مروری بر خواص دارویی و کاربردی دارچین
Subject Areas : Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb" (Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)امیرپویا قندهاری یزدی 1 , آلاله نیکویی 2 , لیلا صداقت بروجنی 3
1 -
2 -
3 -
Keywords:
Abstract :
مقدمه و هدف: با توجه به عوارض داروهای شیمیایی امروزه طب گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. دارچین از تیره برگ بو[1] است که در غذاها به عنوان ادویه و در داروها استفاده میشود. دارچین دارای خواص ضدمیکروب، آنتی اکسیدان، آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم، ضد نفخ، افزایش دهنده تعریق بدن، گرم کننده و محرک رحم میباشد. اسانس دارچین خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد که احتمالا این آثار مربوط به محتوی ارتومتوکسی سینامالدئید است. عصاره دارچین دارای ترکیباتی مثل اوژنول میباشد که باعث به وجود آمدن خاصیت فیبرینولیتیک در آن میشود. دارچین و ترکیبات آن میتوانند روی سیستم اعصاب مرکزی نیز اثر گذاشته و باعث کاهش درد شوند همچنین ترکیبات موجود در دارچین باعث تقویت عمل انسولین و کاهش مقاومت انسولینی میشود که باعث اثر مثبت بر گلوکز سطح خون میشود. یکی از مهمترین اثرات درمانی دارچین افزایش میل جنسی میباشد. افزایش هورمونها را میتوان به اثر مستقیم یا غیر مستقیم ترکیبات دارچین به ویژه سینامالدئید در افزایش سنتز نیتریک اکسید دانست. دارچین دارای ترکیبات فرار و غیر فرار فنلیک و غیر فنلیک میباشد که باعث به وجود آمدن خاصیت آنتی اکسیدانی در دارچین میشود. توصیه کاربردی/ صنعتی: با توجه به خواص ذکر شده برای دارچین و عصاره آن، همچنین سهولت در استخراج عصاره و قیمت مناسب آن میتوان در صنایع دارویی و مواد غذایی از آن استفاده نمود.در صنعت موادغذایی از خواص آنتی میکروبیالی و آنتی اکسیدانی آن و حتی در صنایع بستهبندی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی میتوان از آن استفاده نمود.
