• Home
  • مجید محمد نژاد

    List of Articles مجید محمد نژاد


  • Article

    1 - تغییرات شاخص های خونی و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل(Zingiber officinale)
    , Issue 5 , Year , Winter 2022
    زمینه و هدف: در چند سال گذشته استفاده از محرک هـای ایمنـی بـا منشـاء گیـاهی در آبزیـان گسـترش یافتـه اسـت. یکی از این گیاهان دارویی که کاربرد آن در آبزی پروری در تعدادی از مطالعات مـورد بررسـی قـرار گرفته است، زنجبیل می باشد. زنجبیل به دلیل اثرات مهمی که در رشد و سلامت More
    زمینه و هدف: در چند سال گذشته استفاده از محرک هـای ایمنـی بـا منشـاء گیـاهی در آبزیـان گسـترش یافتـه اسـت. یکی از این گیاهان دارویی که کاربرد آن در آبزی پروری در تعدادی از مطالعات مـورد بررسـی قـرار گرفته است، زنجبیل می باشد. زنجبیل به دلیل اثرات مهمی که در رشد و سلامت دارد بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. روش کار: نتایج نشان داد استفاده از عصاره زنجبیل در جیره غذایی در میزان گلبول های قرمز، گلبول های سفید، هماتوکریت و لنفوسیت ها در تیمار 10 گرم بر کیلوگرم اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشتند(05/0p≤)، در حالی که غلظت هموگلوبین، MCV، MCH، MCHC، تعداد نوتروفیل ها و مونوسیت ها هیچ اختلاف معنی‌داری را نشان ندادند(05/0p≥). شاخص های پروتئین کل، آلبومین کل و گلوبولین کل نیز در تیمار 10 گرم بر کیلوگرم اختلاف معنی داری را با گروه شاهد نشان دادند (05/0p≤)، اما گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید اختلاف معنی داری نداشتند (05/0p≥). نتیجه گیری: نتایج بررسی حاضر نشان داد که استفاده از عصاره زنجبیل در جیره غذایی باعث تغییر در برخی شاخص های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان می گردد و باعث بهبود سلامت ماهی قزل آلا می گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - ترکیبات شیمیایی فیله و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون تاس‌ماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869) در اوزان مختلف
    New Technologies in Aquaculture Development , Issue 5 , Year , Winter 2022
    اطلاع از ترکیب شیمیایی ماده غذایی مصرفی توسط انسان یکی از اصول مهم در تهیه جیره های غذایی می باشد. تاس ماهی سیبری به دلیل دارا بودن رشد خوب در اندازه‌های مختلف در سیستم‌های پرورشی و توانایی تولید مثل جنسی در اسارت گونه پسندیده و مرغوبی برای آبزی پروری به شمار می‌آید. در More
    اطلاع از ترکیب شیمیایی ماده غذایی مصرفی توسط انسان یکی از اصول مهم در تهیه جیره های غذایی می باشد. تاس ماهی سیبری به دلیل دارا بودن رشد خوب در اندازه‌های مختلف در سیستم‌های پرورشی و توانایی تولید مثل جنسی در اسارت گونه پسندیده و مرغوبی برای آبزی پروری به شمار می‌آید. در این بررسی ترکیبات شیمیایی فیله و برخ شاخص‌های بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون تاس ماهی سیبری در اوزان مختلف بررسی شد. ماهیان در 5 گروه متوسط وزنی 7/0-5/0 کیلوگرم، 5/2-2 کیلوگرم، 7-6 کیلوگرم، 12-10 کیلوگرم و 17-15 کیلوگرم و با 3 عدد ماهی از هر گروه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بررسی حاضر نشان داد که با افزایش وزن و اندازه ماهی میزان پروتئین، خاکستر و فیبر کاهش و میزان چربی افزایش می یابد (P< 0.05) اما میزان رطوبت در وزن‌های مختلف اختلافی ندارد (P> 0.05). نتایج بررسی حاضر نشان داد وزن ماهی بر شاخص های بیوشیمیایی سرم خون ماهی تاثیر گذار است. به‌طوری‌که با افزایش وزن میزان کلسترول، تری گلیسرید، اوره و آهن افزایش می‌یابد (P< 0.05) اما میزان آلبومین، کلسیم، سدیم و پتاسیم بدون تغییر می باشد (P> 0.05). ضمن اینکه بیشترین میزان پروتئین در گروه وزنی ۶ تا ۷ کیلوگرم بوده است. همچنین میزان شاخص های استرس (گلوکز و کورتیزول) با افزایش وزن افزایش یافته و میزان آنزیم‌های سرم نیز در وزنهای پایین بیشتر بوده است (P< 0.05). نتایج بررسی حاضر نشان داد که میزان اندازه و وزن ماهی بر ترکیبات شیمیایی فیله و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون ماهی تاثیرگذار است. Manuscript profile

