عملکرد کمباین کاه کوب در مقایسه با یک نوع معمولی در برداشت گندم
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: کمباین گندم, کاه کوب, رطوبت کاه, افت,
چکیده مقاله :
عملکرد کمباین کاه کوب در مقایسه با یک نوع معمولی در برداشت گندم علیرضا قلشخانی1 چکیده: گندم یکی از مهم ترین محصولات زراعی در ایران محسوب می شود و میزان تولید آن سالیانه حدود 14میلیون تن در سال است که میزان قابل توجهی از این محصول در زمان برداشت توسط کمباین تلف می شود. یکی از راههای جلوگیری از تلفات، انتخاب کمباین های مناسب وکنترل ریزش آنها است. در این تحقیق دو نوع کمباین متداول جاندیر 955 و جاندیرکاه کوب 955 در رطوبت های 12 و 19درصد مورد بررسی قرار گرفتند که تلفات قسمت های مختلف شامل تلفات طبیعی، تلفات سکوی برداشت، تلفات انتهای کمباین و میزان شکستگی دانه در مخزن اندازه گیری شد. در این تحقیق از نرم افزار SPSS23جهت تجزیه تحلیل داده ها استفاده شد و نتیجه حاصل از بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته عملکرد نشان داد که تاثیر جداگانه متغیرهای مذکور و تاثیر دو به دو و همزمان هر 3 آنها نیز معنادار شده اند. در ادامه برای مقایسه کمباین ها از آزمون پارامتری دو نمونه تی و آزمون ناپارمتری یومن ویتنی استفاده شد و نتایج نشان داد که کمباین معمولی و کاه کوب در افت طبیعی و افت دماغه در هر دو رطوبت 12 و 19 درصدی، تفاوت معناداری ندارند. ولی در افت انتهای کمباین و میزان شکستگی دانه در مخزن، در هر دو رطوبت 12 و 19 درصدی تفاوت معناداری داشته که افت انتهای کمباین و شکستگی دانه در مخزن، در کمباین کاه کوب از کمباین معمولی خیلی کمتر می باشد. همچنین کاه آماده بدست آمده در کمباین کاه کوب و توانایی کار در رطوبت 19درصد با حداقل ریزش از دیگر مزیت های کمبابن کاه کوب می باشد. واژه های کلیدی: کمباین گندم، کاه کوب، رطوبت کاه، افت 1- دانشجوی دکتری، مکانیزاسیون کشاورزی،، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران: (نویسنده مسئول) alirezagheleshkhani@gmail.com
wheat harvesting Performance of the straw Mounting compare with a usual type Alireza Agheleshkhani1 Ph.D, in of Mechanics of agricultural machinery, Department of Agronomy, University Takestav ,Islamic Azad University,Gazvin, Iran Abstract Wheat is one of the most important crops in Iran and its annual production is 14 million tons per year, that a significant amount of this product is wasted by combine at harvest time. The choice of suitable combines and controlling losses is a way to avoid losses. In this study, two types of common combine of John Deere 955 and 955 Jandyrkah at the humidity of 12 and 19 degrees have been examined. that losses of various parts, including natural mortality, harvesting platform losses, combin’s end losses and seed breakage rate in tank were measured. In this study, we used the SPSS 23 software for data analysis and the results of the effect of independent variables on the dependent variable study showed that individual effects of mentioned variables and their two to two and at the same time impact are significant. Then, parametric two sample t-test and nonparametric Mann Witney test were used to compare combines. The result showed that conventional combines and hay presses have not significant difference in the natural drop and the nose drop at the both humidity of 12 and 19 percent. However, there are significant differences in the combine processing loss, and seed breakage in the tank in both 12 and 19 percent humidity, that combine processing loss and breakage in the tank, in straw walker combines, is much less than conventional combines. Also, obtained prepared straw in straw walker Combine and the ability to work at 19 degrees, with minimal loss, is another straw walker combines advantages. Key words: Wheat combine ,combine,humidity,drop
_||_