• Home
  • amin kazemi zadeh

    List of Articles amin kazemi zadeh


  • Article

    1 - تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی
    Journal of Animal Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2023
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد رشد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی انجام گرفت. آزمایش با تعداد 320 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایش شامل 5 تیمار، 4 تکرار و تعداد 16 قطعه جوجه بلدرچین (نر وماده) در More
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد رشد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی انجام گرفت. آزمایش با تعداد 320 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایش شامل 5 تیمار، 4 تکرار و تعداد 16 قطعه جوجه بلدرچین (نر وماده) در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره پایه بدون ویتامین و چربی (شاهد)، 2) جیره پایه حاوی 2 درصد روغن سویا، 2) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن پیه، 3) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن سویا و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E، 4) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن پیه و 200 میلی‌گرم/کیلوگرم ویتامین E بود. وزن بلدرچین‌ها در پایان هر هفته اندازه‌گیری و خوراک مصرفی در هر هفته تعیین شد. در روز 35، از هر واحد آزمایشی دو پرنده انتخاب و کشتار شدند، و نمونه‌های گوشت ران و سینه هر دو پرنده برای ارزیابی فراسنجه‌های کیفی گوشت استفاده شد. نتایج نشان داد که در هفته اول و دوم چربی و ویتامین E روی وزن پرندگان تاثیری ندارد (05/0<p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم و کل دوره، سطح 2 درصد روغن پیه و 200 میلی‌گرم ویتامین E باعث افزایش در وزن پرندگان نسبت به تیمار شاهد شد (05/0 >p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم کم‌ترین مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در پرندگانی که سطح 2 درصد روغن پیه و روغن سویا به همراه 200 میلی‌گرم ویتامین E دریافت کرده بودند مشاهد شد. اثر تیماری‌های آزمایشی بر pH، رطوبت، ظرفیت نگه‌داری و مالون دی آلدئید معنی‌دار نبود (05/ 0<p ). در کل استفاده از 2 درصد روغن پیه به همراه 200 میلی‌گرم/کیلوگرم ویتامین E در جیره پرندگان باعث بهبود عملکرد رشد شد. Manuscript profile

  • Article

    2 - تاثیر روغن کتان و پودر زنجبیل بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخم‌مرغ در مرغ مادر گوشتی
    Journal of Animal Biology , Issue 4 , Year , Winter 2023
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر روغن کتان و پودر زنجبیل بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخم‌مرغ در مرغ مادر گوشتی طی سه دوره 28 روزه انجام گرفت. تعداد 200 قطعه مرغ مادر گوشتی رأس 308 با سن 45 هفته و به‌صورت طرح کاملاً تصادفی فاکتوریل (2×4) شامل 2 سطح زنجبی More
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر روغن کتان و پودر زنجبیل بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخم‌مرغ در مرغ مادر گوشتی طی سه دوره 28 روزه انجام گرفت. تعداد 200 قطعه مرغ مادر گوشتی رأس 308 با سن 45 هفته و به‌صورت طرح کاملاً تصادفی فاکتوریل (2×4) شامل 2 سطح زنجبیل (صفر و 5/1 درصد) و 4 سطح کتان (صفر، 1، 2 و 3 درصد) در 8 تیمارآزمایشی 5 تکرار 5 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. فقط در دوره 28 تا 56 و 56 تا 84 روزگی تولید تخم‌مرغ تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و اثرات متقابل آن‌ها قرار گرفت (05/0>p ). در کل دوره تنها پودر زنجبیل و اثرات متقابل پودر زنجبیل و روغن کتان باعت افزایش تولید تخم‌مرغ شده بود (05/0> p). در هیچکدوم از دوره‌ها روغن کتان و اثرات همزمان پودر زنجبیل و روغن کتان برای وزن تخم‌مرغ تاثیری نداشت، و تنها اثرات پودر زنجبیل در دوره 56 تا 84 روز معنی‌دار بود که باعث کاهش وزن تخم‌مرغ شد (05/0> p). فراسنجه توده تخم‌مرغ فقط در دوره 28 تا 56 و 56 تا 84 روزگی و کل دوره، تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و اثرات همزمان آن‌ها قرار گرفت (05/0> p). مصرف روغن کتان و همزمان پودر زنجبیل و روغن کتان منجر به افزایش معنی‌دار اسیدهای چرب زرده تخم‌مرغ و کاهش معنی‌دار نسبت امگا 6 به امگا 3 شد (05/0>p ). درکل، مکمل کردن جیره مرغ مادر با سطح 5/1 درصد زنجبیل و سطح 2 درصد روغن کتان اثر مثبتی بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخم‌مرغ دارد. Manuscript profile

