کاربست ارزش های اخلاقی در کشاورزی ارگانیک
Subject Areas : Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food StuffsMohammad Mirzaei Heydari 1 , MohammadReza Naderi Darbaghshahi 2
1 - Associate Professor, Department of Production Engineering and Plant Genetics, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
2 - Associate Professor, Department of Production Engineering and Plant Genetics, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
Keywords: انسان, کشاورزی, اخلاق, اسلام, تولیدات ارگانیک,
Abstract :
اهمیت کشت و زرع در آیات متعدد قران و روایات دینی مورد تاکید فراوان فته است. بر طبق آیات و روایات کشاورزی، یک تلاش مستمر، برای انسان به شمار میرود. از سویی، انسان با تلاش و کار، به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجبات آسایش خود را فراهم آورده است. و همچنین آرامش را هم با کسبوکار حلال میتوان بدست آورد. مسائل اخلاقی برآمده از کشاورزی همانند، مداخله انسان در مسیر طبیعت، تاثیرات پارهای از اعمال کشاورزی به مثابه یک فعالیت انسانی بالذات، وظایف عملی انسانها در برابر طبیعت و محصولات کشاورزی، شامل مواردی چون مصرف بهینه و حفظ و نگهداری آب و هوای سالم و زمین حاصلخیز میگردد. به دلیل نگرانی عمومی از ناسالم بودن غذا، تهدید سلامت افراد و تخریب منابع طبیعی، کشاورزی ارگانیک که بر تولید محصولات سبز تاکید دارد، کانون توجه قرار گرفته است. در اسلام تاکید بر غذای پاک و طیب و تولید کشاورزی، با احترام به طبیعت و حفظ کامل تمامیت طبیعت، در واقع همان کشاورزی ارگانیک است که با ملاحظات اخلاق زیستی و سلامت انسان و دام در سالهای اخیر مطرح گردیده است. لذا احیا و انجام کشاورزی ارگانیک، ضرورتی است اخلاقی و انسانی برای کل دنیا و بشریت.