• Home
  • هدا جعفری زاده مالمیری

    List of Articles هدا جعفری زاده مالمیری


  • Article

    1 - بررسی ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و ضد‌میکروبی عصاره بره موم به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2021
    به‌عنوان یک محصول بیولوژیکی طبیعی حاصل از زنبورداری، بره‌موم با خواص ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌تواند در تولید مواد غذایی مورداستفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش ارزیابی قابلیت استفاده از بره‌موم به عنوان نگه‌دارنده در مواد غذایی می‌باشد. پس از تهیه بره‌موم ویژگی‌‌‌‌ More
    به‌عنوان یک محصول بیولوژیکی طبیعی حاصل از زنبورداری، بره‌موم با خواص ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌تواند در تولید مواد غذایی مورداستفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش ارزیابی قابلیت استفاده از بره‌موم به عنوان نگه‌دارنده در مواد غذایی می‌باشد. پس از تهیه بره‌موم ویژگی‌‌‌‌‌‌های فیزیکوشیمیایی بره‌موم خام و عصاره با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان صمغ و موم، رطوبت، چربی، پروتئین و خاکستر بره‌موم خام به ترتیب 89/0±10/35، 14/0±2/4، 22/0±78/64، 13/0±30/2، 25/0±25/1 درصد و میزان pH 06/0±89/4 به دست آمد. سپس عصاره بره‌موم با استفاده از اتانول 96 درصد استخراج گردید و نتایج آنالیز عصاره ‌‌اتانولی نشان داد که فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کدورت، pH، مقدار بریکس، میزان فنل و فلاونوئید کل عصاره تهیه‌شده به ترتیب 02/0±5/94 درصد، % a.u. 030/0±091/1، 12/0±9/5 و Bx° 07/0±5/18، 09/0±12/91 میلی‌گرم بر گرم برحسب اسید‌گالیک و 03/0±94/87 میلی‌گرم بر گرم برحسب کوئرستین بود. نتایج آنالیز گاز‌کروماتوگرافی/طیف‌سنجی ‌جرمی نشان داد که ترکیبات اصلی عصاره بره‌موم شامل پینواستروبین‌چالکون (90/22 درصد)، پینوکمبرین (14/6 درصد)، 2،1،3-بنزوتیادیازول (76/5 درصد)، تکتوکریسین (83/4 درصد)، فنیتیل‌الکل (25/4 درصد)، اسید‌اولئیک (10/3 درصد) بود. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره بره‌موم نشان داد که عصاره تولیدشده دارای فعالیت آنتی‌باکتریال بالایی در برابر باکتری استافیلوکوکوس‌اورئوس بوده درحالی‌که بر روی باکتری اشرشیاکلی بی‌تأثیر بود. همچنین عصاره توانست رشد قارچ آسپرژیلوس‌فلاووس را بر‌خلاف نمونه شاهد مهار کند به‌طوری‌که قطر میسیلیوم آن بعد 8 روز انکوباسیون تا 7 میلی‌‌‌متر رسید. نتایج کلی نشان داد که عصاره بره‌موم تولیدشده قابلیت استفاده به عنوان نگه‌دارنده طبیعی مؤثر در مواد غذایی را دارد. Manuscript profile

