• Home
  • مجتبی قربانی

    List of Articles مجتبی قربانی


  • Article

    1 - اثر پوشش ‌مرکب فعال حاوی عصاره سرخارگل (Echinacea purpurea L. Moench) بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان (Oncorhynchuus mykiss) طی دوره نگهداری در شرایط سرد
    Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food Stuffs , Issue 2 , Year , Autumn 2023
    به منظور بررسی تأثیر پوشش مرکب فعال بر پایه کربوکسی‌متیل سلولز بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین کمان (Oncorhynchuus mykiss) طی دوره نگهداری در دمای یخچال، آزمایشی به مدت 12 روز با 5 تیمار شامل فیله‌های فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش‌ کربوکسی‌متیل سلولز 1 % ، پوشش کربوک More
    به منظور بررسی تأثیر پوشش مرکب فعال بر پایه کربوکسی‌متیل سلولز بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین کمان (Oncorhynchuus mykiss) طی دوره نگهداری در دمای یخچال، آزمایشی به مدت 12 روز با 5 تیمار شامل فیله‌های فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش‌ کربوکسی‌متیل سلولز 1 % ، پوشش کربوکسی‌متیل سلولز- اسید اولئیک 1 % ، پوشش کربوکسی‌متیل سلولز- اسید اولئیک- عصاره سرخارگل (5/0 % یا 1 % ) و 3 تکرار اجرا شد. در فواصل زمانی هر 3 روز آزمایشات شیمیایی (PV، TBARS و TVN) و میکروبی (TVC و PTC) بر روی فیله‌ها انجام شد. نتایج نشان داد اسید اولئیک اثر حفاظتی پوشش کربوکسی‌متیل سلولز را بهبود بخشید. ضمن اینکه تأثیر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره سرخارگل وابسته به غلظت بود. در پایان دوره نگهداری، کمترین مقادیر PV ( meq/Kg11/90±0/3)،TBARS (mg MDA/Kg 27/24±0/1)،TVN (mg/100g 83/±1 90/21)،TVC (log cfu/g 10/±0 10/5) و PTC (log cfu/g 06/±0 23/5) در فیله‌های حاوی پوشش مرکب فعال کربوکسی‌متیل سلولز- اسید اولئیک- عصاره 1 % سرخارگل دیده شد (P<0.05). بنابراین می‌توان از پوشش مرکب کربوکسی‌متیل سلولز- اسید اولئیک- عصاره 1 % سرخارگل به-عنوان بسته‌بندی فعال جهت حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین کمان طی نگهداری کوتاه مدت در دمای یخچال استفاده کرد. Manuscript profile