• Home
  • طیبه عنایت غلامپور

    List of Articles طیبه عنایت غلامپور


  • Article

    1 - تاثیر پربیوتیک اینولین بر عملکرد تولیدمثلی، تکامل گناد، هماوری و نسبت جنسی در ماهی زبرا (Danio rerio)
    Applied Biology , Issue 1 , Year , Summer 2016
    اﻣﺮوزه ﻧﻘﺶ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﺮﺧﻲ ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ها و ﭘﺮﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ در اﻓﺰاﻳﺶ رﺷﺪ و نیز افزایش مقاومت در برابر ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎ در آﺑﺰﻳﺎن به ﺧﻮﺑﻲ آﺷﻜﺎر ﺷﺪه اﺳﺖ. اﻣﺎ در زﻣﻴﻨﻪ ﻧﻘﺶ ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ و ﭘﺮﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ در ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ‌های ﺗﻮﻟﻴﺪﻣﺜﻠﻲ ﻣﺎﻫﻴﺎن ﺑﻪ وﻳﮋه در ﻣﺎﻫﻴﺎن زﻳﻨﺘﻲ، ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻧﺪﻛﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪه است. ﻟﺬا در More
    اﻣﺮوزه ﻧﻘﺶ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﺮﺧﻲ ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ها و ﭘﺮﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ در اﻓﺰاﻳﺶ رﺷﺪ و نیز افزایش مقاومت در برابر ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎ در آﺑﺰﻳﺎن به ﺧﻮﺑﻲ آﺷﻜﺎر ﺷﺪه اﺳﺖ. اﻣﺎ در زﻣﻴﻨﻪ ﻧﻘﺶ ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ و ﭘﺮﺑﻴﻮﺗﻴﻚ‌ﻫﺎ در ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ‌های ﺗﻮﻟﻴﺪﻣﺜﻠﻲ ﻣﺎﻫﻴﺎن ﺑﻪ وﻳﮋه در ﻣﺎﻫﻴﺎن زﻳﻨﺘﻲ، ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻧﺪﻛﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪه است. ﻟﺬا در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ اﺛﺮ پربیوتیک تجاری اینولین بر عملکرد تولید مثلی، تکامل گناد و نسبت عملکرد تولیدمثلی، روند تکامل گناد و نسبت جنسی در ماهی زبرا دانیو (Danio rerio) مورد آزمایش قرار گرفت. در این تحقیق یک جیره غذایی پایه به عنوان جیره شاهد (T0) و سه جیره غذایی آزمایشی شامل سه سطح اینولین1(T1)،2 T2) و3(T3)درصد در سه تکرار منظور شد و بچه ماهیان پس از شروع تغذیه فعال به مدت هشت هفته (تا زمان بلوغ: میانگین وزن: 67/1 گرم، میانگین طول: 4/5 سانتیمتر) با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ عملکرد تولیدمثلی در ماهی زبرا دانیو از نقطه نظر قطر تخم، هماوری مطلق، نسبت جنسی لاروهای حاصله، شاخص ﮔﻨﺎدوﺳﻮﻣﺎﺗﻴﻚ، تعداد لارو، درﺻد بقای بچه ماهیان و روند تکاملی گناد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزﻣﺎﻳﺶ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ در ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻜﻲ، ﻋﻤﻠﻜﺮد تولیدمثلی ﺷﺎﻣﻞ قطر تخم، بقای لاروها، ﻫﻤﺎوری مطلق، شاخص ﮔﻨﺎدوﺳﻮﻣﺎﺗﻴﻚ، طول و وزن لاروها در تیمار T2 و T3 بطور معنی‌داری بیشتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (P<0.05). ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﭘﺮﺑﻴﻮﺗﻴﻚ اینولین ﺗﺄﺛﻴﺮ معنی داری بر ﻧﺴﺒﺖ جنسی در ماهی زبرا دانیو ندارد (P>0.05). بر طبق نتایج بافت شناسی گناد، استفاده از اینولین در جیره غذایی سبب تسریع در روند تکامل گناد در ماهی زبرا می-گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - روش‌های مختلف بکارگیری هورمون LHRHa در تکثیر خارج از فصل جنس نر ماهی قرمز (Carassius auratus, Linnaeus 1758)
    Applied Biology , Issue 1 , Year , Summer 2016
    این پژوهش به منظور ارزیابی اثرات روش‌های مختلف ایمپلنت و تزریق LHRHa روی برخی خصوصیات زیست شناختی منی شامل تراکم اسپرم، درصد اسپرماتوکریت، پی اچ و طول دوره تحرک اسپرم در طی اسپرمیشن، حجم اسپرم دهی در طی دوره 21 روز بعد از تیمار و تغییرات هورمون تستوسترون در روزهای بعد ا More
    این پژوهش به منظور ارزیابی اثرات روش‌های مختلف ایمپلنت و تزریق LHRHa روی برخی خصوصیات زیست شناختی منی شامل تراکم اسپرم، درصد اسپرماتوکریت، پی اچ و طول دوره تحرک اسپرم در طی اسپرمیشن، حجم اسپرم دهی در طی دوره 21 روز بعد از تیمار و تغییرات هورمون تستوسترون در روزهای بعد از ایمپلنت و تزریق (اسپرمیشن، 7، 14 و 21) روز بعد از تیمار در ماهی مولد نر ماهی قرمز در خارج از فصل تکثیر انجام شد. 4 تیمار شامل: تزریق LHRHa، EVAc، پلت کلسترولی و تیمار شاهد در نظر گرفته شد. تراکم اسپرم در بین تیمارها تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت (0.05≤P ). بالاترین درصد اسپرماتوکریت در تیمارهای EVAc و تزریق LHRHa مشاهده شد (0.05≥P ). ایمپلنت EVAc بطور معنی داری سبب افزایش حجم اسپرم دهی در مقایسه با سایر تیمارها در طی 21 روز بعد از تیمار شد (0.05≥P ). طول دوره تحرک بطور معنی داری در تیمار EVAc نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود (0.05‍≥P). بین pH در تیمارهای مختلف یا گروه شاهد (تزریق سرم فیزولوژی) تفاوت معنی داری مشاهده شد به طوری که پایین ترین میزان در تیمار شاهد مشاهده شد(0.05‍≥P ). تغییرات هورمون تستوسترون در طی اسپرمیشن در تیایش هورمون تستوسترون در طی اسپرمیشن در تکثیر خارج از فصل ماهی مولد نر قرمز دارد Manuscript profile

