• Home
  • فریبا عطایی نوکابادی

    List of Articles فریبا عطایی نوکابادی


  • Article

    1 - تولید‌کیک اسفنجی فراسودمند با استفاده از‌گزنه–شنبلیله و‌گزنه‌– خارمریم و بهینه‌سازی فرمولاسیون آن با روش طراحی مخلوطMixture Design
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 1 , Year , Spring 2024
    کوئرستین، 4- هیدروکسی ایزولوسین و سیلی مارین ازجمله مواد موثره موجود در برگ گزنه، دانه شنبلیله و دانه خارمریم می باشند که خواص دارویی زیادی دارند. پودر برگ گزنه- دانه شنبلیله و برگ گزنه - دانه خارمریم با نسبت هایی که توسط نرم افزار Mixture Design تعیین شد (25% گزنه، 25% More
    کوئرستین، 4- هیدروکسی ایزولوسین و سیلی مارین ازجمله مواد موثره موجود در برگ گزنه، دانه شنبلیله و دانه خارمریم می باشند که خواص دارویی زیادی دارند. پودر برگ گزنه- دانه شنبلیله و برگ گزنه - دانه خارمریم با نسبت هایی که توسط نرم افزار Mixture Design تعیین شد (25% گزنه، 25% شنبلیله، 5/12% گزنه-5/12% شنبلیله، 75/18% گزنه-25/6% شنبلیله، 75/18% شنبلیله-25/6% گزنه، 5/12% گزنه-5/12% شنبلیله، 25% گزنه، 25% شنبلیله) و (25% گزنه، 25% خارمریم، 5/12% گزنه-5/12% خارمریم ، 75/18% گزنه-25/6% خارمریم ، 75/18% خارمریم -25/6% گزنه، 5/12% گزنه-5/12% خارمریم ، 25% گزنه، 25% خارمریم) بطورجداگانه به کیک اضافه گردید. نتایج نشان داد که ترکیب گزنه- شنبلیله و گزنه-خارمریم باعث افزایش میزان حجم ، رطوبت وهمچنین کاهش میزان سختی و دانسیته درمقایسه با افزودن گزنه، شنبلیله و خارمریم به تنهایی می شود. نرم افزار کیک حاوی 50/12 % برگ گزنه و 49/12 % دانه شنبلیله با مطلوبیت 73/0 وهمچنین کیک حاوی 58/13% برگ گزنه و 41/11 % دانه خارمریم با مطلوبیت 68/0 را به عنوان نمونه بهینه مشخص نمود. درآزمون بیاتی، کیکهای بهینه آنتالپی و دمای ژلاتینه شدن بالاتری نسبت به نمونه شاهد داشتند این درحالی بودکه افت وزن آنها نسبت به نمونه شاهدکمتربود. نتایج نشان داد کوئرستین ، 4- هیدروکسی ایزولوسین و سیلی مارین در برابر حرارت مقاوم هستند بطوریکه تقریبا 90-100 درصد آنها در کیک باقی می ماند. بنابراین می توان کیک فراسودمندی با ویژگی های مناسب فیزیکوشیمیایی وارگانولپتیکی تولید نمود. Manuscript profile