  • Article

    3 - مقایسه تغذیه ای جیره بیومار، دل گوساله، کرم فشرده، کرم خونی، گاماروس و آرتمیا بر روی شاخص های رشد و بازماندگی ماهی سوروم (Heros Severus)
    Journal of Animal Biology , Issue 1 , Year , Summer 2011
    جیره بیومار، دل گوساله، کرم فشرده، کرم خونی، گاماروس وآرتمیا کهبه طور رایج در تغذیه ماهیان زینتی و آکواریومی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه به منظور تعیین بهترین شاخص های رشد و بازماندگی در ماهی سوروم که یکی از ماهیان با ارزش و دارای اهمیت اقتصادی در بین ماهیا More
    جیره بیومار، دل گوساله، کرم فشرده، کرم خونی، گاماروس وآرتمیا کهبه طور رایج در تغذیه ماهیان زینتی و آکواریومی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه به منظور تعیین بهترین شاخص های رشد و بازماندگی در ماهی سوروم که یکی از ماهیان با ارزش و دارای اهمیت اقتصادی در بین ماهیان زینتی موجود در ایران می باشد، اثرات تغذیه ای جیره فوق مورد بررسی قرار گرفت تا مشخص گردد که کدامیک از غذاهای مورد استفاده بیشترین اثر را در رشد ماهی ماهی سوروم خواهند داشت. این تحقیق به مدت 8 هفته و در 12 آکواریوم و با تعداد 20 عدد ماهی در هر آکواریوم و در 4 تیمار شامل: تیمار1 : غذای بیومار، تیمار2: دل گوساله چرخ شده ، تیمار3 : کرم فشرده، تیمار 4 : کرم خونی، تیمار5 : گاماروس و تیمار 6 : آرتمیا با میانگین وزنی16/0 andplusmn;398/0 گرم انجام گردید. میزان غذای مورد نیاز با توجه به وزن توده زنده برابر 15 درصد وزن بدن و 4 بار در روز در ساعت های 8، 12،16و 20 به هر آکواریوم وارد گردیدند. در نهایت داده های هر تیمار تحت آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آنالیز همبستگی قرار گرفتند. وقتی که تفاوت ها معنی دار بود (Pandlt;0.05) از تست جداساز دانکن برای مقایسه میانگین بین تیمارها استفاده شد. در وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد (Pandlt;0.05)به طوری که بیشترین افزایش وزن و طول بدن در تیمار 1 و کمترین افزایش در تیمار 5 می باشد. همچنین بر اساس نتایج حاصله مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی از لحاظ FCR، CF، SGR، BWIو GRاختلاف معنی داری مشاهده می گردد (Pandlt;0.05). بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان گفت که در بین 6 نوع غذای مورد استفاده بیومار بهترین اثر را بر روی شاخصای رشد ماهی سوروم دارد و به طور کلی بیشترین کارایی غذاهای مورد استفاده برای ماهی سوروم به ترتیب زیر می باشد: بیومار andlt;دل گوسالهandlt;کرم خونی andlt;کرم فشرده andlt;آرتمیا andlt;گاماروس Manuscript profile

