• Home
  • Karim Ghorbani

    List of Articles Karim Ghorbani


  • Article

    1 - تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی
    Journal of Animal Biology , Issue 2 , Year , Autumn 2023
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد رشد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی انجام گرفت. آزمایش با تعداد 320 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایش شامل 5 تیمار، 4 تکرار و تعداد 16 قطعه جوجه بلدرچین (نر وماده) در More
    این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد رشد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی انجام گرفت. آزمایش با تعداد 320 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایش شامل 5 تیمار، 4 تکرار و تعداد 16 قطعه جوجه بلدرچین (نر وماده) در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره پایه بدون ویتامین و چربی (شاهد)، 2) جیره پایه حاوی 2 درصد روغن سویا، 2) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن پیه، 3) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن سویا و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E، 4) جیره‌پایه حاوی 2 درصد روغن پیه و 200 میلی‌گرم/کیلوگرم ویتامین E بود. وزن بلدرچین‌ها در پایان هر هفته اندازه‌گیری و خوراک مصرفی در هر هفته تعیین شد. در روز 35، از هر واحد آزمایشی دو پرنده انتخاب و کشتار شدند، و نمونه‌های گوشت ران و سینه هر دو پرنده برای ارزیابی فراسنجه‌های کیفی گوشت استفاده شد. نتایج نشان داد که در هفته اول و دوم چربی و ویتامین E روی وزن پرندگان تاثیری ندارد (05/0<p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم و کل دوره، سطح 2 درصد روغن پیه و 200 میلی‌گرم ویتامین E باعث افزایش در وزن پرندگان نسبت به تیمار شاهد شد (05/0 >p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم کم‌ترین مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در پرندگانی که سطح 2 درصد روغن پیه و روغن سویا به همراه 200 میلی‌گرم ویتامین E دریافت کرده بودند مشاهد شد. اثر تیماری‌های آزمایشی بر pH، رطوبت، ظرفیت نگه‌داری و مالون دی آلدئید معنی‌دار نبود (05/ 0<p ). در کل استفاده از 2 درصد روغن پیه به همراه 200 میلی‌گرم/کیلوگرم ویتامین E در جیره پرندگان باعث بهبود عملکرد رشد شد. Manuscript profile