• Home
  • Mohammad Houshmand

    List of Articles Mohammad Houshmand


  • Article

    1 - اثرات برگ زیتون و پونه بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و جمعیت میکروبی ایلئومی در جوجه‌های گوشتی
    نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی , Issue 1 , Year , Winter 1399
    زیتون درختی همیشه سبز با ویژگی‌های ‌باکتریایی بوده که اثرات مثبتی بر فلور میکروبی دستگاه گوارش دارد. از سوی دیگر، پونه نیز دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی می‌باشد و باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی می‌گردد. با توجه به توانایی‌های این دو گیاه، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات پودر More
    زیتون درختی همیشه سبز با ویژگی‌های ‌باکتریایی بوده که اثرات مثبتی بر فلور میکروبی دستگاه گوارش دارد. از سوی دیگر، پونه نیز دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی می‌باشد و باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی می‌گردد. با توجه به توانایی‌های این دو گیاه، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات پودر برگ زیتون و پودر گیاه پونه بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و جمعیت میکروبی ایلئوم در جوجه‌های گوشتی انجام شد. برای این منظور از 400 قطعه جوجه‌ی گوشتی یک روزه‌ی سویه کاب 500 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده گردید. از سن هشت روزگی تا پایان دوره پرورش (42 روزگی)، هر یک از گروه‌های آزمایشی با یکی از جیره‌های زیر خوراک‌دهی شدند: 1- جیره‌ پایه بدون افزودنی (شاهد) 2- جیره پایه به‌همراه 50 گرم در تن آنتی‌بیوتیک اریترومایسین 3- جیره دارای 5/0 درصد پودر برگ زیتون 4- جیره‌ دارای 5/0 درصد پونه 5- جیره‌ دارای 5/0 درصد مخلوط مساوی پونه و برگ زیتون. شرایط مدیریتی و پرورشی تمامی گروه ها در طول دوره پرورش یکسان بود. جوجه ها از 1 تا 7 روزگی با جیره آغازین، 8 تا 21 روزگی با جیره رشد و از 22 تا 42 روزگی با جیره پایانی تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش (42 روزگی)، از هر تکرار دو قطعه جوجه( 8 قطعه از هر تیمار) به منظور نمونه برداری و بررسی پارامترهای مورد نظر انتخاب و کشتار شدند. ارزیابی آماری با استفاده از برنامه SAS انجام شد. اگرچه افزودن 5/0 درصد پودر برگ زیتون، مخلوط پونه و زیتون و همچنین آنتی‌بیوتیک، ضریب تبدیل غذایی را در دوره هشت تا 21 روزگی در مقایسه با گروه شاهد به‌طور معنی‌داری بهبود داد (05/0p Manuscript profile

  • Article

    2 - کارایی عصاره برگ زیتون (.Olea europaea L) به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در تغذیه جوجه‌های گوشتی
    نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی , Issue 1 , Year , Winter 1400
    این پژوهش با هدف بررسی تأثیرسطوح مختلف عصاره‌ آبی برگ زیتون بر جمعیت باکتری‌های ایلیوم، توان ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه آزمایشی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در ه More
    این پژوهش با هدف بررسی تأثیرسطوح مختلف عصاره‌ آبی برگ زیتون بر جمعیت باکتری‌های ایلیوم، توان ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه آزمایشی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تحت شرایط یکسان پرورش یافتند. از سن 2 روزگی تا پایان دوره پرورش، گروه اول آب آشامیدنی بدون افزودنی (به عنوان شاهد) و سایر گروه‌‌های آزمایشی، بترتیب آب آشامیدنی حاوی آنتی‌بیوتیک اریترومایسین (0125/0 درصد آب)، 2، 4 و یا 6 درصد عصاره آبی برگ زیتون دریافت نمودند. نتایج پژوهش نشان داد افزودن آنتی‌بیوتیک و 6 درصد عصاره، جمعیت اشرشیاکولی ایلیوم را کاهش و 6 درصد عصاره شمار لاکتوباسیلوس‌ها را در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0>P). دریافت 2 درصد عصاره سبب افزایش غلظت ایمونوگلوبین‌های کل و M شد (05/0>P). افزودن 4 درصد عصاره، غلظت تری‌گلیسرید و VLDL و افزودن 2 درصد عصاره و آنتی‌بیوتیک، غلظت کلسترول خون را نسبت به گروه شاهد کاهش دادند (05/0>P). آنتی‌بیوتیک و 6 درصد عصاره، افزایش وزن بدن کل دوره پرورش را در مقایسه با گروه شاهد بهبود دادند (05/0>P). اختلاف معنی‌داری از نظر ضریب تبدیل غذایی بین گروه شاهد و افزودنی‌ها مشاهده نشد (05/0<P). با توجه به فراسنجه‌های بررسی شده، استفاده از 6 درصد عصاره برگ زیتون در تغذیه جوجه‌های گوشتی اثرات سودمندی همانند آنتی‌بیوتیک داشته و بنابراین، می‌تواند به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک مورد استفاده قرار گیرد. Manuscript profile