ارزیابی فراوانی آرکوباکتر بوتزلر ی در گوشت ماکیان عرضه شده در مراکز فروش شهرستان تنکابن با استفاده از تکنیک های کشت و PCR
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییزهرا پورعباسقلی 1 , مسعود قانع 2 , مهدی قیامی راد 3
1 - کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ،
، ایران
2 - استادیا ر گروه میکروبیولوژی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران
3 - استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
کلید واژه: آرکوباکتر بوتزلری, گوشت ماکیان, PCR,
چکیده مقاله :
مقدمه: جنس آرکوباکتر همراه با کمپیلوباکتر در خانواده کمپیلوباکتریاسه قرار دارد .آرکوباکترها باکتری های گرم منفی، بدون اسپور و میکروآئروفیلیک هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شوند. این باکتری ها میله ای، به و یا مارپیچی شکل هستند. Sشکل آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه این جنس است به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. هدف اصلی از این مطالعه ارزیابی فراوانی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در مراکز فروش در شهرستان تنکابن بود. مواد و روش ها: جهت جداسازی از تکنیک استاندارد کشت و به منظور تعیین هویت و شناسایی از تست های فنوتایپینگ استفاده گردید. با و تکثیر ژن اختصاصی PCRاستفاده از آزمون آرکوباکتر تایید تست های فنوتایپینگ صورت پذیرفت. یافته نمونه گوشت ماکیان از خرده فروشی 95 ها: در مجموع های تنکابن جمع آوری و با هدف بررسی حضور گونه آرکوباکتر بوتزلری مورد آزمایش قرار گرفتند. بر پایه آزمون %) به 12/63 نمونه مورد مطالعه ( 95 نمونه از 12 های کشت آرکوباکتر بوتزلری آلوده بودند. هم چنین نتایج فنوتایپینگ را تائید نمود. PCRتکنیک نتیجه گیری: گرچه این باکتری تقریباً از تمامی مخازن محیطی جدا شده است، اما میتوان ماکیان را مخازن اصلی آرکوباکتر ها دانست. از این رو حضور این باکتری بیماریزا در گوشت ماکیان منطقه مورد تحقیق می تواند احتمال انتقال این عامل بیماری زا را به انسان از طریق مصرف محصولات غذایی افزایش دهد.
Introduction: The genus Arcobacter is classified together with the genus Campylobacter into the family Campylobacteriaceae. Arcobacters are gram negative, non-spore forming, microaerophilic microorganisms that are discriminated from Campylobacter genus by growth in the presence of the oxygen and low temperatures. They are curved rods, S-shaped or helical cells. A. butzleri is considered the most common species of the genus being considered as a zoonotic and emerging foodborne pathogen. The main objective of this study is to determine the detection and the frequency of A. butzelri from the poultry products retailers in Tonekabon and evaluate the using culture and PCR techniques. Materials and Methods: Standard culture technique was used for isolation and for the purpose of determination and identification, standard phenotyping tests were applied. The results of phenotyping were carried out by the application of PCR and specific reproduction of Arcobacter. Results: Totally, 95 samples of the poultry meat were collected and tested to study the presence of the species of Acobacter butzelri. On the basis of the culture tests, 12 samples out of the studied 95 samples (12.63%) were infected with Arcobacter butzelri. PCR technique also confirmed the results of phenotyping. Conclusion: Although this bacterium has been almost isolated from all enviromental reservoirs, poultry can be considered as the main reservoirs of the Arcobacters. For this reason, the presence of this pathogenic bacterium in the poultry meat increase the possibility of its transfer to human through consumption of the products.
Allos, B. M. & Blaser, M. J. (2008). Campylobacter infection. Cecil medicine. Ed. Lee G, Ausiello D. 23rd ed. Philadelphia: saunders Elsevier. 2230-2233
Atabay, H. I., Corry, J. E. & On, S. L. (1998). Diversity and prevalence of Arcobacter spp. In broiler chikens. J Appl Microbiol., 84(6),1007-10016.
