تأثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک کردن سویا
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: دما, سویا, زمان خشک کردن, مدل سازی دینامیکی, سرعت هوا,
چکیده مقاله :
فرشید بیات مقدم [1] یکی از مهمترین مراحل فرآوری محصولات کشاورزی، فرایند خشک کردن می باشد. در این مرحله رطوبت اولیه محصول کاهش می یابد. دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می تواند اثر مهمی بر زمان فرآوری و بهبود شاخص های کیفی محصول داشته باشد. پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوای گرم عوامل اصلی مؤثر در فرایند خشک شدن سویا محسوب می شود. در این مطالعه تأثیر تغییرات دما (در سه سطح 40 و50 و60 درجه سلسیوس) و سرعت هوا در دو سطح (2 و3 متر بر ثانیه) بر روی زمان و آهنگ خشک شدن سویا مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات رطوبت در حین فرایند خشک شدن در شرایط مختلف با مدل های مختلف ریاضی برازش داده شد. نتایج نشان داد که پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوا اثرات معنی داری در سطح احتمال یک درصد بر روی زمان و آهنگ خشک شدن دارند. تاثیر دما بر فرایند خشک کردن بسیار زیاد بود و افزایش آن موجب کاهش زمان خشک کردن و افزایش آهنگ خشک کردن گردید. [1]-کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران * نویسنده مسؤول: f.b.moghadam@gmail.com
Farshid Bayat Moghadam1 1-M.Sc, Department of Biosystems Engineering, Islamic Azad University, Takestan Branch, Takestan, Iran *Coresponding author: f.b.moghadam@gmail.com One of the most important steps in the processing of agricultural products is the drying process. In this stage, the initial moisture content of the product decreases. Achieving optimal conditions in the drying process can have an important effect on the processing time and improving the quality indicators of the product. Temperature parameters and hot air movement speed are the main effective factors in soybean drying process. In this study, the effect of temperature changes (at three levels of 40, 50, and 60 degrees Celsius) and air velocity at two levels (2 and 3 m/s) on the drying time and rate of soybeans was investigated. Changes in humidity during the drying process in different conditions were fitted with different mathematical models. The results showed that the parameters of temperature and air movement speed have significant effects on the drying time and speed at the probability level of 1%. The effect of temperature on the drying process was very high and its increase decreased the drying time and increased the drying rate.
_||_