فهرست مقالات
-
دسترسی آزاد مقاله
1 - لاکتوکوکس نوترکیب، رویکردی جدید برای واکسن¬های خوراکی
علی شریف زاده سارا آرتی فاطمه شایستهپروبیوتیک¬های نوترکیب به طور فزاینده¬ای به عنوان حامل برای بیان و تحویل هدفمند مولکول¬های نوترکیب یا طبیعی به سطوح مخاطی در تغذیه و سلامت عمل می¬کنند. سیستم¬های تحویل با واسطه پروبیوتیک¬ها نیاز به خالص سازی مولکول¬ها در حد وسیع را رفع می¬کنند و امکان تحویل مولکول¬ها به چکیده کاملپروبیوتیک¬های نوترکیب به طور فزاینده¬ای به عنوان حامل برای بیان و تحویل هدفمند مولکول¬های نوترکیب یا طبیعی به سطوح مخاطی در تغذیه و سلامت عمل می¬کنند. سیستم¬های تحویل با واسطه پروبیوتیک¬ها نیاز به خالص سازی مولکول¬ها در حد وسیع را رفع می¬کنند و امکان تحویل مولکول¬ها به مخاط را ممکن می¬سازند. مفهوم داروی زیستی به تجویز خوراکی میکروارگانیسم¬های نوترکیب زنده برای پیشگیری یا درمان بیمـــاری¬های مختـــلف گفته می¬شود. لاکتوکوکوس لاکتیس (L. lactis) یک باکتری گرم مثبت از گروه باکتری¬های اسید لاکتیک LAB (Lactic Acid Bacteria) است. لاکتوکوکوس لاکتیس برای قرن¬ها در تخمیر مواد غذایی به ویژه پنیر، ماست، کلم ترش و مانند آن استفاده می¬شود، بنابراین به طور کلی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) به عنوان وضعیت ایمن ( (GRAS) شناخته می¬شود. در این مقاله مروری، مقالات مروری مربوط به لاکتوکوکوس و کاربردهای گسترده آن در مورد تولید واکسن خوراکی از سال 1998 تا 2020 جمعآوری شد. بر این اساس، پایگاههای اطلاعاتی زیر را جستجو شد. پایگاههای اطلاعاتی Scopus، PubMed وGoogle Scholar. کلمات کلیدی مورد استفاده در این مطالعه شامل "ایمنی، لاکتوکوکوس لاکتیس و واکسن" بود . لاکتوکوکوس¬لاکتیس به طور کلی به عنوان ایمن (GRAS) شناخته می¬شود و می¬تواند به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده شود. لاکتوکوکوس¬لاکتیس نوترکیب زنده، به عنوان یک داروی زیستی، به صورت خوراکی به عنوان یک واکسن زنده که آنتی ژن¬های ویروسی و باکتریایی را بیان می¬کند، تجویز می¬شود. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
2 - بررسی آلودگی گونه های ویبریو در ماهیان عرضه شده در بازار شهرستان شهرکرد
مهران خلیلی دهکردی فرشته صالحیان دهکردی مجید اسماعیلی وردنجانیامروزه مصرف غذاهای دریایی در بین مصرف کنندگان جایگاه ویژه ای دارد. مصرف غذاهای دریایی می تواند منجر به انتقال عوامل بیماری زا باکتریایی با منشا اولیه یا ثانویه باشد، از جمله مهمترین این باکتری ها گونه های ویبریو هستند که به طور طبیعی در محیط های آبی و در بدن موجودات آبز چکیده کاملامروزه مصرف غذاهای دریایی در بین مصرف کنندگان جایگاه ویژه ای دارد. مصرف غذاهای دریایی می تواند منجر به انتقال عوامل بیماری زا باکتریایی با منشا اولیه یا ثانویه باشد، از جمله مهمترین این باکتری ها گونه های ویبریو هستند که به طور طبیعی در محیط های آبی و در بدن موجودات آبزی یافت می شوند. هرساله موارد زیادی از مسمومیت های غذایی ناشی از گونه های ویبریو در ماهی های مورد مصرف گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان آلودگی ماهی های خام به گونه های ویبریو عرضه شده در شهرستان شهرکرد می باشد. در این پژوهش تعداد 50 نمونه ماهی از 30 فروشگاه عرضه ماهی و آبزیان در شهرستان شهرکرد تهیه شد و سپس در مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت. از مهم ترین گونه های بررسی شده می توان به ویبریو پاراهمولیتیکوس، ویبریو کلرا، ویبریو ولنیفیکوس، ویبریو میمیکوس و ویبریو آلجینولیتیکوس اشاره نمود. سپس بر اساس وجود یا عدم وجود پرگنه های رشد کرده ، 40 درصد از گوشت نمونه های مطالعه شده (20 قطعه) آلوده به ویبریو بودند. فراوانی بالای گونه های ویبریو در نمونه ها تایید کننده عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع ماهی و فرآورده های آن است. به تظر می رسد جایگاه های عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی از بهداشت مناسبی برخوردار نیست. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
3 - بررسی آلودگی سالمونلا انتریتیدیس در گوشت مرغ و بلدرچین عرضهشده در استان خوزستان