  • Article

    4 - بررسی تأثیر استفاده از جیره غذایی حاوی زئولیت، بر شاخص های رشد و بازماندگی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
    Journal of Animal Biology , Issue 4 , Year , Winter 2011
    این آزمایش به مدت شش هفته ودر مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال بندرترکمن در استان گلستان انجام گرفت. آزمایشات در 4 تیمار و 3 تکرار بصورت زیر انجام گرفت: تیمار1: تیمار شاهد (بدون زئولیت)، تیمار2 : 3%وزن غذا زئولیت، تیمار 3: 6% وزن غذا زئولیت، تیمار 4: 9% وز More
    این آزمایش به مدت شش هفته ودر مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال بندرترکمن در استان گلستان انجام گرفت. آزمایشات در 4 تیمار و 3 تکرار بصورت زیر انجام گرفت: تیمار1: تیمار شاهد (بدون زئولیت)، تیمار2 : 3%وزن غذا زئولیت، تیمار 3: 6% وزن غذا زئولیت، تیمار 4: 9% وزن غذا زئولیت. میزان غذادهی بر اساس 10 درصد وزن بدن کل بچه ماهیان یک تکرار، در روز صورت گرفت. در طول مدت پرورش میزان اکسیژن محلول برابر ppm6-5/5، دمابرابر2andplusmn;26درجه سانتی گراد و pHدر طول آزمایش برابر 8-5/7 اندازه گیری گردید. بچه ماهیان کپور در طول دوره آزمایش با غذای SFCکه دارای رطوبت 7/8%، خاکستر 2/11%، پروتئین 32% و چربی 5/10% بود تغذیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها و رسم نمودارها به ترتیب توسط نرم افزارهای SPSS 13 وExcel 2003 انجام شدنتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن بچه ماهیان اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد (pandlt; 0.05). بطوریکه بیشترین افزایش وزن و طول و بیشترین مقدار ضریب رشد (GR)، ضریب رشد ویژه (SGR)و درصد افزایش وزن بدن(BWI) را بچه ماهیان کپور در تیمار 3 و با 6 درصد زئولیت در جیره غذایی روزانهو کمترین مقدار این شاخص ها را هم در تیمار شاهد داشتند. ضمن این که هیچ گونه اختلاف معنی داری در میزانFCR (ضریب تبدیل غذایی)، CF(ضریب چاقی) و درصد بازماندگی مشاهده نشد (pandgt;0.05). نتایج نشان داد که استفاده از 6 درصد زئولیت در جیره غذایی روزانه باعث رشد بهتر در ماهی کپور می گردد. Manuscript profile

  • Article

    5 - بررسی خون شناسی و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور دریای خزر (Cyprinus carpio)
    Journal of Animal Biology , Issue 1 , Year , Summer 2014
    در این تحقیق بررسی خون شناسی و تعیین برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپوردریای خزر انجام پذیرفت. در این پژوهش تعداد 30 عدد بچه ماهی کپور (با وزن متوسط 63/4andplusmn;98/16گرم و طول متوسط 88/0andplusmn;64/11سانتی متر) حاصل از تکثیر مصنوعی بررسی شد. ماهیان ابتدا More
    در این تحقیق بررسی خون شناسی و تعیین برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپوردریای خزر انجام پذیرفت. در این پژوهش تعداد 30 عدد بچه ماهی کپور (با وزن متوسط 63/4andplusmn;98/16گرم و طول متوسط 88/0andplusmn;64/11سانتی متر) حاصل از تکثیر مصنوعی بررسی شد. ماهیان ابتدا با عصاره گل میخک (با دوز ppm200) بیهوش و سپس با قطع ساقه دمی خونگیری از آنها انجام شد. نتایج بررسی فاکتورهای خون شناسی نشان داد که میزان گلبول های سفید (WBC)، گلبول های قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb)، هماتوکریت (Hct)، حجم متوسط گلبول قرمز (MCV)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی (MCH) و غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی (MCHC)به ترتیب برابر 68/982andplusmn;67/7616 میلی متر مکعب، 16/0andplusmn;938/0 میلیون در میلی متر مکعب، 1andplusmn;15/9 گرم در دسی لیتر، 9/2andplusmn;25/24 درصد، 34/25andplusmn;75/260 فمتولیتر، 76/9andplusmn;51/98 پیکوگرم و 95/0andplusmn;78/37 درصد می باشد. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که میانگین و انحراف معیار گلوکز، کلسیم، کلسترول، تری گلیسیرید، پروتئین کل، فسفر، آهن، آلبومین، سدیم، پتاسیم و کورتیزول به ترتیب برابر 53/12andplusmn;124، 46/0andplusmn;2/8، 28/74andplusmn;163، 03/23andplusmn;67/262، 48/0andplusmn;73/2، 74/0andplusmn;4/16 میلی گرم در دسی لیتر، 59/35andplusmn;5/74 میکروگرم در دسی لیتر،5/0andplusmn;82/1 گرم در دسی لیتر، 6/3andplusmn;17/127، 7/0andplusmn;87/6 میلی اکی والان در لیتر و 95/1andplusmn;8/9 نانوگرم در میلی لیتر می باشد. Manuscript profile