Baserisalehi, M., Bahador, N. & Kapadnis, B. P. (2004). A novel method for isolation of Campylobacter spp from environmental samples, involving sample processing, and blood- and antibiotic-free medium. Journal of Applied Microbiology, 97(4), 853-860.
Dediste, A., Aeby, A., Ebraert, A.V.L., Tridiani, R. & Vandenberg, O. (1998). Arcobacter in Stool. Clinical Features, diagnosis and antibiotic succeptibility. In: Lastovica Aj, Newell DG, L astovica EE editors. campylobacter,Hlicobacter and velated Organism captown, South Africa. In Slitute of child health, university of cape town, 44(2), 436-439.
Eifert, J. D., Castel, F. W., Pierson, C. T. & Larsen, H. (2003). Comparison of sampling Techniques for Detection of Arcobacter butzelri from chiken. Poult Sci, 82(12),1898-1902.
Ellis, W. A., Neill, S. D. O., Brien, J. J., Ferguson, H. W. & Hanna, J. (1977). Isolation of Spirillum/vibrio- Like Organisms from bovine Fetuses. Vet Rec, 100 (21), 451-452.
Gonzales, A. & Ferrus, M. (2011). A Study of Arcobacter spp. contamination in fresh lettuces detected by different cultural and molecular methods. Int. J. of Food Microbiology, 145(3), 311-314
Hoa, T. K., Lien T. A. & Wim, G. (2006). vertical transmission of Arcobacter spp in chickens, 115, 46-53.
Houf, K., De Zutter, L., Van Hoof, J. & Vandamme, P. (2002). Occurrence and Distribution of Arcobacter species in Poultry processing. Journal of Food protection., 65, 1233-1239.
ICMSF. Microorganisms in foods. Microbiological testing in food safety management. (2002). International Commission on Microbiological Specifications for Foods. Kluwer Academic/Plenum, New York, NY.
Lipman, L., Ho, H. & Gaastra, W. (2008). The presence of Arcobacter species in breeding Hens and eggs from these hens. poult. Sci., 87(11), 2404-2407.
Maria, L. A., Adriana, C. & Heriberto,F. (2011). Arcobacter butzleri first isolation report from chicken carcasses in castaria. Braz. J. Microbiol., 42(2), 702-706.
McElwain, R. D. (2002). Survival and recovery characteristic of Arcobacter butzleri in groundwater microorganisms. Davis College of Agriculture, Forestry, and Consumer Sciences at West Virginia University, Morgantown, West Virginia. pp 360-365.
Moreno, Y., Botella, S., Luis Alonso, J., María, A., Hernandez, M. & Hernandez, J. (2003). Specific Detection of Arcobacter and Campylobacter Strains in Water and Sewage by PCR and Fluorescent In Situ Hybridization. Applied and environmental microbiology, 69(2), 1181–1186.
Son, I., Engllen, M., Berrang, M., Fedorka-Cary, P. & Harrison, A. (2007). Prevalence of Arcobacter and Campylobacter on broiler carcasses during processing. Int J Food Microbiol, 113(1), 16-22.
Taylor, D. N., Kiehlbauch, J. A., Tee, W., Pitarangsi, C. & Echeverria, P. (1991). Isolation of group 2 aerotolerant Campylobacter species from Thai children with diarrhea. J. Infect. Dis, 163(5),1062–1067.
Vandamme, P., Falsen, E., Rossau, R., Hoste, B., Segers, P., Tytgat, R. & De Ley, J. (1991). Revision of Campylobacter, Helicobacter, and Wolinella taxonomy: emendation of generic descriptions and proposal of Arcobacter gen. novo. Int. J. Syst. Bacteriol, 41(1), 88-103
Vandenberg, O., Dediste, A., Houf, K., Ibe Kwem, S. & Souayah, H. (2004). Arcobacter Species in human. Emerg. Infect. Dis, 10(10),1863-1867.