نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی
,
Issue1,Year,
Winter
1399
زیتون درختی همیشه سبز با ویژگیهای باکتریایی بوده که اثرات مثبتی بر فلور میکروبی دستگاه گوارش دارد. از سوی دیگر، پونه نیز دارای ویژگیهای آنتیاکسیدانی میباشد و باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی میگردد. با توجه به تواناییهای این دو گیاه، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات پودر More
زیتون درختی همیشه سبز با ویژگیهای باکتریایی بوده که اثرات مثبتی بر فلور میکروبی دستگاه گوارش دارد. از سوی دیگر، پونه نیز دارای ویژگیهای آنتیاکسیدانی میباشد و باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی میگردد. با توجه به تواناییهای این دو گیاه، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات پودر برگ زیتون و پودر گیاه پونه بر عملکرد، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی ایلئوم در جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور از 400 قطعه جوجهی گوشتی یک روزهی سویه کاب 500 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده گردید. از سن هشت روزگی تا پایان دوره پرورش (42 روزگی)، هر یک از گروههای آزمایشی با یکی از جیرههای زیر خوراکدهی شدند: 1- جیره پایه بدون افزودنی (شاهد) 2- جیره پایه بههمراه 50 گرم در تن آنتیبیوتیک اریترومایسین 3- جیره دارای 5/0 درصد پودر برگ زیتون 4- جیره دارای 5/0 درصد پونه 5- جیره دارای 5/0 درصد مخلوط مساوی پونه و برگ زیتون. شرایط مدیریتی و پرورشی تمامی گروه ها در طول دوره پرورش یکسان بود. جوجه ها از 1 تا 7 روزگی با جیره آغازین، 8 تا 21 روزگی با جیره رشد و از 22 تا 42 روزگی با جیره پایانی تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش (42 روزگی)، از هر تکرار دو قطعه جوجه( 8 قطعه از هر تیمار) به منظور نمونه برداری و بررسی پارامترهای مورد نظر انتخاب و کشتار شدند. ارزیابی آماری با استفاده از برنامه SAS انجام شد. اگرچه افزودن 5/0 درصد پودر برگ زیتون، مخلوط پونه و زیتون و همچنین آنتیبیوتیک، ضریب تبدیل غذایی را در دوره هشت تا 21 روزگی در مقایسه با گروه شاهد بهطور معنیداری بهبود داد (05/0p
Manuscript profile
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی
,
Issue1,Year,
Winter
1400
این پژوهش با هدف بررسی تأثیرسطوح مختلف عصاره آبی برگ زیتون بر جمعیت باکتریهای ایلیوم، توان ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه آزمایشی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در ه More
این پژوهش با هدف بررسی تأثیرسطوح مختلف عصاره آبی برگ زیتون بر جمعیت باکتریهای ایلیوم، توان ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه آزمایشی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تحت شرایط یکسان پرورش یافتند. از سن 2 روزگی تا پایان دوره پرورش، گروه اول آب آشامیدنی بدون افزودنی (به عنوان شاهد) و سایر گروههای آزمایشی، بترتیب آب آشامیدنی حاوی آنتیبیوتیک اریترومایسین (0125/0 درصد آب)، 2، 4 و یا 6 درصد عصاره آبی برگ زیتون دریافت نمودند. نتایج پژوهش نشان داد افزودن آنتیبیوتیک و 6 درصد عصاره، جمعیت اشرشیاکولی ایلیوم را کاهش و 6 درصد عصاره شمار لاکتوباسیلوسها را در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0>P). دریافت 2 درصد عصاره سبب افزایش غلظت ایمونوگلوبینهای کل و M شد (05/0>P). افزودن 4 درصد عصاره، غلظت تریگلیسرید و VLDL و افزودن 2 درصد عصاره و آنتیبیوتیک، غلظت کلسترول خون را نسبت به گروه شاهد کاهش دادند (05/0>P). آنتیبیوتیک و 6 درصد عصاره، افزایش وزن بدن کل دوره پرورش را در مقایسه با گروه شاهد بهبود دادند (05/0>P). اختلاف معنیداری از نظر ضریب تبدیل غذایی بین گروه شاهد و افزودنیها مشاهده نشد (05/0<P). با توجه به فراسنجههای بررسی شده، استفاده از 6 درصد عصاره برگ زیتون در تغذیه جوجههای گوشتی اثرات سودمندی همانند آنتیبیوتیک داشته و بنابراین، میتواند به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک مورد استفاده قرار گیرد.