  • Article

    6 - عوارض هیستوپاتولوژیک کبد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhychus mykiss) در مواجهه با غلظت‌های تحت حاد اتیلن‌ دی ‌آمین تترا استیک ‌اسید (EDTA)
    Journal of Animal Biology , Issue 4 , Year , Winter 2013
    در این تحقیق سمیت حاد ماده شیمیاییEDTA روی بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات به روش استانداردO.E.C.D در طی 96 ساعت انجام پذیرفت. ماهیان با میانگین طولی و وزنی،18 سانتی متر و 50 گرم بطور تصادفی به 8 گروه 9 تایی تقسیم شدن More
    در این تحقیق سمیت حاد ماده شیمیاییEDTA روی بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات به روش استانداردO.E.C.D در طی 96 ساعت انجام پذیرفت. ماهیان با میانگین طولی و وزنی،18 سانتی متر و 50 گرم بطور تصادفی به 8 گروه 9 تایی تقسیم شدند. یک گروه به عنوان شاهد و 7 گروه تیمار و 3 تکرار در معرض غلظت های 800، 1000، 1200، 2000، 2200، 2500 و 3300 ppmقرار گرفتند. کلیه پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب نظیر pH، اکسیژن محلول، سختی و درجه حرارت اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از برنامه نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بررسی سمیت حاد مشحص کرد مقدار LC50 96 ساعته، EDTAبرای ماهی قزل آلای رنگین کمان برابر ppm2231 می باشد. همچنین نتایج آسیب شناسی بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان نشان داد که ماده شیمیاییEDTA منجر به ایجاد تغییراتی مانند افزایش سلول های التهابی در فضای پروتال کبد، متامورفوز چربی در بافت کبد، پرخونی، باز شدن مجاری صفراوی، رسوب هموسیدرین در اطراف عروق خونی کبد و مجاری صفراوی و در دوزهای بالاتر باعث ایجاد التهاب زیاد و متامورفوز، که بافت کبد را تبدیل به بافت چربی کرده است، نکروز و دژنرسانس چربی در بافت کبد می گردد. بر اساس نتایج این تحقیق EDTAباعث ایجاد تغییرات بافتی شدید و جبران ناپذیری در بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان می گردد. Manuscript profile

  • Article

    7 - کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) تحت تأثیر جیره های غذایی مختلف
    Journal of Animal Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2012
    کیفیت گوشت ماهی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و مواد خوراکی مصرف شده برای پرورش قرار دارد. در این مطالعه کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus)در اثر تغذیه با کرم فشرده، آرتمیا، گاماروس، دل گوساله و جیره تجاری بیومار بررسی شد. این تحقیق به مدت 8 هفت More
    کیفیت گوشت ماهی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و مواد خوراکی مصرف شده برای پرورش قرار دارد. در این مطالعه کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus)در اثر تغذیه با کرم فشرده، آرتمیا، گاماروس، دل گوساله و جیره تجاری بیومار بررسی شد. این تحقیق به مدت 8 هفته و در 5 تیمار و 3 تکرار شامل: تیمار1: جیره تجاری بیومار، تیمار2: دل گوساله چرخ شده، تیمار3: گاماروس، تیمار4: آرتمیا، تیمار5: کرم فشرده، انجام پذیرفت. تعداد 450 عدد ماهی پنگوسی با میانگین وزن 63/0 گرم و طول 79/3 سانتی متر در 15 آکواریوم (30 عدد ماهی در هرآکواریوم) در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی به مدت 8 هفته در شرایط یکسان پرورشی با یکدیگر مقایسه شدند. نرخ غذادهی برابر 10 درصد وزن بدن و 4 بار در روز در ساعت های 8، 12،16و 20 بود. پارامترهای فیزیکوشیمیایی از قبیل اکسیژن، سختی، pH، دما به ترتیب برابر اشباع از اکسیژن، dh350 ، 8-5/7 و 2andplusmn;29 درجه سانتی گراد بودند. برای اندازه گیری فاکتورهای مختلف از جمله پروتئین خام، چربی خام و خاکستر به ترتیب از دستگاه های کجلدال نیمه اتوماتیک، سوکسله تمام اتوماتیک و کوره الکتریکی در دمای 55 درجه سانتی گراد به مدت 6 ساعت، استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد از نظر میزان درصد رطوبت و خاکستر لاشه ماهیان پنگوسی اختلاف معنی دار آماری وجود دارد (pandlt;0.05). اما هیچ گونه اختلافی در میزان درصد پروتئین خام و چربی خام لاشه در بین تیمارهای مختلف وجود ندارد (pandgt;0.05). نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که جیره های غذایی مختلف بر روی کیفیت لاشه ماهیان تأثیرگذار می باشداما ترکیبات غذایی جیره تأثیری در میزان ترکیبات لاشه ماهی ندارد. Manuscript profile

