اثر مهاری آب ازنه در مرحله نم زنی گندم بر کاهش میزان رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس
محورهای موضوعی : اکولوژی
1 -
کلید واژه: گندم, آسپرژیلوس پارازیتیکوس, آب ازنه, مشروط کردن,
چکیده مقاله :
فساد قارچی مواد غذایی سالانه موجب زیانهای اقتصادی فراوان میشود. گندم ازمهمترین غلات مورداستفاده در ایران و حساس به آلودگی با قارچها می باشد. از جمله این قارچ ها آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که باعث کاهش کیفیت مواد غذایی شده و با تولیدآفلاتوکسین صدماتی را به سلامت فرد وارد میکند. ازن ضدعفونیکنندهای قوی بوده و بهسرعت به اکسیژن مولکولی تبدیل شده و باقیماندهای برجای نمیگذارد. هدف از انجام این مطالعه، استفاده از آب ازنه به عنوان یک ضدعفونیکننده ایمن در کاهش آلودگی گندم با قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس میباشد. جهت بررسی تاثیر آب ازنه بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس، سوسپانسیون قارچ با غلظتهای 10، 102، 104 اسپور به ازای هرگرم گندم به نمونهها تلقیح گردید و بهمدت 10 روز در دمای c◦30-25 گرمخانهگذاری شدند. پس از نمزنی نمونههای آلوده با آب ازنه با غلظت های 0 ، 1، 2 و 5/2 میلیگرم در لیتر مجددا بهمدت 24 ساعت در 3 دمای 20> ، 25 و 40 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری شدند. سپس از روش توزین میسیلیومهای قارچی پس از خشک کردن آنها استفاده شد. نتایج با نرمافزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آب ازنه میتواند رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس را به روش وابسته به غلظت، به طور معنیداری ((p<0.001 کاهش دهد. استفاده ازآب ازنه در مرحله نمزنی گندم به طور موثری میتواند باعث کاهش رشد قارچی شود.
Introduction and Objectives: Food and feed spoilage moulds cause great economic losses worldwide. Wheat is important cereal in Iran and very sensitive to mould contamination specially aflatoxigenic moulds. Ozone recognized as a strong disinfection substance since before 1997. It decomposes rapidly to molecular oxygen without leaving a residue.Materials and Methods: In order to study the effect of ozonated water on growth of Aspergillus parasiticus, wheat samples inoculated with spore suspension (10, 102,104 spore/gr wheat) of Aspergillus parasiticus and incubated at 25-30◦Cfor 10 days. Contaminated samples incubated at <20, 25,40◦C for 24h,after tempering with ozonated water to concentrations of 0, 1, 2, 2.5 mg ozone/l. For evaluate of ozone effectiveness on reduction of Aspergillus parasiticus, weighing of mould mycelium method was used after drying.Then fungal mycelia were weighted to evaluate the effect of ozone on Aspergillus parasiticus growth. Result: Results indicated that ozonated water can reduce Aspergillus parasiticus growth and this the reduction can be increased due to increasing of ozone concentration. Tempering with ozonated water had significant effect on A. parasiticus growth (P< 0.001) . Conculusion: Therefore the ozonated water usage in wheat tempering can be caused reduction of Aspergillus parasiticus growth.Key words: Wheat, ozonation, tempering, Aspergillus parasiticus
_||_