  • Article

    3 - تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2024
    جلبک دریایی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی باکتریال است که مصرف آن در جیره بلدرچین‌ها می‌تواند سبب تغییر رنگ و کیفیت گوشت گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی بود. تعداد 306 قطعه بلدرچین ژاپ More
    جلبک دریایی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی باکتریال است که مصرف آن در جیره بلدرچین‌ها می‌تواند سبب تغییر رنگ و کیفیت گوشت گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی بود. تعداد 306 قطعه بلدرچین ژاپنی سه روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار آزمایشی، 3 تکرار و 17 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی سطوح مختلف جلبک دریایی بودند (تیمار 1: فاقد جلبک (شاهد)، تیمار 2: 05/0 درصد، تیمار 3: 1/0 درصد، تیمار 4: 15/0 درصد، تیمار 5: 2/0 درصد و تیمار 6: 25/0 درصد جیره) که به جیره‌ی پایه افزوده شد. علاوه بر ثبت داده‌های مربوط به عملکرد، در 35 روزگی، به‌منظور بررسی کیفیت گوشت چهار قطعه بلدرچین از هر دو جنس نر و ماده به‌صورت تصادفی از هر تکرار انتخاب و کشتار شدند. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف جلبک در جیره بلدرچین‌ها، بر میانگین افزایش وزن بدن، مقدار خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و وزن زنده نبود (05/0p >)؛ اما تأثیر سطوح مختلف جلبک بر وزن لاشه معنی‌دار بود (05/0p <). همچنین تأثیر سطوح مختلف جلبک بر بازده لاشه معنی‌دار بود (05/0p <). در میزان مالون‌‌دی‌آلدئید گوشت، تفاوت معنی‌داری بین تیمارها وجود نداشت (05/0p >)؛ اما تفاوت معنی‌داری در درصد pH گوشت، ظرفیت نگهداری آب و درصد افت خونابه بین تیمارها مشاهده شد (05/0p <). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد استفاده از جلبک دریایی در سطح 1/0 درصد جیره می‌تواند در بهبود عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی، مؤثر باشد. Manuscript profile

  • Article

    4 - تجزیه و تحلیل مولکولی جمعيتي از بز نجدي با استفاده از توالی HVR1 ژنوم میتوکندری
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2024
    این مطالعه با هدف تعیین توالی ناحیه HVR1 ژنوم میتوکندری بز نجدي انجام گرفت. برای انجام این تحقیق تعداد 30 عدد نمونه خون از هر دو جنس از بزهاي غير خويشاوند جمع¬آوری شد. پس از استخراج DNA، ناحیه مورد نظر توسط پرایمرهای اختصاصی با تکنیک PCR تکثیر شد و تعیین توالی شد. براي More
    این مطالعه با هدف تعیین توالی ناحیه HVR1 ژنوم میتوکندری بز نجدي انجام گرفت. برای انجام این تحقیق تعداد 30 عدد نمونه خون از هر دو جنس از بزهاي غير خويشاوند جمع¬آوری شد. پس از استخراج DNA، ناحیه مورد نظر توسط پرایمرهای اختصاصی با تکنیک PCR تکثیر شد و تعیین توالی شد. براي مقايسه‎، فیلوژنی توالي ناحيه HVR1 بدست آمده از بز نجدي با سایر نژادها در جهان برای تعیین گروه هاپلوتیپی رسم گردید. درخت فيلوژنتيكي ترسيم شده براي نمونه‎ها نشان داد كه همگي از يك جمعيت منشأ گرفته‎اند و تعداد 5 هاپلوتیپ مختلف بر اساس 20 نوكلئوتيد چند شكل (SNP) براي ناحيه HVR1 موجود در توالی‎ها تعیین گردید. همچنين توالي ناحيه HVR1 نمونه مورد بررسي با 11 توالي ثبت شده از 6 گروه هاپلوتیپی از کشورهای مختلف موجود در پایگاه NCBI نشان داد که بز نجدي جز گروه هاپلوتیپی A می باشد. مقایسه توالي ناحيه HVR1 با توالی‎های موجود در بانک ژن می‎تواند به اطلاعات ما درباره نژادهای بز نجدی کمک کند و زمینه را برای استفاده بهتر از آن‎ها در برنامه‎های اصلاحی باز کند. بر اساس نتایج بدست آمده تنوع ژنتیکی بز نجدی در طی سال‎های متمادی افزایش یافته است، که این افزایش تنوع ژنتیکی می‎تواند به دلیل آمیخته‎گری این نژاد با نژادهای دیگر باشد که می‎تواند در آینده منجر به انقراض بز نجدی گردد، که نیازمند توجه بیشتر به این موضوع می‎باشد. Manuscript profile