  • Article

    8 - بررسی میزان غذادهی بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیای سرم خون بچه ماهی کپور (Cyprinus carpio)
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2011
    به طور کلی اتفاق نظر محققین بر این است که فاکتورهای خونی و سرمی ماهیان در گونه های مختلف با هم تفاوت داشته و ارتباط مستقیم و غیرمستقیم زیادی با شرایط محیطی، تغذیه ای، سن و ... دارد. این تحقیق به مدت 6 هفته در دو گروهA و Bدر 8 تیمار و 3 تکرار و با تعداد 600 عدد بچه ماهی More
    به طور کلی اتفاق نظر محققین بر این است که فاکتورهای خونی و سرمی ماهیان در گونه های مختلف با هم تفاوت داشته و ارتباط مستقیم و غیرمستقیم زیادی با شرایط محیطی، تغذیه ای، سن و ... دارد. این تحقیق به مدت 6 هفته در دو گروهA و Bدر 8 تیمار و 3 تکرار و با تعداد 600 عدد بچه ماهی کپور با وزن و طول متوسط5/1گرم و 97/2 سانتیمتر در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال( بندرترکمن استان گلستان) انجام گرفت. در گروهA ، 4 تیمار شامل تیمار 1: سه بار غذادهی درروز، تیمار 2: چهار بار غذادهی در روز ، تیمار 3: پنج بار غذادهی در روز ، تیمار 4: شش بار غذادهی در روز که بچه ماهیان این گروه براساس 5 درصد وزن بدن کل بچه ماهیان یک تکرار، در روز غذادهی گردیدند.در گروه Bنیز 4 تیمار شامل تیمار 1: 5/2 درصد وزن توده زنده، تیمار2: 5 درصد وزن توده زنده، تیمار 3: 5/7 درصد وزن توده زنده، تیمار 4: 10 درصد وزن توده زنده بودند که 4 بار در روز غذادهی شدند. بچه ماهیان هر دو گروه در طول دوره پرورش با غذای SFKتغذیه گردیدند.نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار گلوکز، کلسیم، کلسترول، تری گلیسیرید و منیزیم موجود در خون بچه ماهیان کپور مورد بررسی در گروه Aبه ترتیب برابر 11/11andplusmn;17/75، 59/0andplusmn;09/9، 77/20andplusmn;33/101، 41/42andplusmn;92/269 و 41/0andplusmn;84/2 میلی گرم در دسی لیتر(mg/dl)ودر گروهBبه ترتیب برابر 12/11andplusmn;33/81، 72/0andplusmn;73/8، 01/27andplusmn;58/90، 25/41andplusmn;33/221 و 55/0andplusmn;32/3 میلی گرم در دسی لیتر(mg/dl)می باشد، ضمن آن کهنتایج بررسی فاکتورهای سرم خون بچه ماهیان کپور نشان داد که دفعات و درصد غذادهی تأثیری در تغییرات میزان گلوکز، کلسیم، کلسترول، تری گلیسیرید و منیزیمسرم خون آنها ندارد. Manuscript profile