  • Article

    2 - استخراج عصاره بره‌موم و ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن به عنوان نگهدارنده طبیعی در موادغذایی
    Journal of Food Microbiology , Issue 1 , Year , Spring 2023
    هدف از این پژوهش عصاره‌گیری بره‌موم با استفاده از روش‌های‌ خیساندن در اتانول20 و 70 درصد و اثر اولتراسوند در اتانول20درصد، و ارزیابی خواص فیزیکوشمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن‌ها به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت استفاده در صنایع غذایی می‌باشد. ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، More
    هدف از این پژوهش عصاره‌گیری بره‌موم با استفاده از روش‌های‌ خیساندن در اتانول20 و 70 درصد و اثر اولتراسوند در اتانول20درصد، و ارزیابی خواص فیزیکوشمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن‌ها به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت استفاده در صنایع غذایی می‌باشد. ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی، خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره‌‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ترکیبات فنلی (19/94 میلی‌گرم‌بر‌گرم)، فلاونوئید (46/89 میلی-گرم‌برگرم) و خاصیت آنتی‌اکسیدانی با روش DPPH (63/92درصد) در عصاره‌های اولتراسونیک و کم‌ترین میزان ترکیبات فنلی (85/87میلی‌گرم‌بر‌گرم)، فلاونوئید (20/82میلی‌گرم‌بر‌گرم) و خاصیت آنتی‌اکسیدانی (87/85درصد) در روش خیساندن در اتانول20درصد می‌باشد. همچنین نتایج بررسی خاصیت ضدمیکروبی با روش مهاری انتشار از چاهک نشان داد حساس‌ترین باکتری، استافیلوکوکوس‌اورئوس (قطر هاله20 میلی‌متر) در مقابل عصاره اولتراسونیک بود. در ارتباط با مهار باکتری سودوموناس-آئروژنز تفاوت معنی داری بین عصاره‌ها نبود (05/0<p) و هیچ‌ یک از عصاره‌ها قدرت ضدباکتریایی علیه باکتری سودوموناس-آئروژنز نداشتند. بیشترین قدرت مهار کاندیداآلبیکنس ( قطر هاله 36 میلی‌متر) با عصاره‌اولتراسونیک بود و در بررسی رشد آسپرژیلوس‌نایجر پس از سپری شدن 8 روز، کمترین میزان رشد با عصاره اولتراسونیک(9 میلی‌متر) و پس از آن عصاره اتانول70درصد (10 میلی‌متر) به دست آمد. بر این اساس میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی استخراج شده در عصاره اتانولی 70 درصد بیشتر از عصاره اتانول20درصد بود و در روش اولتراسوند بر اساس تکنولوژی هردل در مدت زمان کم، میزان زیادی از ترکیبات فعال در حلال اتانول 20 درصد استخراج گردید. Manuscript profile

  • Article

    3 - تولید فیلم زیست‌تخریب‌پذیر بر پایه نانوذرات اکسید روی-پلی لاکتیک اسید– نشاسته و ارزیابی خواص آن
    The Application of Chemistry in Environment , Issue 1 , Year , Spring 2024
    امروزه توسعه و ساخت فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر با استفاده از ترکیبات طبیعی، به‌عنوان جایگزینی مناسب برای پلاستیک‌های مصنوعی میباشد. فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر حاوی پلی لاکتیک اسید (PLA) و نشاسته (Starch) در سه نسبت وزنی 10/90، 20/80 و 30/70 تهیه و با استفاده از تکنیک‌های طی More
    امروزه توسعه و ساخت فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر با استفاده از ترکیبات طبیعی، به‌عنوان جایگزینی مناسب برای پلاستیک‌های مصنوعی میباشد. فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر حاوی پلی لاکتیک اسید (PLA) و نشاسته (Starch) در سه نسبت وزنی 10/90، 20/80 و 30/70 تهیه و با استفاده از تکنیک‌های طیف‌سنج مادون‌قرمز تبدیل فوریه ، پراش اشعه ایکس، گرماوزن‌ سنجی ، میکروسکوپ الکترونی روبشی - عبوری و طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار نشاسته (30 درصد) منجر به شکنندگی و استحکام کمتر لایه‌های Starch/PLA میگردد. همچنین افزودن 5 درصد آنیدرید مالئیک (MA) و نانوذرات اکسیدروی (ZnONPs) به فیلم، چسبندگی بین دوفاز را افزایش داد. علاوه بر این، با افزایش مقدار ZnONPs از 1 به 5 درصد در فرمولاسیون فیلم، ساختار آمورف فیلم به طور معنی داری(0.05P<) افزایش یافته و فیلم های حاوی 1 و 5 درصد ZnONPs دارای اندازه های کریستالی 14/34و 4/28 نانومتر میباشند. نتایج نشان میدهد که با افزایش مقدار ZnONPs در فیلم از 1 به 5 درصد، مقاومت حرارتی آن افزایش‌ و وزن فیلم‌ها از 13/95 به 19/88 درصد کاهش یافت. همچنین درصد تخریب فیلم ها پس از یک ماه از 3/77 به 39/69 درصد کاهش یافت. همچنین نتایج نشان داد که فیلم های بر پایه MA/ZnONPs/Starch/PLA با نسبت 5/5/20/80، دارای کربن، اکسیژن و روی به ترتیب با درصد وزنی 3/70، 1/25 و 6/4 میباشد. Manuscript profile