  • Article

    3 - بررسی تغییرات غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) در طول و وزن های مختلف
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2022
    ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به‌ عنوان زنجیره‌های ساخت پروتئین شناخته می‌شوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا می‌کنند. تحقیق More
    ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به‌ عنوان زنجیره‌های ساخت پروتئین شناخته می‌شوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا می‌کنند. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. گروه بندی شامل گروه های وزنی 20، 100 و 500 گرمی و نیز گروه‌های طولی 10، 22 و 35 سانتیمتری بودند. ترکیب اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر اساس روش Bidlingmeyer و همکاران (1984) اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS19 و آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام و وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج آنالیز اسیدهای آمینه نشان داد مقدار اسیدهای آمینه ضروری فیله ماهی آمور شامل: آرژنین، هیستیدین، لوسین، متیونین، ترونین، لیزین، فنیل آلانین و والین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). همچنین بر طبق نتایج مشخص گردید مقدار اسیدهای آمینه غیرضروری شامل: آسپارتیک اسید، گلوتین، سرین، گلایسین، آلانین، پرولین، تیروزین و سیستین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). نتایج بررسی حاضر نشان داد در ماهی آمور طول و وزن بر میزان اسیدهای آمینه تاثیر معنی داری نداشت. Manuscript profile