• Home
  • راحیل کیانپور برجویی

    List of Articles راحیل کیانپور برجویی


  • Article

    1 - ردیابی و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های لیستریا مونوسایتوژنژ جدا شده از کشک و پنیر
    Journal of Food Microbiology , Issue 5 , Year , Winter 2023
    لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان میباشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق میشود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمل More
    لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان میباشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق میشود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمله مسائل مهم و درخور توجه کشورهای درحال توسعه میباشد این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز در لبنیات با استفاده از روش کشت و تایید نهایی با روش PCR میباشد. در این مطالعه 150 نمونه لبنی مختلف عرضه شده در بازار به طور تصادفی خریداری، تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال و مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر آزمایشات مبتنی بر محیط کشت نمونه های مثبت جهت تایید نهایی و شناسایی پاتوژن مذکور به روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 (33/9 درصد) نمونه مثبت شامل 6 نمونه پنیر سفید (4 درصد)، 4 نمونه پنیر خامه ای (6/2 درصد) و 3 نمونه کشک (2 درصد) از نظر آلودگی مثبت گزارش شدند. سنجش حساسیت ضدمیکروبی در مقابل 16 آنتی بیوتیک حساسیت بالایی به کلیندامایسین (37/47 درصد) نشان داده شد. قابل توجه است که به چند دارو مقاوم بود. حضور لیستریا مونوسایتوژنز در محصولات لبنی (پنیر، پنیرخامهای وکشک) مورد مطالعه اثبات گردید، بر اساس نتایج به دستآمده افرادی که از لبنیات آلوده استفاده میکنند در معرض خطر بالقوه ابتلا به لیستریوزیس هستند در نتیجه متصدیان امور ایمنی موادغذایی باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا در موادغذایی ایجاد کنند. Manuscript profile