  • Article

    9 - تعیین غلظت کشنده LC50 96h) ( سم آندوسولفان بر روی بچه بر روی بچه ماهیان سفید 1تا 3 گرمی ( Rutilus frisii kutum) ، کلمه ( Rutilus rutilus caspicus ) و کپور دریایی (Cyprinus carpio )
    Journal of Animal Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2009
    تعیین غلظت کشنده حشره کش ارگانوکلره آندوسولفان ، تعیین محدوده کشندگی و تعیین حداکثر غلظت مجاز سم بر روی بچه ماهیان 3-1 گرمی سفید ( Rutilus frisii kutum) ، کلمه (Rutilus rutilus caspicus)و کپور دریایی(Cyprinus carpio)در تابستان 1387 در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی More
    تعیین غلظت کشنده حشره کش ارگانوکلره آندوسولفان ، تعیین محدوده کشندگی و تعیین حداکثر غلظت مجاز سم بر روی بچه ماهیان 3-1 گرمی سفید ( Rutilus frisii kutum) ، کلمه (Rutilus rutilus caspicus)و کپور دریایی(Cyprinus carpio)در تابستان 1387 در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی سیجوال استان گلستان بررسی شد . آزمایشات به صورت ساکنStatic) ) و بر اساس روش استاندارد TRC,1984به مدت 4 شبانه روز (96 ساعت) انجام و پارامترهای مؤثر فیزیکوشیمیایی آب از جمله 8-7/6pH=، mg/l(CaCO3) 205=سختی کل ، PPm7=اکسیژن محلول و 1andplusmn;25=درجه حرارت کنترل شد . براساس نتایج بدست آمده غلظت کشنده LC5096h)) سم آندو سولفان برای بچه ماهیان سفید ، کلمه و کپور دریایی به ترتیب 002/0 ، 00053/0 و 0046/0 میلی گرم در لیتر محاسبه شد و در ادامه حداکثر غلظت مجاز (M.A.C.Value)این سم در اکوسیستمهای آبی به ترتیب 0002/0 ، 000053/0 و 00046/0 میلی گرم در لیتر محاسبه گردید که با توجه به نتایج حاصله مشخص شد که سم حشره کش آندوسولفان یک ترکیب بسیار سمی برای بچه ماهیان مورد مطالعه است Manuscript profile

  • Article

    10 - تأثیر سم دیازینون بر روی فاکتورهای خونی ماهی قزل­ آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss ر
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2015
    ﺳﻢ ﺣﺸﺮهﮐﺶ دﯾﺎزﯾﻨﻮن (اﻣﻮﻟﺴﯿﻮن 60 درﺻﺪ ﺗﺠﺎری) از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﻤﻮم ﭘﺮﻣﺼﺮف در زﻣﯿﻦﻫﺎیﮐﺸﺎورزی ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ ﺳﻤﻮم در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻮارد ﺑﺎﻋﺚ اﯾﺠﺎد ﻋﻮارض ﺷﺪﯾﺪ در ﻣﻮﺟﻮدات ﻏﯿﺮﻫﺪف از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺎﻫﯽ ﻣﯽﮔﺮدد وهمچنین دیازینون یک آفت کش فسفره ی آلی است، که در اکوسیستم های آبی ایران یافت می More
    ﺳﻢ ﺣﺸﺮهﮐﺶ دﯾﺎزﯾﻨﻮن (اﻣﻮﻟﺴﯿﻮن 60 درﺻﺪ ﺗﺠﺎری) از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﻤﻮم ﭘﺮﻣﺼﺮف در زﻣﯿﻦﻫﺎیﮐﺸﺎورزی ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ ﺳﻤﻮم در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻮارد ﺑﺎﻋﺚ اﯾﺠﺎد ﻋﻮارض ﺷﺪﯾﺪ در ﻣﻮﺟﻮدات ﻏﯿﺮﻫﺪف از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺎﻫﯽ ﻣﯽﮔﺮدد وهمچنین دیازینون یک آفت کش فسفره ی آلی است، که در اکوسیستم های آبی ایران یافت می شود. در طی سال های اخیر نگرانی درباره تأثیر این ترکیب بر سلامت ماهی ها افزایش یافته است. در این مطالعه، تأثیر غلظت های 07/0، 08/0، 1/0، 13/0 و 16/0 میلی گرم بر لیتر دیازینون بر فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شده است. کاهش معنی دار تعداد گلبول های قرمز و درصد هماتوکریت، لنفوسیت ها (05/0>p)، افزایش معنی دار تعداد گلبول های سفید و نوتروفیل (05/0p)مشاهده گردید. افزایش میزان MCHو MCVاحتمالاً ناشی از تأثیر مستقیم سم بر بافت های خونساز کلیه و طحال است ولی مکانیسم دقیق این تغییرات نامشخص است. فعالیت آلبومین در پلاسما به طور معنی داری کاهش یافته است (05/0p). سطح گلوکز خون ماهی های تحت تیمار دیازینون به طور معن ی داری بیشتر از ماهی های گروه کنترل در طول دوره ی آزمایش بوده است ر Manuscript profile

