بررسی اثر اسانس شوید و زیره سبز بر خصوصیات فیزیولوژیکی و میکروبیولوژیکی گل شاخه بریده آلسترومریا
Subject Areas : Journal of Ornamental Plantsمطهره ارشاد لنگرودی 1 , داود هاشم آبادی 2 , سپیده کلاته جاری 3 , لیلا اسدپور 4
1 - گروه علوم باغبانی و زراعت، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
3 - گروه علوم باغبانی و زراعت، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
Keywords: باکتری, عمر گلجایی, آلسترومریا, پس از برداشت, قبل از برداشت,
Abstract :
آلسترومریا یکی از مهمترین گلهای شاخه بریده در جهان محسوب میشود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر اسانس شوید و زیره سبز بر خصوصیات فیزیولوژیکی و میکروبیولوژیکی گل شاخه بریده آلسترومریا است. اسانس بذور این دو گیاه به روش تقطیر هیدروژن و با دستگاه GC جدا شده و با دستگاه GC/MS ترکیبات موجود در نمونهها تعیین شد. این آزمایش بهصورت فاکتوریل در طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور انجام گرفت. اسانس شوید و زیره سبز که هر کدام با دو غلظت مختلف (50 و 100 میلیگرم/ لیتر)، عامل دوم روشهای مورد استفاده (قبل از برداشت، پس از برداشت) بود. نتایج نشان داد که استفاده از اسانس شوید 100میلیگرم/ لیتر در قبل از برداشت، بهترین روش برای همه صفات است. 11 کلنی باکتری در انتهای ساقه گل آلسترومریا بریده شناخته شدند که شاملE-coli، Enterobacter، Klebsiella، Proteus، Serratia، Citrobacter، Pseudomonas، Staphylococcus aureus، استرپتوکوک، Bacillus cereus و Actinomycetes است. کاربرد قبل از برداشت اسانس شوید (100 میلیگرم/ لیتر) در بهبود ویژگیهای مرتبط با ماندگاری گل بریده آلسترومریا بهترین اثر را داشت.
Alborz, Z., Habibi, F. and Mortazavi, S.N. 2015. Effect of putrescine and spermine spraying on increasing vase life of Alstroemeria (cv. ‘Sukari’). Journal of Crops Improvement,17: 241-255.
Bailly, C., Benamar, A., Corbuneau, F. and Come, D. 1996. Changes in malondialdehyde content and in superoxide dismutase, catalase and glutathione reductase activities in sunflower seeds as related to deterioration during accelerated aging. Physiologia Plantarum, 97 (1): 104-110.
Chanasut, U., Rogers, H., Leverentz, M., Griffiths, G., Thomas, B. and Wagstaff, C. 2003. Increasing flower longevity in alstroemeria. Postharvest Biology and Technology, 29 (3): 325-333.
Dwivedi, S.K., Arora, A., Singh, V.P., Sairam, R. and Bhattacharya, R.C. 2016. Effect of sodium nitroprusside on differential activity of antioxidants and expression of SAGs in relation to vase life of gladiolus cut flowers. Scientia Horticulturae,210: 158-165.
Ferrante, A., Hunter, D.A, Hackett W.P. and Reid, M.S. 2002. Thidiazuron-a potent inhibitor of leaf senescence in alstroemeria. Postharvest Biology and Technology,25(3): 333-338.
Giannopolitis, C. and Ries, S. 1997. Superoxid desmutase. I: Occurence in higher plant.Journal of Plant Physiology,59: 309-314.
Heath, R.L. and Packer, L. 1986. Photoperoxidation in isolated chloroplasts: I. Kinetics and stoichiometry of fatty acid peroxidation. Archives Biochemistry and Biophysics, 125: 189-198.
In, B.C., Motomura, S., Inamoto, K., Doi, M. and Mori, G. 2007. Multi variente analysis of realation between pre-harvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut ‘Asomi Red’ roses. Japanese Society Horticultural Science, 76: 66-72.
Jowkar, M.M. 2006.Water relations and microbial proliferation in vase solutions of Narcissus tazetta L. cv.‘Shahla-e-Shiraz’ as affected by biocide compounds. Journal of Horticulture Science and Biotechnology, 81 (4): 656-660.
Kazemi, M. and Ameri, A. 2012. Postharvest life of cut gerbera flowers as affected by nanosilver and acetyl salicylic acid. Asian Journal of Biochemistry, 10: 20-26.
Lee, M.M., Lee, S.H. and Park, K.Y. 1997. Effects of spermine on ethylene biosynthesis in cut carnation (Dianthus caryophyllus L) flowers during senescence.Journal of Plant Physiology, 151 (1): 68-73.
Maneerung, T., Tokura, S. and Rujiravanit R. 2008. Impregnation of silver nanoparticles into bacterial cellulose for antimicrobial wound dressing. Carbohydrate Polymers, 72 (1): 43-51.
Manfredini, G.M., Paiva, P.D.de.O., Almeida, E.F.A., Nascimento, Â.M.P. do., Sales, T.S. and Santos, L.O. 2017. Postharvest quality of essential oil treated roses. Ornamental Horticulture, 23 (2): 192-199.
Mohd Rafdi, H.H., Joyce, D.C., Irving, D.E. and Gantait, S.S. 2018. Citric acid, sucrose and Cu2+ as potential vase treatments for cut Acacia holosericea G. Don foliage stems. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 93: 73-80.
Navarro, E., Baun, A., Behra, R., Hartmann, N.B., Filser, J. and Miao, A.J. 2008. Environmental behavior and ecotoxicity of engineered nanoparticles to algae, plants, and fungi. Ecotoxicology,17 (5): 372-386.
Palma, J.M., Sandalio, L.M., Corpas, F.J., Romero-Puertas, M.C., McCarthy, I. and Luis, A. 2002. Plant proteases, protein degradation and oxidative stress: Role of peroxisomes. Plant Physiology and Biochemistry,40 (6): 521-530.
Pun, U., Shimizu, H., Tanase, K. and Ichimura, K. 2005. Effect of sucrose on ethylene biosynthesis in cut spray carnation flowers. Paper presented at the VIII International Symposium on Postharvest Physiology of Ornamental Plants. Doorwerth, Netherlands. 1-2 Feb.
Put, H.M. 1990. Micro-organisms from freshly harvested cut flower stems and developing during the vase life of chrysanthemum, gerbera and rose cultivars. Scientia Horticulturae,43 (1): 129-144.
Razi, M. 2017. Vase life and quality of cut alstroemeria as affected by integrated application of plant essential oils and non-chemical treatments. Journal of Ornamental Plants, 7: 81-91.
van Doorn, W. and de Witte, Y. 1997. Sources of the bacteria involved in vascular occlusion of cut rose flowers. Journal of the American Society Horticultural Science,122 (2): 263-266.
van Doorn, W.G., de Witte, Y. and Harkema H. 1995. Effect of high numbers of exogenous bacteria on the water relations and longevity of cut carnation flowers. Postharvest Biology and Technology,6 (2): 111-119.
Zhang, Y., Chen, K.S., Chen, Q.J., Zhang, S.L. and Ren, Y.P. 2003. Effects of acetyl salicylic acid (ASA) and ethylene treatments on ripening and softening of postharvest kiwifruit. Acta Botanica Sinica,45 (72): 1447-1452.