• Home
  • زهرا بم زاده

    List of Articles زهرا بم زاده


  • Article

    1 - تیپ بندی مولکولی سویه های اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک(UPEC) در استان اصفهان و دسته‌بندی ژنتیکی جدایه‌های سروگروپ O25 به روش ERIC-PCR
    Applied Biology , Issue 1 , Year , Summer 2019
    سابقه و هدف: اشریشیاکلی شامل طیف گسترده ای از سویه های مختلف در اکوسیستم ها با تنوع زیاد در ژنوم آنها است. برخی از انواع سویه ها باعث ایجاد بیماری های جدی مانند عفونت های دستگاه ادراری (UTI) می گردند. اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک (UPEC) شایع ترین عامل ایجاد عفونت ادراری در ا More
    سابقه و هدف: اشریشیاکلی شامل طیف گسترده ای از سویه های مختلف در اکوسیستم ها با تنوع زیاد در ژنوم آنها است. برخی از انواع سویه ها باعث ایجاد بیماری های جدی مانند عفونت های دستگاه ادراری (UTI) می گردند. اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک (UPEC) شایع ترین عامل ایجاد عفونت ادراری در انسان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع انواع سروگروپ های O در جدایه های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در استان اصفهان و دسته‌بندی ژنتیکی جدایه‌های سروگروپ O25، به روش ERIC-PCR می باشد. مواد و روش کار: 226 نمونه ادرار از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در بیمارستان های استان اصفهان جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند. جدایه های اشریشیاکلی با استفاده از روش های بیوشیمیایی شناسایی شدند. سروگروپ های این جدایه ها به روش PCR تعیین و دسته بندی ژنتیکی جدایه های دارای سروگروپ O25 با استفاده از روش ERIC-PCR انجام گرفت. نتایج: از میان کل نمونه های مورد مطالعه، 96 جدایه اشریشیاکلی جدا گردید. شایع ترین انواع سروگروپ O، O25(5/37 درصد)، O21(37/9 درصد) و O6(33/8 درصد) بودند. دسته بندی ژنتیکی جدایه های دارای سروگروپ O25، 25 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه نشان داد. نتیجه گیری: تکنیک ERIC-PCR روش سریع، حساس و ارزان قیمت می باشد. وجود تنوع ژنتیکی در جدایه ها نشانگر منابع مختلف آلوده کننده دستگاه ادراری به این باکتری است و این روش یک تکنیک مناسب جهت تایپینگ مولکولی سویه های اشریشیاکلی جدا شده از منابع مختلف عفونت های مجاری ادراری می باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی فراوانی فاکتورهای ویرولانس در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر
    Journal of Food Microbiology , Issue 5 , Year , Winter 2021
    انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم‌هایی هستند که عمدتاً در روده‌ها یافت می‌شوند. حضور زیاد آن‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده‌اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به‌صورت دست‌س More
    انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم‌هایی هستند که عمدتاً در روده‌ها یافت می‌شوند. حضور زیاد آن‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده‌اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به‌صورت دست‌ساز و به‌طورگسترده توسط اقشار مختلف مردم استفاده می‌شود. در این تحقیق تعداد 50 نمونه همبرگر با روش‌های بیوشیمیایی و مولکولی از نظر وجود انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. به‌منظور ردیابی ژن‌های ویرولانس در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی با رعایت برنامه دمایی واکنش PCR صورت گرفت. از سویه استاندارد انتروکوکوس فکالیس ATCC 29212 به‌عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. در این تحقیق از مجموع 50 نمونه مورد مطالعه تعداد 33 نمونه (66 درصد) آلوده به باکتری انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شدند. از 33 ایزوله انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر، ژن efaA در8 ایزوله (24/24 درصد (، ژن cylA در 15 ایزوله (45/45 درصد(، ژن gel E در 9 ایزوله (27/27 درصد (، ژنesp در 2 ایزوله (06/6 درصد(، ژن agg در2 ایزوله (06/6 درصد)، و ژن‌های aca, asaو cylB در هیچ یک از ایزوله ها مشاهده نگردید. انتروکوک‌ها و کلی فرم‌ها به‌عنوان دو شاخص مهم بهداشتی مطرح هستند. با توجه به این‌که حضور زیاد انتروکوک‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد، نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده آلودگی زیاد همبرگرهای عرضه شده در شهرستان شهرکرد می‌باشد Manuscript profile

  • Article

    3 - ردیابی و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های لیستریا مونوسایتوژنژ جدا شده از کشک و پنیر
    Journal of Food Microbiology , Issue 5 , Year , Winter 2023
    لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان میباشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق میشود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمل More
    لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان میباشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق میشود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمله مسائل مهم و درخور توجه کشورهای درحال توسعه میباشد این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز در لبنیات با استفاده از روش کشت و تایید نهایی با روش PCR میباشد. در این مطالعه 150 نمونه لبنی مختلف عرضه شده در بازار به طور تصادفی خریداری، تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال و مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر آزمایشات مبتنی بر محیط کشت نمونه های مثبت جهت تایید نهایی و شناسایی پاتوژن مذکور به روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 (33/9 درصد) نمونه مثبت شامل 6 نمونه پنیر سفید (4 درصد)، 4 نمونه پنیر خامه ای (6/2 درصد) و 3 نمونه کشک (2 درصد) از نظر آلودگی مثبت گزارش شدند. سنجش حساسیت ضدمیکروبی در مقابل 16 آنتی بیوتیک حساسیت بالایی به کلیندامایسین (37/47 درصد) نشان داده شد. قابل توجه است که به چند دارو مقاوم بود. حضور لیستریا مونوسایتوژنز در محصولات لبنی (پنیر، پنیرخامهای وکشک) مورد مطالعه اثبات گردید، بر اساس نتایج به دستآمده افرادی که از لبنیات آلوده استفاده میکنند در معرض خطر بالقوه ابتلا به لیستریوزیس هستند در نتیجه متصدیان امور ایمنی موادغذایی باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا در موادغذایی ایجاد کنند. Manuscript profile