  • Article

    11 - تأثیر افزودن پودر دارچین (Cinnamomum verum) بر شاخص های رشد، بازماندگی و شاخص های خون شناسی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2021
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر سطوح مختلف پودر دارچین (Cinnamomum verum) بر شاخص های رشد، بازماندگی و شاخصهای خونشناسی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) در مدت 8 هفته انجام پذیرفت. به همین منظور تعداد 750 عدد ماهی با وزن میانگین 2±20 گرم در قالب ط More
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر سطوح مختلف پودر دارچین (Cinnamomum verum) بر شاخص های رشد، بازماندگی و شاخصهای خونشناسی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) در مدت 8 هفته انجام پذیرفت. به همین منظور تعداد 750 عدد ماهی با وزن میانگین 2±20 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار برای هر تیمار تقسیم شدند. ماهی ها روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن با جیره غذایی حاوی صفر، 1، 3، 6 و 12 گرم پودر دارچین در 1 کیلوگرم غذا تغذیه شدند. شاخص های رشد هر 2 هفته یکبار و فاکتورهای خون شناسی پس از پایان هفته هشتم بوسیله خون گیری از ساقه دمی براساس روش های استاندارد آزمایشگاهی سنجش شدند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، طول کل و نرخ رشد ویژه و مطلوبترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به جیره حاوی 12 گرم دارچین بود (05/0p ˂). نتایج فاکتورهای خونی نشان داد که اختلاف معنی داری در بین تیمارهای مختلف نسبت به شاهد نبود و فقط بیشترین تعداد گلبول سفید و درصد لنفوسیت در تیمار حاوی 12 گرم پودر دارچین دیده شد (05/0p ˂). بطور کلی می توان نتیجه گرفت که پودر دارچین سبب تحریک رشد و افزایش مقاومت بدن را نیز می شود. Manuscript profile

  • Article

    12 - بررسی تغییرات غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) در طول و وزن های مختلف
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2022
    ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به‌ عنوان زنجیره‌های ساخت پروتئین شناخته می‌شوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا می‌کنند. تحقیق More
    ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به‌ عنوان زنجیره‌های ساخت پروتئین شناخته می‌شوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا می‌کنند. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. گروه بندی شامل گروه های وزنی 20، 100 و 500 گرمی و نیز گروه‌های طولی 10، 22 و 35 سانتیمتری بودند. ترکیب اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر اساس روش Bidlingmeyer و همکاران (1984) اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS19 و آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام و وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج آنالیز اسیدهای آمینه نشان داد مقدار اسیدهای آمینه ضروری فیله ماهی آمور شامل: آرژنین، هیستیدین، لوسین، متیونین، ترونین، لیزین، فنیل آلانین و والین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). همچنین بر طبق نتایج مشخص گردید مقدار اسیدهای آمینه غیرضروری شامل: آسپارتیک اسید، گلوتین، سرین، گلایسین، آلانین، پرولین، تیروزین و سیستین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). نتایج بررسی حاضر نشان داد در ماهی آمور طول و وزن بر میزان اسیدهای آمینه تاثیر معنی داری نداشت. Manuscript profile