زهرا متقی حسین خدابنده شهرکی مهلا الهی نیاسالمونلوز، توسط باکتریهای جنس سالمونلا ایجادشده و یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه بهمنظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و بلدرچین انجام شد. به این م چکیده کاملسالمونلوز، توسط باکتریهای جنس سالمونلا ایجادشده و یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه بهمنظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و بلدرچین انجام شد. به این منظور 100 نمونه گوشت شامل 50 نمونه گوشت مرغ و 50 نمونه گوشت بلدرچین از مراکز توزیع در سطح استان خوزستان جمعآوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 5 مورد از مجموع 100 نمونه به گونهی سالمونلا انتریتیدیس آلوده بودند. با توجه به نتایج حاصل، اعمال نظارتها و آزمونهای میکروبی دورهای و تدابیر بیشتر از سمت مسئولین اداره دامپزشکی استان بهمنظور کاهش میزان آلودگی میکروبی بسیار حائز اهمیت است پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
4 - بررسی فراوانی ژن های sul در سویههای اشریشیا کلی جدا شده از موارد عفونت ادراری در شهرستان شهرکرد
مهناز شماعی مریم رئیسی حسین خدابنده شهرکیعفونتهای ادراری یکی از شایعترین بیماریهای عفونی محسوب میگردد و اشریشیاکلی بهعنوان مهمترین عامل عفونتهای ادراری مطرح میباشد. این تحقیق باهدف بررسی فراوانی ژنهای sul در باکتری اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونتهای دستگاه ادراری در شهرکرد بهصورت مقطعی - توصیفی در چکیده کاملعفونتهای ادراری یکی از شایعترین بیماریهای عفونی محسوب میگردد و اشریشیاکلی بهعنوان مهمترین عامل عفونتهای ادراری مطرح میباشد. این تحقیق باهدف بررسی فراوانی ژنهای sul در باکتری اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونتهای دستگاه ادراری در شهرکرد بهصورت مقطعی - توصیفی در سال 1392 صورت گرفت. نمونهها بهصورت استریل تهیه شد و از لحاظ آزمایشهای کامل ادرار، کشت و مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی حساسیت میکروبی با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت. همچنین بهمنظور ردیابی ژنهای sul واکنش PCR در حضور پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت و نتایج بهدستآمده مورد تجزیهوتحلیل واقع شد. در این تحقیق از 130 ایزوله اشریشیاکلی مورد بررسی در 67 ایزوله (53/51درصد) مقاومت به کوتریموکسازول مشاهده گردید. فراوانی ژنهای sul2, sul1 و sul3 به ترتیب 89/20درصد، 22/55درصد و 47/4درصد گزارش گردید. در تجزیهوتحلیل آماری با آزمون کای اسکوار بین مقاومت به سولفونامید و ژنهای sul رابطه معنیدار آماری مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان میدهد که ایزولههای اشریشیاکلی نسبت به سولفونامیدها مقاومت بالایی دارند که علت آن میتواند مصرف بیرویه این آنتیبیوتیکها باشد پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
5 - بررسی ارتباط بین ژنهای sul و ژن اینتگرون کلاس I در سویه های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به سولفونامیدها جدا شده از موارد کلینیکی در شهرستان شهرکرد
مرضیه فارسی نژاد مریم رئیسی جمشید علی بابایی شهرکی حسین خدابنده شهرکیمقاومت ضدمیکروبی به یک مشکل عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. کسب اینتگرون یکی از عوامل مهم چند مقاومتی در میکروارگانیسمهای گرم منفی است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژنهای sul و بررسی ارتباط بین ژنهای sul و اینتگرون کلاس I در ایزولههای کلبسیلا پنومونیه مقاوم به چکیده کاملمقاومت ضدمیکروبی به یک مشکل عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. کسب اینتگرون یکی از عوامل مهم چند مقاومتی در میکروارگانیسمهای گرم منفی است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژنهای sul و بررسی ارتباط بین ژنهای sul و اینتگرون کلاس I در ایزولههای کلبسیلا پنومونیه مقاوم به سولفانامیدها جدا شده از موارد کلینیکی در شهرکرد می¬باشد. در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی 90 ایزوله کلبسیلا پنومونیه جدا شده از موارد کلینیکی در شهرکرد، به روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی مقاومت به سولفانامیدها از آنتی بیوتیک کوتریموکسازول استفاده گردید. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی به ردیابی ژنهای sul1، sul2 ،sul3 و intI پرداخته شد. پس از انجام آزمون PCR از 33 ایزوله مقاوم به کوتریموکسازول ژن sul1 در 15 ایزوله (45/45درصد)، ژن sul2 در 20 ایزوله (60/60درصد)، ژن Sul3 در 2 ایزوله (06/6درصد) و ژن intI در 27 ایزوله یافت شد. در تجزیه و تحلیل آماری بین ژن های intI و sul1 ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که یک ارتباط قوی بین حمل اینتگرون و افزایش مقاومت به تعدادی از کلاسهای مختلف آنتی بیوتیکی وجود دارد. پرونده مقاله