• Home
  • .............. ...................

    List of Articles .............. ...................


  • Article

    1 - بررسی تأثیر پوست انار، صمغ زانتان و آنزیم همی‌سلولاز بر خصوصیات کیک اسفنجی فاقد گلوتن بر پایه آرد برنج
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 5 , Year , Winter 1396
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر پوست انار (12-0%) ، صمغ زانتان (5/1-0%) و آنزیم همی‌سلولاز (ppm 90-0) بر خصوصیات فیزیکو-شیمیایی، رنگی، حسی و بافتی کیک اسفنجی فاقد گلوتن بر پایه آرد برنج است. بدین منظور از طرح آماری روش سطح پاسخ استفاده گردید. با افزایش درصد پوست انار دانس More
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر پوست انار (12-0%) ، صمغ زانتان (5/1-0%) و آنزیم همی‌سلولاز (ppm 90-0) بر خصوصیات فیزیکو-شیمیایی، رنگی، حسی و بافتی کیک اسفنجی فاقد گلوتن بر پایه آرد برنج است. بدین منظور از طرح آماری روش سطح پاسخ استفاده گردید. با افزایش درصد پوست انار دانسیته، رطوبت، بازدارندگی رادیکال DPPH، سفتی و شاخص‌های رنگی a* پوسته و مغز افزایش، در حالیکه شاخص‌های L* و b* پوسته و مغز کاهش می‌یابد. افزایش میزان صمغ باعث افزایش دانسیته، رطوبت، شاخص‌های رنگی L*،a*، b* پوسته شده ولی بازدارنذگی رادیکال DPPH و سفتی کاهش می‌یابد. افزایش سطح آنزیم هم باعث افزایش رطوبت، a*، b* پوسته شده و بر فاکتور سفتی اثر کاهشی داشته است. در ادامه کیک بهینه با در نظر گرفتن پارامتر‌های سفتی و دانسیته که در محدوده کیک شاهد (تهیه شده با آرد گندم) و حاوی درصد‌های مناسب از پوست انار، صمغ و آنزیم باشد توسط نرم‌افزار تعیین و خصوصیات حسی آن با کیک شاهد مقایسه گردید. در این نقطه مقدار پوست انار، صمغ و آنزیم به ترتیب 77/1، 4/1 % درصد و ppm58 بود. نتایج نشان داد در روز اول تولید، تغییرات رطوبت در طی زمان نگهداری، بین تیمار بهینه و شاهد تفاوت معنی‌داری داشته و رطوبت نمونه بهینه بیشتر از نمونه شاهد است. میزان سفتی نمونه بهینه هم بیشتر از شاهد بوده و با گذشت زمان رطوبت و سفتی نمونه بهینه کاهش یافته‌اند. نتایج آنالیز حسی هم نشان داد، نمونه بهینه با نمونه شاهد به جز مطلوبیت بافت ظاهری و رنگ، تفاوت معنی‌داری داشته است. Manuscript profile

  • Article

    2 - مطالعه تجربی تاثیر درمانی اسانس گیاه لعل کوهستان در درمان التهاب در مثانه ناشی از اشریشیا کلی در رت های نر نژاد ویستار
    Journal of Comparative Pathobiology , Issue 3 , Year , Autumn 2023
    مقاومت آنتی بیوتیکی به خصوص در اشرشیا کلی یکی از نگران کننده ترین مسائل در سراسر جهان است. علاوه بر این عوارض داروهای شیمیایی دانشمندان را به استفاده از جایگزین های طبیعی با اثرات درمانی بهتر و عوارض کمتر نسبت به درمان های رایج، سوق داده است. از این رو این تحقیق به مطال More
    مقاومت آنتی بیوتیکی به خصوص در اشرشیا کلی یکی از نگران کننده ترین مسائل در سراسر جهان است. علاوه بر این عوارض داروهای شیمیایی دانشمندان را به استفاده از جایگزین های طبیعی با اثرات درمانی بهتر و عوارض کمتر نسبت به درمان های رایج، سوق داده است. از این رو این تحقیق به مطالعه تاثیر درمانی اسانس گیاه لعل کوهستان در درمان التهاب در مثانه ناشی از عفونت با اشریشیا کلی در رت های نر نژاد ویستار پرداخته است.خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه با استفاده از روش میکرودایلوشن استاندارد علیه اشریشیا کلی بررسی شد. سپس برای ایجاد سیستیت، باکتری اشرشیا کلی با غلظت CFU/mL 108×1.5 به مثانه موش ها تزریق گردید و سپس برای آنها غلظت های مختلف عصاره و جنتامایسین تجویز شد. پارامترهای هیستوپاتولوژیک مثانه در پایان مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. MIC و MBC عصاره در برابر اشریشیاکلی به ترتیب 0.32 میکرولیتر بر میلی‌لیتر و 512 میکرولیتر بر میلی‌لیتر بود. در گروه آلوده بدون درمان، نفوذ سلول های التهابی و ضخامت بافت مثانه به طور قابل توجهی افزایش یافت، اما در گروه های تحت درمان با عصاره، به ویژه در دوزهای بالاتر، این پارامترها به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.01). اثر عصاره در کاهش تعداد باکتری ها با جنتامایسین قابل مقایسه بود. علاوه بر این، پس از تجویز عصاره، التهاب، فیبروز و ضخامت اپیتلیوم نیز به صورت وابسته به دوز کاهش یافت (p<0.01). نتایج این تحقیق نشان داد که درمان با عصاره این گیاه که به عنوان مکمل خوراکی یا تزریق زیر جلدی تجویز شد، منجر به کاهش قابل توجه شمار باکتری ادرار و بهبود تغییرات پاتولوژیک در موش‌های مورد مطالعه شد. Manuscript profile