زمینه وهدف: کلودین ها) (claudin پروتئین های ساختاری و عملکردی اتصالات محکم در سلول های اپیتلیال هستند. الگوهای بیان تغییر یافته از اعضای مختلف claudin در انواع بیماری ها، به ویژه در سرطان ها، به اثبات رسیده است. گزارش شده است که در سرطان معده claudin-1، 22 برابر افزایش بیان را نشان داده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن claudin-1 در سلولهای آدنوکارسینومای معده پس از تیمار سلولها با عصاره گیاهی کاکوتی می باشد. مزیت این عصاره داشتن خاصیت ضد سرطانی و عدم وجود عوارض جانبی میباشدمواد و روش ها: سلولی آدنوکارسینومای معده (AGS) در پلیت های 12 چاهکی با 10% FBS و در دمای 37 درجه سلسیوس و انکوباتور 5% CO2 و رطوبت 85% کشت داده شدند. سلولها با غلظت های 800 , 1200 , 2000 μg/ml از عصاره آبی کاکوتی به مدت 48و 72 ساعت تیمار شده سپس استخراج RNA، سنتز cDNA با استفاده از کیت انجام گردید. در نهایت بررسی میزان بیان ژن claudin-1 با پرایمرهای اختصاصی و Real time PCR انجام شده و از ژن GAPDH به عنوان ژن کنترل داخلی استفاده شد. آنالیز دادهها با CTΔΔ-2 محاسبه گردید و معنی دار بودن نتایج با T-test بررسی شد.نتایج: آنالیز نتایج نشان داد که در تیمار 48 ساعت سلولهای AGS با عصاره کاکوتی در غلظت μg/ml 800 و 1200 به ترتیب 7 برابر و 3/2 برابر و در تیمار 72 ساعت، در غلظت μg/ml 800 و 1200 به ترتیب کاهش 5.8 برابر و 10 برابر کاهش در بیان ژن claudin-1 مشاهده گردید و هیچ تغییر معنی داری در غلظت 2000μg/ml در هر دو تیمار مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل، تاثیر تیمار 72ساعت در سلول های AGS با غلظت μg/ml 1200 عصاره کاکوتی در کاهش بیان ژن 1- claudinبه عنوان ژن درگیر در سرطانزایی، بیشتر میباشد.در این مطالعه، ژن claudin-1 بهعنوان یکی از عوامل در بدخیمی تومور با تاثیر عصاره کاکوتی به طور قابل توجهی کاهش بیان را نشان داده است.
پرونده مقاله