Manuscript profile
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی
,
Issue1,Year,
Winter
1395
این پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف دانه ی خارمریم بر میکروفلور روده و سامانه ی ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. پژوهش کنونی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودن پودر دانه ی خارمریم؛ جی More
این پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف دانه ی خارمریم بر میکروفلور روده و سامانه ی ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. پژوهش کنونی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودن پودر دانه ی خارمریم؛ جیرهی پایه دارای 2/0 درصد پودر دانه ی خارمریم؛ جیرهی پایه دارای 4/0درصد پودر دانه ی خارمریم و جیرهی پایه دارای 6/0درصد پودر دانه ی خارمریم بودند. برای بررسی کارایی سامانه ایمنی با تزریق یاخته های قرمز گوسفند به عنوان پادگن، پاسخ ایمنی به روش هماگلوتاسیون ارزیابی و وزن نسبی اندام های ایمنی شامل بورس فابرسیوس و طحال اندازه گیری شد. هم چنین در سنین 21 و 42 روزگی شمار دو گروه از باکتری های اشریشیا کلی و لاکتوباسیلوس مورد بررسی قرار گرفتند. ایمنوگلوبولین کل خون تیمارهای دریافتکنندهی 2/0، 4/0 و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشتند. تیمار دریافت کننده 6/0درصد خارمریم افزایش معنی داری در IgY نسبت به تیمارهای شاهد و 2/0درصد خارمریم نشان داد. هم چنین همه ی تیمارهای دارای خارمریم نسبت به تیمار شاهد IgM بالاتری داشتند. نتایج نشان داد که شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس در تیمارهای 4/0و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد در 21روزگی به طور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). در 21 روزگی شمار باکتریهای اشریشیا کلی در تیمارهای دریافت کننده 4/0 و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری داشت.
Manuscript profile
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی
,
Issue1,Year,
Summer
1396
ورم پستان از بیماریهای مهمی است که میتواند در دوران شیردهی و خشکی در گاو شیری ظاهر گردد. با توجه به اهمیت باکتری اشرشیاکولی در ایجاد ورم پستان میکربی، این پژوهش به منظور بررسی تولید زیست ماده، سم و شناسایی ژن های موثر بر تولید زیست تودهی باکتری اشرشیاکولی در شرایط حب More
ورم پستان از بیماریهای مهمی است که میتواند در دوران شیردهی و خشکی در گاو شیری ظاهر گردد. با توجه به اهمیت باکتری اشرشیاکولی در ایجاد ورم پستان میکربی، این پژوهش به منظور بررسی تولید زیست ماده، سم و شناسایی ژن های موثر بر تولید زیست تودهی باکتری اشرشیاکولی در شرایط حبابچههای پستان گاو شیری مبتلا به ورم پستان در شرایط هوازی و بی هوازی و به روش Insilico انجام شد. نرخ تولید بهینهی زیست تودهی باکتری اشرشیاکولی در شرایط هوازی، 0155/2 و در شرایط بیهوازی 0152/1 میلی مول بر گرم وزن خشک بر ساعت (mmol/gDW/h) محاسبه شد. بیشترین توان باکتری اشرشیاکولی برای تولید سم در شرایط هوازی، 6701/1 (mmol/gDW/h) محاسبه شد. تولید بالای زیست توده، می تواند توجیه مناسبی برای بیماریزایی سریع باکتری اشرشیاکولی در محیط پستان گاو شیری باشد. نتایج نشان داد که حذف همزمان ژنهایompFompN ،PhoE و ompC موجب توقف تولید زیست توده گردید. همچنین، بررسی واکنشهای تولید سم در باکتری اشرشیاکولی نشان داد که ژنهای solA، lpxM،ZnuA وZnuB ،که در تولید سم دخالت دارند، توانند کاندیدهای مناسبی برای اهداف دارویی، جهت کاهش و یا توقف تولید سم باشند.
Manuscript profile
زمینه وهدف: گزارش شده است که آروماتراپی با اسانسها در موشها منجر به تغییر برخی از متغیرهای سرمی و کاهش اضطراب می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر آروماتراپی با اسانس زنجبیل برمتغیرهای خونی و ترس القا شده در خروسهای اخته و غیر اخته بود.
روش ک More
زمینه وهدف: گزارش شده است که آروماتراپی با اسانسها در موشها منجر به تغییر برخی از متغیرهای سرمی و کاهش اضطراب می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر آروماتراپی با اسانس زنجبیل برمتغیرهای خونی و ترس القا شده در خروسهای اخته و غیر اخته بود.
روش کار: در این پژوهش از 10 خروس اخته و 10 خروس غیراخته استفاده شد. نصف پرندگان از هر گروه(5 خروس اخته و 5 خروس غیراخته) به طور انفرادی در اتاقکی تحت آروماتراپی قرار گرفتند و سایر پرندههای آزمایشی نیز در همان اتاقک در معرض بخار آب قرار داده شدند. همه پرنده ها بعد از خارج نمودن از اتاقک، به مدت 30 ثانیه به طور معلق از پا آویزان و بلافاصله آزمون TI بر روی آن ها صورت گرفت. دو هفته بعد از انجام این آزمون، روند آروماتراپی در همه پرنده ها تکرار و متغیرهای متابولیکی پلاسمای خون در قبل و بعد از آروماتراپی مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: آروماتراپی در گروه خروسهای اخته منجر به کاهش مدت زمان سپری شده در بی تحرکی شد که دلالت بر تخفیف تنش القا شده در حین جمع آوری می نماید. آروماتراپی هم چنین منجر به افزایش سطوح گلوکز، پروتئین و اوره کل پلاسمایی گردید.
نتیجهگیری:آروماتراپی احتمالاً با فعال نمودن سامانه سمپاتیکی و افزایش فشار خون، منجر به افزایش سطوح گلوکز، پروتئین و اوره پلاسمایی و کاهش تعداد دفعات لازم برای القای TI شده است. بنابراین استفاده از آروماتراپی در حین جمع آوری ممکن است برای کاهش پاسخ های هراسآمیز در خروس ها قابل توصیه باشد.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications