اثر پری بیوتیک های مختلف بر خاصیت ضد میکروبی پروبیوتیک ها علیه تعدادی از باکتریهای بیماریزای ایجاد کننده عفونتهای بیمارستانی
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: فعالیت ضد میکروبی, لاکتوباسیلوسها, پری بیوتیکها, عفونتهای بیمارستانی,
چکیده مقاله :
باکتری های اسیدلاکتیک(LAB) ، گروهی ازباکتری های گرم مثبت، بدون اسپور،کروی یا میله ای شکل وکاتالاز منفی هستندکه عموما ًبه عنوان ارگانیسم های ایمن درنظرگرفته می شوند. پری بیوتیک ها نیز ترکیبات غیر قابل تجزیه و عموماً الیگوساکاریدی می باشند که با تقویت انتخابی در رشد و فعالیت تعدادی از باکتری ها ی روده ای به میزبان اثرات مفیدی را می رساند این مطالعه با هدف بررسی اثر فاکتورهای ترشحی از پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(ATCC 4356)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم(ATCC 8014)، لاکتو باسیلوس فرمنتم (PTCC 1638)، لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) و لاکتوباسیلوس رامنوسوس (PTCC 1637) بر علیه رشد تعدادی از باکتری های ایجاد کننده عفونت های بیمارستانیدر حضور و فقدان پری بیوتیک ها انجام پذیرفت. بررسی خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت پروبیوتیک ها به کمک روش انتشار در آگار توسط چاهک (Well Diffusion Agar) انجام شد. نتایج نشان داد که در حضور پری بیوتیک ها،لاکتوباسیلوس ها هاله عدم رشد بیشتری را در مقایسه با محیط پایه داشته اند. بنابراین می توان نتیجه گیری نمود که با افزودن پری بیوتیک ها به محیط پایه MRS رشد لاکتوباسیلوس ها افزایش یافته و فعالیت ضد میکروبی آن ها نیز بیشتر می شود.
Lactic acid bacteria (LAB) are a group of Gram-positive, non-spore forming, cocci or rod shaped, catalase negative organisms, considered as Generally Recognized as Safe (GRAS) organisms. Prebiotics are non-digestible and generally oligosaccaride food ingredients that stimulate the growth and /or activity of bacteria in the digestive system in ways claimed to be beneficial to health.The aim of this study is to evaluate the effects of probiotics Lactobacillus acidophilus(ATCC 4356), Lactobacillus plantarum (ATCC 8014), Lactobacillus fermentum (PTCC 1638), Lactobacillus casei (PTCC 1608) and Lactobacillus rhamnosus (PTCC 1637) against growth or activity of some nosocomial Infection in present and absent of prebiotics. Antimicrobial effects of bacterial culture supernatant were tested by using Agar Well Diffusion (AWD) method.Results showed that the Antimicrobial activity of probiotic lactobacillus spp. in present of prebiotics increased. So we can conclude that, adding prebiotics to MRS broth medium can stimulate metabolism and production of antimicrobial substances from lactobacillus spp
_||_