهریاری


  • Article

    1 - بررسی برخی از ویژگی‌های پروبیوتیکی مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا جدا شده از باکویت تخمیر شده
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2021
    ارزیابی ویژگی های مخمرهای جدا شده از بستره‌های تخمیری که کمتر مورد مطالعه قرارگرفته‌اند، همواره احتمال مواجهه با جدایه‌های منحصر به‌فرد را در پی دارد. در این پژوهش، یکی از مخمرهای غالب خمیرترش باکویت جداسازی شد و جدایه با تکثیر توالی هدف 650 جفت بازی از ژن ITS آن و توال More
    ارزیابی ویژگی های مخمرهای جدا شده از بستره‌های تخمیری که کمتر مورد مطالعه قرارگرفته‌اند، همواره احتمال مواجهه با جدایه‌های منحصر به‌فرد را در پی دارد. در این پژوهش، یکی از مخمرهای غالب خمیرترش باکویت جداسازی شد و جدایه با تکثیر توالی هدف 650 جفت بازی از ژن ITS آن و توالی‌یابی محصولات PCR شناسایی گردید. در ادامه، برخی از ویژگی‌های پروبیوتیکی جدایه مخمری شامل زنده مانی در شرایط شبیه‌سازی‌ شده دستگاه گوارش، اثر ضدباکتریایی، خوداتصالی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و قابلیت همولیز خون مورد مطالعه قرار گرفت. توالی‌یابی محصولات PCR منجر به شناسایی رودوتورولا موسیلاژینوزا گردید. جدایه مخمری 07/85 درصد زنده‌مانی در شرایط شبیه‌سازی ‌شده دستگاه گوارش برخوردار بود. همچنین تأثیر بازدارنده جدایه مذکور روی اشریشیا کولای به شکل معنی‌داری (05/0P<) از سایر عوامل باکتریایی غذازاد بیشتر بود. علاوه بر این، جدایه مخمری، 60/84 درصد قابلیت خود اتصالی و 10/60 آب‌گریزی داشتند اما فاقد فعالیت همولیزی بودند. جدایه مخمری نسبت به تمام آنتی‌بیوتیک‌های مورد بررسی مقاومت نشان دادند. اما در برابر کتوکونازول نسبت به سایر عوامل ضدقارچ مورد مطالعه حساسیت داشتند. همچنین اثر بازدارنده جدایه ردوترولا موسیلاژینوزا بر آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر تأیید گردید. بر این اساس، جدایه رودوتورولا موسیلاژینوزا از قابلیت مناسبی برای استفاده به‌عنوان کشت پروبیوتیک به منظور تولید محصولات غذایی تخمیری برخوردار است. Manuscript profile