• Home
  • میرعلی رحیمی زاد تولون

    List of Articles میرعلی رحیمی زاد تولون


  • Article

    1 - بررسی میزان بیس فنول آ در آب‌های بسته‌بندی تجاری عرضه شده در بازار اردبیل و بهینه‌سازی ازون‌دهی آب برای کاهش آن
    Food Hygiene , Issue 1 , Year , Spring 2021
    < p>بیس فنول آ یک ماده شیمیایی مختل‌کننده غدد درون ریز استروژنیک بوده و آلودگی آب های آشامیدنی به آن مشکلات عدیده‌ای در سلامت انسان ایجاد می‌کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان بیس‌فنول‌آ در آب‌های بسته‌بندی‌ عرضه شده در اردبیل و بهینه‌سازی شرایط ازون‌زنی جهت کا More
    < p>بیس فنول آ یک ماده شیمیایی مختل‌کننده غدد درون ریز استروژنیک بوده و آلودگی آب های آشامیدنی به آن مشکلات عدیده‌ای در سلامت انسان ایجاد می‌کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان بیس‌فنول‌آ در آب‌های بسته‌بندی‌ عرضه شده در اردبیل و بهینه‌سازی شرایط ازون‌زنی جهت کاهش آن بود. برای این منظور از 13 برند آب بطری شده 5 نمونه انتخاب شد. از هر برند یک نمونه در روز اول و 4 نمونه دیگر بعد از 30 روز نگهداری در دماهای 5، 15، 25 و 40 درجه سلسیوس با استفاده از روش کرو‌ماتور‌گرافی مایع با کارایی بالا آزمایش شد. برای تعیین میزان کارایی ازون‌زنی، ابتدا میزان غلظت ازون مصرفی، pH محیط، مدت‌زمان ازون‌زنی و غلظت اولیه بیس‌فنول اولیه بهینه‌سازی و سپس آزمایش در شرایط بهینه انجام شد. مقدار بیس‌فنول‌آ در تمام برندها در روز اول در حد مجاز وزارت بهداشت آمریکا (20 میکروگرم بر لیتر) بود. با افزایش دمای شرایط نگهداری مقدار آن در تمام نمونه‌ها افزایش یافت و در دمای 40 درجه سلسیوس مقدار آن در 3 برند بیشتر از حد مجاز شد. غلظت ازون 6 میلی‌گرم بر لیتر، pH مساوی 7، غلظت محلول بیس فنول آ 10 میلی‌گرم بر لیتر و زمان ازون زنی 10 دقیقه به‌عنوان شرایط بهینه به‌دست آمد و ازون زنی در این شرایط باعث حذف ۹۰ درصد بیس فنول آ موجود در آب شد. درمجموع می‌توان گفت میزان بیس‌فنول‌آ در آب‌های بطری شده در طول مدت نگهداری و بخصوص در دماهای خارج از یخچال افزایش می‌یابد و ازون‌زنی در شرایط بهینه روش مؤثری در کاهش آن می‌باشد.< p>TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack// Manuscript profile